Χρωματοσκόπιο: Μια συλλογική ομάδα χειροτεχνών/ καλλιτεχνών

Το χρωματοσκόπιο είναι μια νέα ομάδα, ή καλύτερα ένας συλλογικός θεσμός, που σκοπό έχει να την προώθηση κάθε είδους χειροτεχνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται οι δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους, ανταλλάσουν γνώσεις και τεχνικές, συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

Η ομάδα μας φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και για αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε μια μικρή συνέντευξη.

dB: Μιλήστε μας λίγο για την ομάδα «Χρωματοσκόπιο». Ποια είναι η ιστορία της, το σκεπτικό της δημιουργίας, για ποιο λόγο αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια τέτοια ομάδα;

Χρωματοσκόπιο: Η ιστορία μας ξεκίνησε στο Βόλο το Δεκέμβριο του 2013. Η επιτυχία της διοργάνωσης και η μεγάλη ανταπόκριση που είχε τότε το 1oHandmadeFestivalμας έσπρωξαν στην δημιουργία μιας ομάδας-θεσμό για την υποστήριξη της τέχνης μας, τη διάδοση της, την αναβάθμιση του τόπου μας, τη διασφάλιση της ποιότητας αλλά και της συνέχειας του έργου μας.

Το Χρωματοσκόπιο αριθμεί αυτή τη στιγμή 130 μέλη σε Βόλο, Πήλιο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Είμαστε ανοιχτοί σε νέα μέλη κάθε ηλικίας αλλά και ειδικότητας. Καλλιτέχνες , δημιουργοί, εικαστικοί, χειροτέχνες, μουσικοί, αθλητές, επαγγελματίες ή χομπίστες είστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Αναμένουμε τις νέες σας ιδέες και δράσεις όχι μόνο στο Βόλο αλλά και όπου αλλού μας εμπνεύσει το περιβάλλον.

Μας αρέσει να δημιουργούμε, να εμπλεκόμαστε, να ταξιδεύουμε, να γνωρίζουμε καινούρια μέρη και πράγματα και να μεταδίδουμε το έργο μας!

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ στο La Doze στη Θεσσαλονίκη (Ιούνιος 2014)

dB: Ποιες είναι οι κύριες δράσεις που έχετε κάνει μέχρι τώρα;

Χρωματοσκόπιο: Η μεγάλη γιορτή μας είναι το HandmadeFestival. ToHandmadeFestivalέχει διεξαχθεί δύο φορές στο Βόλο, μία στη Λάρισα και μία στη Θεσσαλονίκη σε διάστημα 7 μηνών. Έχει αγαπηθεί από όλους και έχει πάντα μεγάλη επιτυχία τόσο στα δρώμενα όσο και στην προσέλευση του κόσμου αλλά και στις πωλήσεις των δημιουργών.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι επίσης τα σεμινάρια/εργαστήρια που δίνουν οι δημιουργοί της ομάδας στον κόσμο που μας επισκέπτεται με σκοπό την ενημέρωση, τη μετάδοση της γνώσης και την εκπαίδευση του νου, της φαντασίας και της άσκησης του σώματος!

Τέλος, την ομάδα χαρακτηρίζει η αίσθηση της οικολογίας και η προστασία του περιβάλλοντος. Η επαναχρησιμοποίηση υλικών είναι μία κατεξοχήν δραστηριότητα που συμβουλεύουμε να ακολουθείται από όλους γιατί το όμορφο περιβάλλον στο οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν αντέχει άλλο την ανθρώπινη επιβάρυνση. Προσπαθούμε να το υπενθυμίζουμε αυτό με κάθε τρόπο στα μέλη μας και στον κόσμο και ευελπιστούμε να καταφέρουμε έστω και την παραμικρή αλλαγή στην επιβλαβή νοοτροπία της μάζας.

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ στο La Doze στη Θεσσαλονίκη (Ιούνιος 2014)

dB: Στην ιστοσελίδα σας διάβασα τον ορισμό «κουλτούρα της ιδιόχειρης έκφρασης». Θεωρώ, ότι αυτός ο ορισμός έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον. Θα θέλατε να μας πείτε τι σημαίνει για εσάς;

Χρωματοσκόπιο: Είναι μία περιγραφή που μπορεί να εσωκλείσει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων όπως και το όραμά μας. Η κουλτούρα μας είναι απόρροια του τρόπου που εκφραζόμαστε ακλουθώντας το έργο που παράγουμε όλα τα χρόνια της ζωής μας με ερεθίσματα τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε κατά καιρούς. Όταν η ιδιόχειρη έκφραση γίνεται ζωτική ανάγκη σημαίνει ότι κάτι σημαντικό έχει προκύψει. Όταν κατ’ επέκταση και ο κόσμος αγκαλιάσει αυτό το έργο σημαίνει ότι η ομορφιά αυτή με κάποιο τρόπο μπορεί να επηρεάσει θετικά στη ζωή και πρέπει να εξαπλωθεί. Όπως προανέφερα το Χρωματοσκόπιο είναι μια ένωση καλλιτεχνών/ χειροτεχνών ανοιχτή σε όλους τους καλλιτέχνες ανεξάρτητου ειδικότητας. Αρκεί κάποιος να ενδιαφέρεται να προσφέρει, να μεταδώσει την ομορφιά της τέχνης του και να έχει το κοινό όραμα να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μέσα από το έργο του.

Ιστοσελίδα: Χρωματοσκόπιο

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved