Κεντήματα με αναφορές σε Νεπάλ & Ιαπωνία

Μια συλλογή μαξιλαριών (και ενός χαλιού) που φέρνει κοντά την κεντητική τέχνη του Νεπάλ με την εικονογράφηση θεατρικών μορφών της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία Nodus κυκλοφορεί τη συλλογή "Intrigue Japonaise", του σχεδιαστή Paolo Cappello.

Η συλλογή περιλαμβάνει ένα χαλί και μια σειρά μαξιλαριών. Πρόκειται για κεντήματα με μεταλλική κλωστή πάνω σε ύφασμα Κασμίρ. Η τεχνική αυτή κεντήματος συναντάται στα παραδοσιακά κεντήματα του Νεπάλ. Τα μοτίβα προέρχονται από την Ιαπωνέζικη εικονογράφηση θεατρικών μορφών του 18ου αιώνα.

Ο σχεδιαστής αναφέρει ότι η σχεδιαστική του αναζήτηση, που διήρκησε ένα ολόκληρο έτος, αποτελεί μια έρευνα που επιχειρεί να φέρει κοντά δυο διαφορετικούς πολιτισμούς και δεν είναι απλά μια προσπάθεια να διακοσμηθούν κάποιες επιφάνειες. Ουσιαστικά, η συλλογή επιχειρεί να συγκλίνει την κεντητική τεχνική του Νεπάλ με την εικονογράφηση θεατρικών μορφών της Ιαπωνίας.

Χαλί/ Μέγεθος: 300x200 cm / Υλικό: μαλλί / Τεχνική: 100 κόμποι ανά τετραγωνική ίντσα / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

Μαξιλάρι / Οι μαχητές / Μέγεθος: 70x70 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

Μαξιλάρι / Τοξότης / Μέγεθος: 70x70 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή/ Τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

Μαξιλάρι / Η πτήση / Μέγεθος: 50x50 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / Τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες.

Μαξιλάρι / Ο γιός / Μέγεθος: 70x70 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / Τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες.

Κολύμβηση / Μέγεθος: 50x50 cm / Υλικό: Κασμίρ και μεταλλική κλωστή / τεχνική: κέντημα με το χέρι / Χρόνος παραγωγής: 3 μήνες

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved