Ηχοαπορροφητικά πάνελ που εντάσσονται στη διακόσμηση του χώρου

Έχετε προβλήματα με τη βαβούρα που προκαλείται στο γραφείο, ή στο εστιατόριο σας από τις συνομιλίες του κόσμου;

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό χρησιμοποιώντας ηχοαπορροφητικά υλικά σε μίνιμαλ γραμμές που δεν θα επηρεάσουν τη διακόσμηση και την αισθητική του χώρου σας. Χρησιμοποιώντας ηχοαπορροφητικά πάνελ θα βελτιώσετε δραστικά την ποιότητα της ακουστικής στο περιβάλλον, καθώς θα απορροφώνται τα επιπλέον ηχητικά κύματα που δημιουργούνται από τις ανακλάσεις. Ιδίως στους χώρους εργασίας τα ηχοαπορροφητικά πάνελ είναι επιβεβλημένα, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διετέλεσε το American Society of Interior Designers (ASID research study), το 70% των εργαζόμενων δήλωσε πως θα ήταν πολύ πιο παραγωγικοί εάν μπορούσαν να μειώσουν την ενοχλητική βαβούρα που τους αποσπά.

Η μέση συχνότητα της ανθρώπινης φωνής κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας είναι από 500 έως 2.000HZ. Τα ηχοαπορροφητικά πάνελ είναι σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν αυτές τις συχνότητες με ποσοστά από 55% έως 65% κατά μέσο όρο. Γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία πιο παραγωγικών χώρων εργασίας, ευχάριστων εστιατορίων και καταστημάτων.

ηχοαποροφητικα πανελ,

Κείμενο: Γεωργία Λαλάκου - έπιπλα γραφείου topos

Δείτε μερικές ακόμη εφαρμογές ηχοαπορροφητικών πάνελ σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης.

ξενοδοχείο, λόμπυ ξενοδοχείου
ηχοαποροφητικα πανελ, διακόσμηση εστιατορίου

Σχετικά Άρθρα

  • Ηχο-απορροφητικά μαξιλάρια Ηχο-απορροφητικά μαξιλάρια

    Διάφοροι εσωτερικοί χώροι, όπως οι αίθουσες διδασκαλίας και τα ωδεία, απαιτούν την τοποθέτηση ηχοαπορροφητικών υλικών στις επιφάνειες τους.

    Όταν ένας ήχος παράγεται και διαδίδεται σε κλειστούς χώρούς, τότε τα ακουστικά κύματα του ήχου αυτού δεν μπορούν να κινηθούν ελεύθερα, καθώς εμποδίζονται απο τους περιμετρικούς τοίχους του χώρου. Έτσι ένα μόνο μέρος του ήχου καταφέρνει να εξέλθει από τον εσωτερικό χώρο ενώ το υπόλοιπο πρέπει να απορροφηθεί απο τις επιφάνειες του. Συνεπώς, όσα κύματα δεν απορροφώνται απο τους τοίχους και τα αντικείμενα του χώρου ή δεν ξεφεύγουν προς τα έξω ανακλώνται πίσω στον εσωτερικό χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved