Ένα τραπεζάκι που μοιάζει με παιδικό παιχνίδι

Η Mia Hamborg είναι Νορβηγίδα σχεδιάστρια. Σπούδασε σχεδιασμό επίπλου με ειδίκευση στο ξύλο. Στα προϊόντα που σχεδιάζει, εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τρία βασικά συστατικά: Λειτουργικότητα, χιούμορ και χαρά.

Το «τυχαίο τραπέζι» που σχεδίασε το 2010 για λογαριασμό της εταιρείας Tradition & Tradition μοιάζει με παλιό ξύλινο παιδικό παιχνίδι και πιο συγκεκριμένα με εκείνο το παιχνίδι, όπου το παιδί καλείται να τοποθετήσει διάφορα ξύλινα αντικείμενα σε ένα κατακόρυφο στύλο, δημιουργώντας διάφορες τυχαίες συνθέσεις. Το διασκεδαστικό λοιπόν σε αυτό το τραπέζι είναι ότι τα ξύλινα στοιχεία μπορούν να διαταχθούν με διάφορους τρόπους, προσφέροντας δεκάδες δυνατότητες διαφορετικών μορφών. Επίσης, μπορούν να παραληφθούν ένα ή περισσότερα στοιχεία, έτσι ώστε το τραπέζι να αποκτά διαφορετικό ύψος.

τραπέζι από ξύλο, ξύλινα έπιπλα, έπιπλα από ξύλο, μοντέρνα ξύλινα έπιπλα

Το σχέδιο του τραπεζιού έχει αναφορές σε δύο πολύ ισχυρές παραδόσεις της Νορβηγίας: Στην τέχνη του τορναδόρου και στη δημοκρατία. Η σχεδιάστρια ήθελε να δώσει τη δυνατότητα στον αγοραστή και χρήστη του τραπεζιού να μπορεί να προσαρμόσει το ύψος του τραπεζιού στις ανάγκες του αλλά και τη μορφή του στη δική του αισθητική. Περαιτέρω, το έπιπλο, καθώς είναι κατασκευασμένο από ξύλο σε τόρνο, αποτέλεσε μια ευκαιρία για την αναβίωση της τέχνη του τορναδόρου στο σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον.

μαύρο τραπέζι, τραπέζι από μάρμαρο και ξύλο,

Πληροφορίες

  • Σχεδιασμός: Mia Hamborg
  • Κατασκευή: Tradition & Tradition
  • Υλικά του πολύχρωμου: Λακαρισμένο MDF, μασίφ ξύλο βελανιδιάς και οξιάς.
  • Υλικά του μαύρου τραπεζιού: Λακαρισμένο MDF, Μάρμαρο Negro Marquina και μασίφ βελανιδιά.
  • Διαστάσεις: Ø: 450 x H: 690 mm
  • Έτος σχεδιασμού: 2010

Σχετικά Άρθρα

  • Πόδια τραπεζιού φτιαγμένα με τόρνο Πόδια τραπεζιού φτιαγμένα με τόρνο

    O σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και επίπλων Robert Austin Gonzalez σχεδιάζει και κατασκευάζει την πρωτότυπη σειρά τραπεζιών Grace. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα τραπέζια, παρότι αποτελούν καθημερινά, χρηστικά αντικείμενα, διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, ακριβώς όπως και τα έργα τέχνης.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved