Κοριτσίστικο δωμάτιο: Ιδέες διακόσμησης

κοριστιστικο δωματιο,

Στο παιδικό δωμάτιο η καθημερινότητα μετατρέπεται σε ένα μικρό παραμύθι. Το μικρό κορίτσι περνάει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, μελέτης, ονειροπόλησης και δημιουργική απασχόλησης.

Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψην, ότι τα παιδιά αλλάζουν γρήγορα και μαζί με αυτά αλλάζουν και οι συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες τους. Συνεπώς ο χώρος θα πρέπει να είναι ευέλικτος, λειτουργικός και να προβλέπει πολλούς θέσεις αποθήκευσης.


Διάταξη επίπλων

Τα παιδιά (είτε κορίτσια είτε αγόρια) πρέπει να έχουν αρκετό ελευθερο χώρο στο δωμάτιο τους. Συνεπώς, αν οι διαστάσεις του δωματίου είναι μικρές, τα έπιπλα μπορούν να διαταχθούν περιμετρκά έτσι ώστε να παραμένει μια ευρύχωρη επιφάνεια στο κέντρο του δωματίου, κατάλληλη για παιχνίδι και άνετη κυκλοφορία.


Τα έπιπλα διατάχθηκαν περιμετρικά και έτσι στο κέντρο παρέμεινε μια ευρύχωρη επιφάνεια, όπου στρώθηκε ένα απαλό και ζεστό χαλί (πηγή εικόνας: http://www.iqmatics.com/)


Έπιπλα

Μια πολύ πρακτική πρόταση αποτελούν οι συνθέσεις επίπλων (γραφείο- βιβλιοθήκη, κρεβάτι- ντουλάπα) καθώς εξοικονομούν χώρο ενώ συνήθως κρύβουν μέσα τους δεκάδες αποθηκευτικούς χώρους. Σε κάποιες περιπτώσεις η λύση της κουκέτας μπορεί να είναι ιδανική.

παιδικο δωματιο, δωματιο για κοριτσια

Συνθεση με γραφείο, κρεβάτι και βιβλιοθήκη (πηγή εικόνας: http://www.iqmatics.com/)

Γενικά οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ανεκτίμητοι και για αυτό φροντίστε να προσθέσετε πολλά και διαφορετικά έπιπλα αποθήκευσης (μπαούλα, συρταριέρες, ντουλάπες, κλπ)

 

Φωτισμός

Την επίπλωση συμπληρώνουν τα κατάλληλα φωτιστικά οροφής, γραφείου για μελέτη, δαπέδου, ακόμη και λαμπάκι νύχτας για ασφάλεια.Θεματολογία

Υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές στα χρώματα, τη θεματολογία, τα μικροαντικείμενα για το δωμάτιο της κορούλας σας. Ανάλογα με την ηλικία της, μπορείτε να την συμπεριλάβετε στις αναζητήσεις σας. Ακόμη και προσχολικής ηλικίας κορίτσια έχουν άποψη για το πώς θέλουν το χώρο τους.

Οι πολύ νεαρές δεσποινίδες δείχνουν αδυναμία σε θεματολογία με γνωστούς χαρακτήρες, όπως οι πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ, αλλά και αυτές που περιλαμβάνονται σε παραμύθια, νεράιδες, ξωτικά, αστέρια, πεταλούδες και άλλους πρωταγωνιστές του δάσους.

Οι μεγαλύτερες ηλικίες διαλέγουν θέματα με βάση τα λουλούδια και τα χρώματα. Οι τηνέιτζερς προτιμούν διακόσμηση με γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα.

εφηβικο δωματιο(πηγή εικόνας: http://www.iqmatics.com/)


Τα χρώματα

Βασική κίνηση στη διακόσμηση του δωματίου είναι η επιλογή του χρωματικού σχήματος για την κατάλληλη ψυχολογία του παιδιού σας. Είναι αυτό που ζωντανεύει το χώρο και αλλάζει την αίσθηση του.

Χρησιμοποιείστε φωτεινά χρώματα για να μεγαλώσετε και να φωτίσετε ένα μικρό χώρο. Στην μπαλκονόπορτα ή στο παράθυρο επιλέξτε κουρτίνες σύγχρονες, χαρούμενες, στο ύφος της διακόσμησης του δωματίου.

Αν θέλετε ένας μεγάλος χώρος να φαίνεται ζεστός εφαρμόστε πιο σκούρα απόχρωση στους τοίχους. Οποιαδήποτε απόχρωση και αν επιλέξετε, προτιμείστε βαφές πιστοποιημένες οικολογικές, φιλικές προς το περιβάλλον και κατάλληλες για εσωτερική χρήση.

Girls bedroom traditional kids


Αξεσουάρ

Βάλτε τέχνη στους τοίχους του κοριτσίστικου δωματίου, είτε με πόστερς, είτε από λευκώματα καλλιτεχνών της αρεσκείας της. Επίσης προτρέψετε την εσείς να φτιάξει κάτι δικό της. Η τέχνη βρίσκεται παντού. Ακόμη και σε κολλάζ, σε ταπισερί, σε σύνθεση φωτογραφιών, αλλά και σε αυτοκόλλητα τοίχου.

pottery barn kids rooms traditional kids


Μη παραλείψετε να προβλέψετε έναν ολόσωμο καθρέπτη στον τοίχο ή στην ντουλάπα της, πολύ χρήσιμο στην κοριτσίστικη καλαισθησία και ένα μοντέρνο ρολόι για να οργανώνει σωστά το χρόνο της.


Δάπεδο

Για ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο επιλέξτε σωστό υλικό δαπέδου. Ζεστασιά και θαλπωρή προσφέρει το ξύλινο δάπεδο, οι αντιστατικές μοκέτες και για πιο μοντέρνες λύσεις τα βινυλικά δάπεδα, το λινόλεουμ ακόμη και ο φελλός.

 

 

Τελικά αν το σχήμα οργάνωσης και διακόσμησης του δωματίου προκύπτει βασικά από τις δικές της επιλογές, το παιδί σας σίγουρα θα απολαμβάνει τη ζωή μέσα στο χώρο.


Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved