Σε αναζήτηση επιτραπέζιας λάμπας

Tube Top Color Lamp modern table lamps

 

Μια επιτραπέζια λάμπα εκπέμπει πάντα το δικό της μυστήριο, είτε πρόκειται για πορτατίφ, είτε για λάμπα γραφείου ή καθιστικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον εξωτερικό χώρο οι επιτραπέζιες λάμπες προσφέρουν τη γοητεία τους και διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του κήπου ή της βεράντας.

Residences modern patio

Η επιλογή της κατάλληλης επιτραπέζιας λάμπας είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία.

Αρχικά θέτουμε τα κριτήρια επιλογής βάσει των αναγκών μας, των προτιμήσεων μας, του στυλ του χώρου μας. Η σειρά αξιολόγησης των κριτηρίων , πχ μια λάμπα μελέτης επιλέγεται πρωταρχικά από τον σωστό και αποτελεσματικό φωτισμό που προσφέρει, την ασφαλή χρήση της και έπειτα την αισθητική της, που οπωσδήποτε δεν πρέπει να αγνοούμε.

Tailored Sophistication contemporary home office

 

Πρέπει να αποφασίσουμε για το μέγεθος της, ανάλογα με το είδος της. Το μέγεθος μιας επιτραπέζιας λάμπας καθιστικού εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου, αλλά και του τραπεζιού που θα τοποθετηθεί. Ένα πορτατίφ σε κομοδίνο δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ μεγάλο, το μεσαίο μέγεθος συνήθως είναι αρκετό.

Fontana Interior modern bedroom

 

Europeo bedrooms  bedroom

 

Το υλικό της βάσης και του καπέλου της εξαρτώνται από τη θέση της (εσωτερικά-εξωτερικά), τη χρήση της (υπνοδωματίου-καθιστικού-μελέτης κλπ) και το στυλ της.

Architectural and Interior Photography eclectic family room

 

Το ύφος της λάμπας είναι βασικό, ειδικά όταν πρόκειται για το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο. Πρέπει να συνδυάζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

Κλασικό στυλ απαιτεί λάμπα με ‘βαριά’ βάση και περίτεχνο καπέλο, ενώ το μοντέρνο στυλ χρειάζεται λάμπα σε λιτές γραμμές βάσης και καπέλου.

Attico Modular Sofa modern family room

 

 

Presidio Heights traditional traditional dining room

 

Ακόμη και στον εξωτερικό χώρο ο τρόπος οργάνωσης του υπαγορεύει το στυλ στις επιτραπέζιες λάμπες. Δεν ξεχνάμε να συνδέσουμε τις επιτραπέζιες λάμπες μας και με τα υπόλοιπα φωτιστικά του χώρου.

Τέλος όποια λάμπα και αν διαλέξουμε φροντίζουμε να λειτουργεί με λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας.

  

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved