Το φοιτητικό διαμέρισμα

Το φοιτητικό διαμέρισμα

www.vintagepads.com/denton/index.aspx 

Εύκολες και οικονομικές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ζωντανό χώρο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας!

Η επιτυχία σας στα ανώτατα ιδρύματα αξίζει τα συγχαρητήρια μας και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ζωής, ιδιαίτερα για όσους βρεθούν μακριά από τις οικογένειες τους. Το νέο τους σπίτι λοιπόν χρειάζεται κάποιες διακοσμητικές επεμβάσεις για ευχάριστη και άνετη διαμονή. Υπάρχουν διαμερίσματα για φοιτητές μονόχωρα (studios), αλλά και με δύο χώρους (σαλοκουζίνα και υπνοδωμάτιο).

Το μικρό μέγεθος του χώρου και η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των φοιτητών αποτελούν κριτήρια για τις όποιες επιλογές τους. Με έξυπνες λοιπόν κινήσεις και επιλογές μπορείτε να διαμορφώσετε ένα χώρο ευρύχωρο και λειτουργικό.

Γωνιές από φοιτητικό διαμέρισμα

www.vintagepads.com/denton/index.aspx 

Οι τοίχοι

Το χρωματικό σχήμα που θα επιλέξετε για τους τοίχους, εφόσον επιτρέπεται να βάψετε, εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Ενημερωθείτε για τις τάσεις στα χρώματα του 2015, εδώ.

Εάν το σπίτι είναι ήδη βαμμένο, υπάρχουν πολλές επιλογές για να βάλετε πάνω τους την προσωπική σας σφραγίδα. Αυτοκόλλητα τοίχου, αφίσες, τέχνη γενικότερα μπορείτε να επιλέξετε από πολύ μεγάλη ποικιλία στην αγορά.

Η ταπετσαρία δίνει στυλ στο μονόχρωμο φοιτητικό διαμέρισμα

 http://blog.youdesign.gr/2009/09/student-house-1/student-home-2/ 

Φωτογραφίες φίλων στον τοίχο

Ακόμη, αν τα καταφέρνετε με την φωτογραφία, τραβήξτε τις δικές φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας θέματα και δημιουργείστε στους τοίχους έξυπνες και κομψές συνθέσεις.

http://keyinteriorsbyshinay.blogspot.gr/2012/01/decorating-girls-room-with-twin-beds.html 

Το κρεβάτι

Στα studios το κρεβάτι καταλαμβάνει μεγάλο χώρο και πολλοί φοιτητές το χρησιμοποιούν εκτός από ύπνο και για τραπέζι, καναπέ και χώρο μελέτης, οπότε με την επιλογή καλυμμάτων και μαξιλαριών μπορείτε να προσθέσετε χρώμα και στυλ στο χώρο.

Φοιτητικό studio με χαρούμενα χρώματα

www.unclebobs.com/getstorganized/index.php/five-tips-to-maximize-your-dorm-room/  

Ο καναπές

Για τα διαμερίσματα με σαλόνι διαλέξτε καναπέ μικρό, κομψό και λειτουργικό, πχ να μετατρέπεται σε κρεβάτι, σε περίπτωση φιλοξενίας φίλων.

Καναπές που γίνεται κρεβάτιΚαναπές με ιδιαίτερο design

Φουσκωτός καναπές από ανακυκλωμένο χαρτί

Τα χαλιά

Μη ξεχνάτε το δάπεδο του χώρου, επιλέξτε χαλιά που να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα στοιχεία και την αισθητική σας και δώστε ύφος στο χώρο σας.

Μαύρο χαλί με λευκές πινελιές σε λευκό φοιτητικό δωμάτιο

www.adoodca.com/bed-breakfast-service-37908.html#prettyPhoto[pp_gal]/3/  

Οι κουρτίνες

Κουρτίνες ρόμανΓια τις κουρτίνες στις μπαλκονόπορτες κινηθείτε σε επιλογή λεπτών υφασμάτων , αποφύγετε τις πολλές σούρες. Η λύση των ρόμαν ή των πάνελς είναι η καλύτερη.

www.livinghomeconcepts.com/Roman%20Blind.htm 

Οι αποθηκευτικοί χώροι

Πάντα οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ζωτικοί χώροι του σπιτιού και απαραίτητοι. Εφόσον υπάρχουν χωνευτές ντουλάπες δεν υπάρχει πρόβλημα. Με μια καλή οργάνωση μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα και να αποφύγετε την ακαταστασία του μικρού φοιτητικού διαμερίσματος.

Ντουλάπα σε φοιτητικό δωμάτιο

http://etbud.blogspot.gr/2014/02/trend-inter-mood.html 

Όταν όμως δεν υπάρχουν ντουλάπες, πρέπει να εξασφαλίσετε χώρους αποθήκευσης με πολυλειτουργικά έπιπλα, πχ κρεβάτι μπαούλο, καναπέ μπαούλο, σκαμπό. Οπωσδήποτε θα χρειαστείτε μικρή ντουλάπα για τα ρούχα σας.

Σύστημα χώρων αποθήκευσης με designΣύστημα χώρων αποθήκευσης με design

Σύστημα χώρων αποθήκευσης με design

www.designboom.com/design/kamkam-an-furniture/  

Το γραφείο

Το γραφείο με το κάθισμα πρέπει να δημιουργεί προϋποθέσεις για εποικοδομητική μελέτη, που είναι το ζητούμενο των σπουδών. Τακτοποιείστε τα βιβλία σας σε ράφια πάνω από το γραφείο και φροντίστε να αφήσετε ελεύθερο το χώρο πάνω στο γραφείο σας. Επίσης επενδύστε σε εργονομικό, αναπαυτικό κάθισμα μελέτης.

Αν ο χώρος μελέτης είναι ξεχωριστός από το χώρο ύπνου, φροντίστε να είναι τακτοποιημένος και λιτός, για να μην αποσπάται η προσοχή σας, όταν μελετάτε.

Γωνιά γραφείου σε φοιτητικό δωμάτιο

http://bedroomfurniturecheapz.blogspot.gr/2012/09/student-bedroom-furniture.html 

Το τραπέζι

Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε τραπέζι φαγητού με καρέκλες. Αναζητείστε πτυσσόμενα και όχι ογκώδη για να μην καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο.

Τραπέζι φαγητού και καρέκλες πτυσσόμεναΤραπέζι φαγητού και καρέκλες πτυσσόμενα

 http://codivoon.com/dining-folding-table-for-4/22/really-good-rv-dinette-table/ 

Τα φωτιστικά

Φωτιστικά φοιτητικού διαμερίσματοςΑπλά, σύγχρονα φωτιστικά με λαμπτήρες οικονομίας θα δημιουργήσουν ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο.

www.foscarini.com/us/en/lamps/suspension/le-soleil.html 

Διατηρείστε το φοιτητικό σας σπίτι τακτοποιημένο, χωρίς περιττά αντικείμενα, συγκεντρωθείτε στις σπουδές σας και απολαύστε τη φοιτητική σας ζωή.

Μίνιμαλ φοιτητικό διαμέρισμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να ενοικιάσετε εύκολα ένα σπίτι σε φοιτητές Τι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να ενοικιάσετε εύκολα ένα σπίτι σε φοιτητές

    Θέλετε να ενοικιάσετε το διαμέρισμά σας σε φοιτητές; Σκοπεύετε να το ανακαινίσετε για να γίνει πιο δελεαστικό; Αν ναι, τότε διαβάστε τι πρέπει να διαθέτει το ιδανικό φοιτητικό σπίτι.

    Το προφίλ του φοιτητή

    Τυπικά, οι φοιτητές θεωρούνται ότι αποτελούν νεαρά άτομα, που δεν έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, που προσαρμόζονται εύκολα στις μετακινήσεις και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Αν και αυτή η περιγραφή, είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ακριβής, ωστόσο υπάρχουν πολλοί φοιτητές που διαφοροποιούνται από το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως για παράδειγμα φοιτητές άνω των 30 ετών ή ακόμη και άνω των 40 ή 50 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές με οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ. Οι φοιτητές που σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και συνήθως έχουν ανάγκη για ένα πιο ήσυχο χώρο μελέτης και διαβίωσης.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved