Στοιχεία ανακαίνισης στο εξωτερικό του σπιτιού που αυξάνουν την αξία του

Ολική Ανακαίνιση Μονοκατοικίας στον Πειραιά από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Η ανακαίνιση σπιτιού δεν περιορίζεται μόνο στη μελέτη ανανέωσης του από κατασκευαστικής και λειτουργικής άποψης για μια σύγχρονη διαβίωση μέσα σ’ αυτό. Η ανακαίνιση θα πρέπει να θεωρηθεί και ως ανταποδοτική επένδυση, δηλ. να εξεταστεί αν το κόστος της μπορεί να ανακτηθεί με μία μελλοντική πώληση του σπιτιού. Παραθέτουμε στη συνέχεια επιλογές ανακαίνισης που αυξάνουν την αξία ενός σπιτιού.

Ενεργειακή αναβάθμιση 

Η ενεργειακή αναβάθμιση στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του σπιτιού με αποτέλεσμα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας (καύσιμα/ ηλεκτρικό ρεύμα) και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των ενοίκων.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν στην εξωτερική θερμομόνωση, την αντικατάσταση κουφωμάτων, την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, τη χρήση φυσικού αερίου και συστημάτων εξωτερικής σκίασης.

1. Προσθήκη/ενίσχυση θερμομόνωσης κελύφους

insulation, εξωτερική θερμομόνωση

www.yougen.co.uk/energy-saving/Insulation/

Με τη θερμομόνωση του κελύφους βελτιώνεται η ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού με τη μείωση της ενέργειας για ψύξη και θέρμανση. Η έννοια του κελύφους περιλαμβάνει στις μεν μονοκατοικίες το συνολικό περίβλημα του κτιρίου (δάπεδο/ τοίχοι/ οροφές), ενώ στα μεμονωμένα διαμερίσματα ανάλογα με τη θέση τους, εκτός από τους τοίχους περιλαμβάνει την οροφή PILOTIS προκειμένου για Α’ όροφο ή την οροφή του δώματος(ταράτσας) προκειμένου για τον τελευταίο όροφο. Ωστόσο, η ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρης της πολυκατοικίας είναι κατά πολύ αποτελεσματικότερη.

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων

Η παρέμβαση αυτή ενέργεια για ψύξη και θέρμανση ενδεχόμενα έως και 30% του συνόλου της καταναλισκόμενης ενέργειας. Ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ενοίκων, καθώς αποφεύγεται η υγρασία από συμπύκνωση υδρατμών και η εμφάνιση μούχλας, και επίσης η ηχορρύπανση.

3. Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας εξαιτίας της μεγάλης ηλιοφάνειας της χώρας μας προσφέρει ζεστό νερό σχεδόν όλο το  χρόνο με μηδενικό κόστος και επιπρόσθετα με σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας λειτουργεί βοηθητικά στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού.

4. Εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου

Προσφέρει ανεξαρτησία στη θέρμανση, που σήμερα είναι απολύτως απαραίτητη και οικονομία καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σχεδόν 40% σε σχέση με το πετρέλαιο. Στα πλεονεκτήματα καταγράφεται η άμεση διαθεσιμότητα του και η χρέωση μετά την κατανάλωση του. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εγκατάσταση σε σπίτια και διαμερίσματα παλαιότερης κατασκευής θα πρέπει να γίνει μετά από λεπτομερή εξέταση του χώρου, των υπαρχόντων σωληνώσεων και σωμάτων και να επιλεγεί η αποδοτικότερη λύση.

5. Συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου

Kelsey Property

Photo by Paradise Restored Landscaping & Exterior Design - Look for transitional deck design inspiration

Οι τέντες, οι πέργκολες, και τα σκίαστρα συμβάλλουν επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας προσφέροντας οπτική και θερμική άνεση στους ενοίκους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς απομακρύνουν την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμική ενέργεια του ήλιου. Τοποθετώντας στον κατάλληλο προσανατολισμό και με την εφαρμογή αισθητήρων για ρυθμιζόμενη χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να μειώσουν έως και 15ο τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις για ψύξη του χώρου.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω παρεμβάσεων αποτυπώνονται με ακρίβεια στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που εκδίδει πιστοποιημένος μηχανικός και η αποδοτικότητα από ενεργειακής άποψης αυξάνει την αξία του σπιτιού,  σε περίπτωση πώλησης, αλλά ακόμη και μίσθωσης.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα είναι στη διάθεση σας για να συζητήσετε την ανακαίνιση σας και να επιλέξετε παρεμβάσεις που αυξάνουν την αξία του.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι

    Η ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει δυνατότητες αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης αλλά και αισθητικής ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους. Τα χρωματικά σχήματα είναι απεριόριστα και η επιλογή κάποιου συγκεκριμένου γίνεται με κριτήριο τις επιθυμίες των ενοίκων και το στυλ διακόσμησης του χώρου.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved