Στοιχεία ανακαίνισης στο εξωτερικό του σπιτιού που αυξάνουν την αξία του

Ολική Ανακαίνιση Μονοκατοικίας στον Πειραιά από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Η ανακαίνιση σπιτιού δεν περιορίζεται μόνο στη μελέτη ανανέωσης του από κατασκευαστικής και λειτουργικής άποψης για μια σύγχρονη διαβίωση μέσα σ’ αυτό. Η ανακαίνιση θα πρέπει να θεωρηθεί και ως ανταποδοτική επένδυση, δηλ. να εξεταστεί αν το κόστος της μπορεί να ανακτηθεί με μία μελλοντική πώληση του σπιτιού. Παραθέτουμε στη συνέχεια επιλογές ανακαίνισης που αυξάνουν την αξία ενός σπιτιού.

Ενεργειακή αναβάθμιση 

Η ενεργειακή αναβάθμιση στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του σπιτιού με αποτέλεσμα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας (καύσιμα/ ηλεκτρικό ρεύμα) και αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των ενοίκων.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αφορούν στην εξωτερική θερμομόνωση, την αντικατάσταση κουφωμάτων, την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, τη χρήση φυσικού αερίου και συστημάτων εξωτερικής σκίασης.

1. Προσθήκη/ενίσχυση θερμομόνωσης κελύφους

insulation, εξωτερική θερμομόνωση

www.yougen.co.uk/energy-saving/Insulation/

Με τη θερμομόνωση του κελύφους βελτιώνεται η ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού με τη μείωση της ενέργειας για ψύξη και θέρμανση. Η έννοια του κελύφους περιλαμβάνει στις μεν μονοκατοικίες το συνολικό περίβλημα του κτιρίου (δάπεδο/ τοίχοι/ οροφές), ενώ στα μεμονωμένα διαμερίσματα ανάλογα με τη θέση τους, εκτός από τους τοίχους περιλαμβάνει την οροφή PILOTIS προκειμένου για Α’ όροφο ή την οροφή του δώματος(ταράτσας) προκειμένου για τον τελευταίο όροφο. Ωστόσο, η ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρης της πολυκατοικίας είναι κατά πολύ αποτελεσματικότερη.

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων

Η παρέμβαση αυτή ενέργεια για ψύξη και θέρμανση ενδεχόμενα έως και 30% του συνόλου της καταναλισκόμενης ενέργειας. Ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ενοίκων, καθώς αποφεύγεται η υγρασία από συμπύκνωση υδρατμών και η εμφάνιση μούχλας, και επίσης η ηχορρύπανση.

3. Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας

Η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας εξαιτίας της μεγάλης ηλιοφάνειας της χώρας μας προσφέρει ζεστό νερό σχεδόν όλο το  χρόνο με μηδενικό κόστος και επιπρόσθετα με σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας λειτουργεί βοηθητικά στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού.

4. Εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου

Προσφέρει ανεξαρτησία στη θέρμανση, που σήμερα είναι απολύτως απαραίτητη και οικονομία καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σχεδόν 40% σε σχέση με το πετρέλαιο. Στα πλεονεκτήματα καταγράφεται η άμεση διαθεσιμότητα του και η χρέωση μετά την κατανάλωση του. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εγκατάσταση σε σπίτια και διαμερίσματα παλαιότερης κατασκευής θα πρέπει να γίνει μετά από λεπτομερή εξέταση του χώρου, των υπαρχόντων σωληνώσεων και σωμάτων και να επιλεγεί η αποδοτικότερη λύση.

5. Συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου

Kelsey Property

Photo by Paradise Restored Landscaping & Exterior Design - Look for transitional deck design inspiration

Οι τέντες, οι πέργκολες, και τα σκίαστρα συμβάλλουν επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας προσφέροντας οπτική και θερμική άνεση στους ενοίκους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς απομακρύνουν την ηλιακή ακτινοβολία και τη θερμική ενέργεια του ήλιου. Τοποθετώντας στον κατάλληλο προσανατολισμό και με την εφαρμογή αισθητήρων για ρυθμιζόμενη χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να μειώσουν έως και 15ο τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις για ψύξη του χώρου.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω παρεμβάσεων αποτυπώνονται με ακρίβεια στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που εκδίδει πιστοποιημένος μηχανικός και η αποδοτικότητα από ενεργειακής άποψης αυξάνει την αξία του σπιτιού,  σε περίπτωση πώλησης, αλλά ακόμη και μίσθωσης.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα είναι στη διάθεση σας για να συζητήσετε την ανακαίνιση σας και να επιλέξετε παρεμβάσεις που αυξάνουν την αξία του.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι

    Η ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει δυνατότητες αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης αλλά και αισθητικής ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους. Τα χρωματικά σχήματα είναι απεριόριστα και η επιλογή κάποιου συγκεκριμένου γίνεται με κριτήριο τις επιθυμίες των ενοίκων και το στυλ διακόσμησης του χώρου.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Crafts Boom
Decosoup.com

Livin

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved