Πώς να επιλέξετε τα σωστά κουρτινόξυλα

 

Οι κουρτινόβεργες αποτελούν υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο! Δημιουργούν την επίστεψη των κουφωμάτων εσωτερικά και αναδεικνύουν τις κουρτίνες σας.

Για να επιλέξετε το σωστό κουρτινόξυλο θα πρέπει να εξετάσετε 3 πράγματα: το μέγεθος, το μήκος και το φινίρισμα του.

Η διάμετρος είναι βασικό στοιχείο για την επιλογή της κουρτινόβεργας, καθώς εξασφαλίζει τη σωστή ανάρτηση των κουρτινών.

Κουρτινόβεργες διαμέτρου 20 και 25χιλ (Φ20, Φ25): είναι οικονομικές και εύκολα διαθέσιμες. Η επιλογή τους όμως θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο το απαιτούμενο μήκος και το είδος της κουρτίνας που θα κρεμάσετε, π.χ. βαριές κουρτίνες μπορεί να παραμορφώσουν τη βέργα. Εναλλακτικά και εφόσον είναι αισθητικά αποδεκτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον ενδιάμεσο βραχίονα στήριξης ανά περίπου 1μ του  συνολικού μήκους της.

Κουρτινόβεργες διαμέτρου 35χιλ (Φ35): αποτελούν μια καλή επιλογή για να κρατήσουν όμορφα τις κουρτίνες σας. Ωστόσο, σε περίπτωση μεγάλους μήκους ενδεχόμενα να απαιτούνται επίσης επιπλέον στηρίγματα, καθώς αν ένα κουρτινόξυλο στρεβλωθεί λόγω τους βάρους της κουρτίνας, δεν μπορεί να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Επίσης υπάρχουν και κουρτινόβεργες ορθογωνικής διατομής ανάλογων διαστάσεων.

Με κριτήριο το υλικό κατασκευής τους τα κουρτινόξυλα διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: τα ξύλινακαι τα μεταλλικά σε διάφορα φινιρίσματα. Τα ξύλινα διατηρούν το φυσικό χρώμα του ξύλου από το οποίο είναι φτιαγμένα, αλλά και βάφονται σε ποικιλία αποχρώσεων. Τα μεταλλικά κατασκευάζονται από ποικιλία υλικών, όπως αλουμίνιο, σίδηρος, ορείχαλκος, inox, γυαλιστερά ή σατινέ/ματ.

Η επιλογή του σωστού κουρτινόξυλου πρέπει να γίνεται με βάση του ύφος του χώρου, τα υφάσματα, τα χρώματα και το στυλ των κουρτινών. Η απόληξη των κουρτινόξυλων θα πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα τέρματα και στοιχεία, όπως πόμολα θυρών και επίπλων, βάσεις φωτιστικών, ακόμη και εξοπλισμός τζακιού. Όταν όλα αυτά τα στοιχεία συνδυαστούν αρμονικά και κρεμαστούν οι κουρτίνες θα διαπιστώσετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στο χώρο σας.

Στο δίλημμα επιλογής ξύλινου ή μεταλλικού κουρτινόξυλου η απάντηση βρίσκεται στην προσωπική προτίμηση του καθενός. Βέβαια αν οι βέργες είναι βαμμένες είναι δύσκολο να αναγνωριστεί το υλικό τους. Αν όμως θέλετε τη λάμψη του μεταλλικού φινιρίσματος ή τη ζεστασιά του ξύλου θα επιλέξετε ανάλογα.

Το μήκος του κουρτινόξυλου καθορίζεται από το πλάτος του ανοίγματος σας. Το κουρτινόξυλο πρέπει να είναι τουλάχιστον 15εκ μεγαλύτερο από το κούφωμα σε κάθε πλευρά, για να τοποθετηθούν τα στηρίγματα και να αναδεικνύονται οι απολήξεις του κουρτινόξυλου. Επιλέξτε ίδιου μήκους κουρτινόξυλα σε ανοίγματα παρόμοιου πλάτους.  Κουρτινόξυλα με πολλά διαφορετικά μήκη στον ίδιο χώρο επηρεάζουν την αρμονία σε αυτόν.

Αναζητήσαμε διαθέσιμα κουρτινόξυλα και βρήκαμε μεγάλη ποικιλία και οικονομικές τιμές στο ηλεκτρονικό κατάστημα oikianet.gr.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε επιλογές μας σε κουρτινόξυλα

Το κουρτινόξυλο Moca, από τον διάσημο οίκο μόδα Aslanis που συνδυάζει inox σατινέ επιφάνειες με inox γυαλιστερές λεπτομέρειες.

moca f25, κουρτινόξυλο inox

Το κουρτινόξυλο Φυσαλίδα της εταιρίας Ramino σε νίκελ ματ.

fissalida 11, διακοσμητικό κουρτινόξυλο

Το τετράγωνο κουρτινόξυλο Coney Double, από την οικονομική συλλογή της εταιρίας Anartisi .

coney t20 diplo, διπλό κουρτινόξυλο

Το κουρτινόξυλο από τη συλλογή Eco της εταιρίας Demo σε δύο αποχρώσεις.

Eco sonia, μπρονζέ κουρτινόξυλο


Δείτε περισσότερα κουρτινόξυλα και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα: 

Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα
τηλ: 2310-792757
Κιν. 6942-626556

Σχετικά Άρθρα

  • Βασικές συμβουλές και ιδέες στα κουρτινόξυλα και τα πόμολα Βασικές συμβουλές και ιδέες στα κουρτινόξυλα και τα πόμολα

    curtain rod, μοντέρνα κουρτινόξυλα, διακόσμηση σπιτιού

    Η άνεση και το design είναι δυο στοιχεία που πάνε μαζί σε ένα σύγχρονο σπίτι! Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν ιδιαιτερότητα σε κάθε δωμάτιο είναι στοιχεία που συνηγορούν στην διαμόρφωση ενός χώρου, που βασιλεύει η αρμονία και η υψηλή αισθητική.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved