Το φθινόπωρο έρχεται, η διακόσμηση αλλάζει

Το φθινόπωρο αποτελεί μια καλή ευκαιρία για φθηνή ανακαίνιση του χώρου. Με λίγες στοχευμένες αλλαγές, όπως μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων μπορούμε να δώσουμε έναν καινούργιο αέρα στο χώρο μας. Ωστόσο, είτε πρόκειται για ολική ανακαίνιση είτε για μερική καλό είναι να επισκεφτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία. Για προσφορά ανακαίνισης χωρίς καμία υποχρέωση δείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας.

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκαςwww.anakainisispitiou.gr

 


 

Υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι σας με πινελιές από την παλέτα της εποχής. Το φθινόπωρο σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, την αρχή του χειμώνα και δημιουργεί μια μελαγχολική διάθεση. Φέρτε το άρωμα και τη ζεστασιά της μοναδικής αυτής εποχής με την φθινοπωρινή ομορφιά της φύσης στο σπίτι σας. Φέτος, το φθινοπωρινό τοπίο ας γίνει η πηγή έμπνευσης και οι επιλογές ας είναι φυσικές, οικονομικές, και απόλυτα πρακτικές.

Χρώματα: Πηγή έμπνευσης της χρωματικής παλέτας μπορεί να αποτελέσει το φθινοπωρινό τοπίο με τα πεσμένα ξερά φύλλα και τα μελαγχολικά χρώματα. Επιλέξτε υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, ή ανανεώστε ένα τοίχο του σπιτιού σας επιλέγοντας κλασικά, γήινα χρώματα όπως κόκκινο-καφέ, καφέ-μόκα, κρέμ ή ένα χρώμα που να θυμίζει χαλκό. Μερικά ακόμη εντυπωσιακά φθινοπωρινά χρώματα είναι το βαθύ μωβ, το πράσινο της ελιάς, το χάλκινο πορτοκαλί και το κίτρινο του βουτύρου.

καναπές, σαλόνι, τραπεζάκι σαλονιού, σαλόνι διακόσμηση, πορτοκαλί
 

Υφάσματα: Τα υφάσματα προσφέρουν χαρακτήρα και ζεστασιά σε ένα χώρο. Η έλευση του φθινοπώρου αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να αλλάξετε τα καλύμματα και τα μαξιλάρια των επίπλων. Επιλέξτε βαρύτερα υφάσματα σε φθινοπωρινούς τόνους, όπως φανέλα, faux δέρμα, σενίλ και μυστηριώδες βελούδο. Διαλέξτε αντίστοιχα μαξιλάρια και κουβερτούλες, τα οποία ωστόσο μπορεί να είναι διακοσμημένα με απλικέ λουλούδια και φύλλα.

Αν έχετε ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για ανανέωση, αλλάξτε τις κουρτίνες και τα ριντό. Ενοποιείστε το χώρο υιοθετώντας τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα σε όλο το σπίτι, σε σεντόνια, καλύμματα κρεβατιού, πετσέτες, τραπεζομάντιλα και χαλιά.

Αλλαγή στη διάταξη των επίπλων: Το καλοκαίρι μένουμε λιγότερες ώρες μέσα στο σπίτι ενώ κεντρικό σημείο του σπιτιού γίνονται οι βεράντες και οι μπαλκονόπορτες, ειδικά αν βλέπουν σε ενδιαφέρουσα θέα. Το φθινόπωρο και το χειμώνα αρχίζουμε να μαζευόμαστε στο σπίτι ενώ αν έχουμε τζάκι, αυτό γίνεται το κεντρικό σημείο του καθιστικού. Αυτό σημαίνει, ότι το φθινόπωρο μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε τη θέση των επίπλων του καθιστικού και να τα διατάξουμε γύρω από το τζάκι.

Διακοσμητικά: Σκορπίστε σε διάφορα σημεία, φθινοπωρινά διακοσμητικά. Τα φθινοπωρινά φρούτα μπορούν από μόνα τους να αποτελέσουν διακοσμητικό αντικείμενο: κολοκύθες, ρόδια, μήλα, πορτοκάλια, κυδώνια σύντομα και καρύδια και κάστανα. Δημιουργήστε μια αρμονική σύνθεση σε πιατέλες ή γυάλινα μπολ για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας. Τα χρυσοκόκκινα ξερά φύλλα των δένδρων στο καθιστικό σας σκόρπια σε κάποια πιατέλα, ή ακόμη κολλημένα σε τελάρο για τον τοίχο δίνουν θαλπωρή στην ατμόσφαιρα και εσωτερική δύναμη. Συνδυάστε τα με ξύλα κανέλας για να δώσετε άρωμα στο χώρο. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε γυμνά κλαδιά δέντρων με μικρά φωτάκια. Τα κεριά είναι απαραίτητα για όλες τις εποχές. Για ένα απαλό φωτισμό που θα θυμίζει καλοκαίρι, θυμηθείτε να πάρετε λίγη άμμο από την παραλία, βάλτε την σαν βάση σε γυάλινα δοχεία ή σε κανάτες και ακουμπήστε επάνω ένα κερί.

Με τις απλές αυτές αλλαγές και χωρίς υψηλό κόστος ανακαίνισης θα δώσετε έναν διαφορετικό αέρα ανανέωσης στο χώρο, ο οποίος μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει υποδεχόμενος την επόμενη εποχή! Άλλωστε, οι αλλαγές τόσο τον εαυτό μας όσο και στο περιβάλλον, βελτιώνουν τη διάθεσή μας, κινητοποιούν την ενεργητικότητά μας και σπάνε τη μονοτονία της καθημερινότητάς μας.

 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved