Πόμολα για πόρτες: πότε ξεκίνησε η χρήση τους;

Τα πόμολα πόρτας είναι εξαρτήματα των οποίων η λειτουργία συνδέεται με τον ευρύτερο μηχανισμό πορτών, ώστε να ανοίγουν με ευκολία και να έχουμε ελεγχόμενο χειρισμό κινήσεων. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε ξεκίνησαν οι πόρτες να έχουν πάνω πόμολα, όμως εκτός από το γεγονός ότι είναι πρακτικά, προσφέρουν και αισθητικό αποτέλεσμα καθώς υπάρχουν άπειρα σχέδια.

Πάντως η μοναδική ιστορία που γνωρίζουμε σχετικά με την προέλευση που έχουν τα πόμολα την έχουμε από τις Ηνωμένες πολιτείες του 19ου αιώνα όπου έχει βρεθεί έγγραφο παραγγελίας για αγορά και τοποθέτηση από ιδιώτη. Στις πόρτες τοποθετούνταν πόμολα στρογγυλού τύπου, τύπος που είναι και ο πιο συνήθης ακόμη και σήμερα και μάλιστα ήταν κατασκευασμένος από ορείχαλκο χαλκό και άργυρο. Ο βασικός λόγος που γινόταν η συγκεκριμένη κατασκευή, ήταν για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, καθώς ο χαλκός είναι δηλητηριώδης για τα μικρόβια και τους μικροοργανισμούς, οπότε εμποδιζόταν η διάδοση πιθανών ασθενειών.

Η βασική χρήση λοιπόν που έχουν τα πόμολα αφορούν κυρίως την τοποθέτηση που έχουμε σε κεντρικές εισόδους, όμως η τοποθέτησή τους δεν περιορίζεται εκεί. Πόμολα τοποθετούνται επίσης και σε άλλα έπιπλα και πόρτες εσωτερικών χώρων, όπως είναι οι ντουλάπες υπνοδωματίων και τα ντουλάπια κουζίνας, και οι πόρτες όλων των δωματίων του σπιτιού.

decobook door knob01, πόμολα πόρτας

decobook door knob02, πόμολα πόρτας

Για να εγκατασταθούν πόμολα σε πόρτες είναι απαραίτητη η εργασία από ειδικό συνεργείο, κι αυτό γιατί τα πόμολα συνδέονται με τον μηχανισμό που διαθέτει η κάθε πόρτα για να ανοίξει και να κλείσει. Οπότε, χρειάζονται ειδικά εργαλεία και η κατάλληλη γνώση και εμπειρία για τον σκοπό αυτό.

Συνήθως τα καταστήματα που έχουν ως βασικό προϊόν πώλησης πόμολα για πόρτες, ντουλάπες, ντουλάπια κουζίνας, ακόμα και πόμολα για χρηματοκιβώτια, έχουν το κατάλληλο εργατικό δυναμικό το οποίο εξειδικεύεται στην τοποθέτηση πόμολων. Οι υπάλληλοι του καταστήματος έρχονται στον χώρο σας κατόπιν συνεννόησης και κάνουν την τοποθέτηση και η τιμή για την εργασία τους ποικίλει ανάλογα με το κατάστημα.

Για να επιλέξετε πόμολα για τον χώρο σας, ή για χώρους γενικά μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα tsdeco.gr 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved