Χρώματα για το υπνοδωμάτιο σύμφωνα με το Feng Shui

Η πιο εύκολη και γρήγορη ανανέωση της διακόσμησης του σπιτιού γίνεται με την αλλαγή στα χρώματα. Για οικονομική αλλά και ποιοτική ανακαίνιση εμπιστευτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας και δείτε μερικά από τα πιο οικονομικά πακέτα ανακαίνισης. 

 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκας

 www.anakainisispitiou.gr


Το Feng Shui ισχυρίζεται ότι προάγει την καλή υγεία, βελτιώνει τη διάθεση και φέρνει καλοτυχία στους ενοίκους του σπιτιού. Όσον αφορά στο υπνοδωμάτιο, ζητούμενο είναι οι χρήστες να απολαμβάνουν ένα καλό ύπνο, να χαλαρώνουν και να ξεκουράζονται ενώ σημαντική είναι και η ερωτική ζωή του ζευγαριού. Όμως, ποια χρώματα θεωρούνται κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο σύμφωνα με το FengShui;

χρώματα feng shui, υπνοδωμάτιο

Τα χρώματα της επιδερμίδας: Γενικά, τα χρώματα που προτείνει το Feng Shui είναι τα χρώματα που συναντώνται στη φύση. Ειδικά για το υπνοδωμάτιο όπου ζητούμενο είναι η ηρεμία και η χαλάρωση, κατάλληλα χρώματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα φωτεινά χρώματα της επιδερμίδας, όπως το λευκό, το μπεζ και το ανοιχτό καφέ. Από την άλλη μεριά τα σκουρότερα χρώματα, όπως το σοκολατί και η μόκα, παραπέμπουν στη σταθερότητα της γης. Αυτές οι αποχρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν κάποιες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε μπεζ χρώμα στους τοίχους ενώ για τις κουρτίνες και το κουβερλί να επιλέξτε σκούρες αποχρώσεις όπως καφέ και σοκολατί. Άλλωστε, οι κουρτίνες σε σκούρα χρώματα εξασφαλίζουν προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και βοηθούν στο βαθύ ύπνο.  

Πριν προχωρήσετε σε ανακαίνιση διαμερίσματος σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και τη σοφία του Feng shui για να φέρετε υγεία και ευζωία στην οικογένειά σας. 

Το λευκό χρώμα: Το λευκό χρώμα και όλες οι αποχρώσεις του λευκού συμβολίζουν την αγνότητα και την ευγένεια. Άλλωστε, το λευκό αποτελεί το πιο ισχυρό χρώμα της θεωρίας Feng Shui, ειδικά όταν συνδυάζεται με το χρυσό ή το ασήμι. Αν ωστόσο, σας φαίνεται βαρετό και ψυχρό ένα λευκό δωμάτιο τότε μπορείτε να προτιμήσετε τις αποχρώσεις της γλυκιάς ζάχαρής και του ζεστού μπεζ.  

Το μαύρο χρώμα: Το μαύρο χρώμα για τους ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού συμβολίζει σοβαρότητα, ωριμότητα και μερικές φορές πένθος. Ωστόσο, σύμφωνα με το FengShui το μαύρο χρώμα συμβολίζει το χρήμα. Για αυτό το λόγο, αν αποζητάτε την επίδραση μια θετικής ενέργειας όσον αφορά στον πλούτο, δεν έχετε παρά να προσθέσετε στο υπνοδωμάτιο το μαύρο χρώμα. Καλό είναι ωστόσο, να το χρησιμοποιήσετε ως λεπτομέρεια και όχι ως κυρίαρχο χρώμα. Μάλιστα, το μέταλλο ως υλικό ενισχύει την ενέργεια του μαύρου χρώματος. Ως εκ τούτου, μπορείτε να επιλέξετε ένα μαύρο φωτιστικό με μεταλλική βάση, ή ένα μαύρο έπιπλο με μεταλλικά χερούλια κτλ.  

Οι αποχρώσεις του μωβ και του μπλε: Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις προωθούν τη συναισθηματική και σωματική θεραπεία και βοηθούν στην αύξηση της πνευματικότητας. Οι αποχρώσεις του μπλε δημιουργούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα και προσφέρουν θετική ενέργεια. Οι αποχρώσεις του μωβ είναι ταυτόχρονα ζεστές, χαλαρωτικές ενώ συμβολίζουν την πολυτέλεια και την σπανιότητα.  

Οι πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις: Οι πορτοκαλί αποχρώσεις εμπνέουν τη δημιουργικότητα στους ανθρώπους αλλά και τους βοηθούν να γίνουν πιο οργανωτικοί και αποδοτικοί. Οι κόκκινες αποχρώσεις φέρνουν καλή τύχη και ενισχύουν την εμπιστοσύνη και την οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού

Το πράσινο: Το πράσινο είναι το χρώμα της αναγέννησης και της φύσης. Αν χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο θα φέρει αρμονία και ισορροπία στο χώρο. Ιδανικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα πράσινο χαλί ή ένα πράσινο κάλυμμα κρεβατιού.  

Ποια χρώματα πρέπει να αποφεύγονται στο υπνοδωμάτιο: Το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιείται ελάχιστα στο υπνοδωμάτιο ή ακόμη και να αποφεύγεται είναι το κίτρινο και οι συγγενείς αποχρώσεις του όπως η ώχρα. Το συγκεκριμένο χρώμα προσφέρει ενέργεια αλλά ταυτόχρονα ευνοεί το άγχος και μπορεί να δημιουργήσει ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Από την άλλη μεριά, οι κίτρινες αποχρώσεις προωθούν την επικοινωνία και τη φιλικότητα και για αυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο καθιστικό και στην τραπεζαρία.

Όλα τα χρώματα του FengShui πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και σύνεση καθώς το τελικό ζητούμενο είναι πάντα η ισορροπία.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved