Διακόσμηση κουζίνας: Ιδέες ανανέωσης με μικρές αλλαγές

Η κουζίνα αποτελεί την εστία του σπιτιού μας και για αυτόν το λόγο ο χώρος πρέπει να αποπνέει τον αέρα του καινούργιου και του φρέσκου. Αν αισθάνεστε ότι η κουζίνα σας δε σας εμπνέει ή ότι δεν είναι λειτουργική, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προβείτε σε μερική ή ολική ανακαίνιση. Για ανακαίνιση κουζίνας επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας και δείτε μοναδικές λύσεις και ιδέες. 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκας
 
 www.anakainisispitiou.gr

Η κουζίνα, όπως και οι περισσότεροι χώροι του σπιτιού, χρειάζονται τακτική ανανέωση, ώστε να διατηρούν πάντα ζωντανό τον αέρα του καινούργιου και του φρέσκου. Είναι γεγονός άλλωστε, ότι οι άνθρωποι τείνουμε να συνηθίζουμε το περιβάλλον μας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην μας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον. Για αυτό το λόγο, οι συχνές αλλαγές στη διακόσμηση των χώρων κατοικίας και εργασίας κινητοποιούν τη διάθεσή μας και μας γεμίζουν με ενέργεια και όρεξη για ζωή.    

Τι μπορείτε όμως να κάνετε, για να ανανεώσετε τη διακόσμηση της κουζίνας σας, χωρίς όμως να σας κοστίσει ακριβά και χωρίς να προβείτε σε χρονοβόρες εργασίες; Δείτε μερικές απο τις πιο εύκολες και οικονομικές προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν άμεσα τον ύφος και την ατμόσφαιρα του χώρου. 

  • Πρόταση 1. Αλλάξτε το πόμολα των ντουλαπιών και των συρταριών. 

Οι λαβές των ντουλαπιών και των συρταριών, υπόκεινται καθημερινά σε σκληρή χρήση και είναι ευάλωτες στους λεκέδες. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, μερικά πόμολακια σε σύντομο χρονικό διάστημα δείχνουν βρώμικα και φθαρμένα. Αν λοιπόν θέλετε να ανανεώσετε την επίπλωση της κουζίνα, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, δεν έχετε παρά να αλλάξετε τα πόμολάκια των ντουλαπιών και των συρταριών. Στο εμπόριο, κυκλοφορούν δεκάδες πόμολάκια, τα οποία είναι αληθινά κομψοτεχνήματα ή ακόμη και συλλεκτικά αντικείμενα. Τα υλικά κατασκευής είναι ποικίλα, όπως για παράδειγμα πλαστικό, μέταλλο, ξύλο ή πορσελάνη. Αν θέλετε να δημιουργήσετε χαρούμενη ατμόσφαιρα τότε επιλέξτε πολύχρωμα πομολάκια από πλαστικό ή ξύλο. Αν σας αρέσει περισσότερο το βιομηχανικό στυλ τότε επιλέξτε λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα. 

πομολάκια, κουζίνα,
  • Πρόταση 2: Αλλάξτε τις κουρτίνες.

Στις περισσότερες κουζίνες, υπάρχει τουλάχιστον ένα παράθυρο ή μία μπαλκονόπορτα. Έτσι, μια πιθανή αλλαγή στο ύφασμα της κουρτίνας θα αλλάξει άμεσα το ύφος και τα χρώματα του χώρου, και κυρίως θα αλλάξει τον τρόπο που το φυσικό φώς εισέρχεται στην κουζίνα. Αν η κουζίνα έχει νότιο ή ανατολικό προσανατολισμό, μπορείτε να επιλέξετε ένα ημιδιάφανο ύφασμα ενώ αν η κουζίνα έχει δυτικό προσανατολισμό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα βαρύ ύφασμα που θα προστατεύει το χώρο από την έντονη ακτινοβολία. Όσον αφορά στα σχέδια και στα χρώματα, μη διστάσετε να επιλέξετε εμπριμέ ή ριγέ κουρτίνες σε ζωηρά χρώματα. 

Οι ανακαινίσεις, λοιπόν, δεν είναι πάντοτε χρονοβόρες και ακριβές. Μπορείτε με απλά μέσα να ανανεώσετε ένα δωμάτιο ή ακόμη και ολόκληρο το σπίτι σας. 

κουρτίνες, κίτρινες, κουζίνα, διακόσμηση
  • Πρόταση 3: Στρώστε υπέροχα τραπεζομάντηλα.

Μια αλήθεια που οι άνθρωποι φαίνεται να ξεχνάμε είναι η ανάγκη να ομορφαίνουμε την καθημερινότητά μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, κρατάμε φυλαγμένα τα αντικείμενα που θεωρούμε πολύτιμα και ακριβά, όπως τα καλά τραπεζομάντηλα και τα ακριβά σερβίτσια, και τα χρησιμοποιούμε μόνο στις γιορτές και στα επίσημα γεύματα. Όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιο επίσημο και ιδιαίτερο από την ‘κάθε ημέρα’ που περνάμε με τους φίλους μας και με την οικογένειά μας. Βγάλτε λοιπόν από το συρτάρι τα καλά τραπεζομάντηλα και στρώστε τα ακόμη και στο καθημερινό τραπέζι, αποφεύγοντας φυσικά την εύκολή λύση των πλαστικών τραπεζομάντηλων. Άλλωστε τα τραπεζομάντηλα και οι πετσέτες φαγητού, αποτελούν την «ενδυμασία» της τραπεζαρίας και πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένα και κατασκευασμένα από ποιοτικά υφάσματα. 

τραπεζομάντηλο

 

  • Πρόταση 4: Αγοράστε καινούργια γυάλινα ποτήρια

Τα γυάλινα ποτήρια είναι πάντα χρήσιμα καθώς χρησιμοποιούνται καθημερινά και ο αριθμός τους μειώνεται σταδιακά. Σήμερα, υπάρχουν οικονομικά σετ ποτηριών σε μοναδικά σχέδια αλλά και εντυπωσιακά χρώματα. Προτιμήστε, λοιπόν τα γυάλινα ποτήρια έναντι των πλαστικών, καθώς το γυαλί διαθλά το φως, καθαρίζεται εύκολα και δίνει άμεσα την αίσθηση της πολυτέλειας στο χώρο. 

γυάλινα ποτήρια, χρωματιστά ποτήρια

 

  • Πρόταση 5: Προσθέστε αξεσουάρ και σκεύη.

Τα αξεσουάρ έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να αγοράζονται σταδιακά και ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σερβίτσιο. Για παράδειγμα, η αγορά μιας καινούργιας φρουτιέρας, μιας κανάτας νερού ή μιας πορσελάνινης πιατέλας αποτελεί μια χρήσιμη αγορά που θα ανανεώσει άμεσα την κουζίνα σας. Μάλιστα, ο εξοπλισμός κουζίνας αποτελεί ένα πεδίο που έχει εμπνεύσει πολλούς σχεδιαστές. Αυτό σημαίνει, ότι μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία ειδών, όπως τσαγιέρες, πιατέλες, κανάτες, χρονομετρητές, λεμονοστύφτες κτλ, σχεδιασμένα από γνωστούς σχεδιαστές. 

 

  • Πρόταση 6: Λατρέψτε τις χαρτοπετσέτες

Οι χαρτοπετσέτες κυκλοφορούν σε απίστευτα σχέδια και χρώματα. Σίγουρα γνωρίζετε ότι υπάρχουν φανατικοί συλλέκτες που μαζεύουν μανιωδώς διαφόρων ειδών χαρτοπετσέτες. Ετσι, είτε  μονόχρωμες είτε με μοτίβα, οι πετσέτες από χαρτί αποτελούν μια καθημερινή πολυτέλεια που δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε.

χαρτοπετσέτες, χρωματιστές χαρτοπετσέτες

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved