Ντουλάπα στο καθιστικό: Πώς να την εντάξετε στο χώρο

Οι ντουλάπες αποτελούν τα πιο ογκώδη κομμάτια της επίπλωσης, που καταλαμβάνουν πολύ χώρο, δημιουργώντας πολλές φορές αίσθημα στενότητας. Σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στα μικρά διαμερίσματα, είναι αδύνατη η τοποθέτηση της ντουλάπας στα υπνοδωμάτια. Οπότε μία εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση της ντουλάπας στο καθιστικό / σαλόνι. Βέβαια, η ντουλάπα πρέπει να ενταχθεί με διακριτικό τρόπο και να ταιριάζει στην ευρύτερη διακόσμηση του χώρου. 

Που και πως μπορούμε να εντάξουμε την ντουλάπα στο σαλόνι / καθιστικό;

  • Μπορεί να κατασκευαστεί μια επιπλο-σύνθεση που να περιλαμβάνει τη βασική ντουλάπα αλλά και το έπιπλο της τηλεόρασης. Οι δυνατότητες είναι πολλές. Μπορεί για παράδειγμα να τοποθετηθεί η τηλεόραση στο κέντρο και εκατέρωθεν να δημιουργηθεί η ντουλάπα. Μια άλλη ιδέα είναι να ενσωματωθούν και συρταριέρες στην επιπλοσύνθεση. Το μέγεθος του επίπλου εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο και μπορεί να ξεκινάει από μια μικρή επιπλοσύνθεση με δύο φυλλα ντουλάπας ή μια μεγάλη σύνθεση που να καταλαμβάνει όλον τον τοίχο. Αν ο σχεδιασμός της σύνθεσης είναι προσεγμένος τότε η τοποθέτηση της ντουλάπας στο σαλόνι μπορεί να μετατραπεί από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Ο σχεδιασμός επίσης θα πρέπει να είναι λειτουργικός έτσι ώστε να καλύπτονται τόσο οι ανάγκες αποθήκευσης ρούχων, στρωμάτων κτλ όσο και των αξεσουάρ της τηλεόρασης. 
  • Σε περίπτωση που υπάρχει τζάκι στο σαλόνι, το οποίο προεξέχει από τον τοίχο, τότε δεξιά και αριστερά μπορεί να κατασκευαστεί η ντουλάπα. Η κατασκευή μπορεί να περιλαμβάνει εκτός από ντουλάπια και συρτάρια, ράφια για βιβλία και γυάλινες προθήκες. 
 
  • Ντουλάπα μαζί με βιβλιοθήκη. Αν η ντουλάπα σας φαίνεται ογκώδης και άχαρη, τότε μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια βιλιοθήκη. Η πολυχρωμία των βιβλίων και των διακοσμητικών "σπάει" τη μονοτονία της ντουλάπας και κάνει το έπιπλο περισσότερο ανάλαφρο και ενδιαφέρον. Άλλωστε, η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης στο σαλόνι θεωρείται απολύτως απαραίτητη. 
  • Ντουλάπα που καταλαμβάνει ολόκληρο τον τοίχο και ολόκληρο το ύψος του χώρου. Σε αυτήν την περίπτωση, η ντουλάπα είναι εντοιχισμένη συνεπώς ενσωματώνεται στο χώρο. Το μειονέκτημα είναι ότι ο χώρος μπροστά από την ντουλάπα θα πρέπει να παραμένει προσβάσιμος. Το χρώμα των φύλλων της ντουλάπας μπορεί να είναι ίδιο με το χρώμα των υπόλοιπων τοίχων. Με αυτόν τον τρόπο η ντουλάπα "εξαφανίζεται" οπτικά. Από την άλλη μεριά, τα φύλλα της ντουλάπας μπορούν να διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους τοίχους και να δημιουργούν ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο χώρο. Τα υλικά των φύλλων μπορεί να είναι γυαλιστερά ώστε να δίνουν αίσθημα ευρυχωρίας στο χώρο. 

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved