Έξυπνες ιδέες οργάνωσης για τον απαιτητικό χώρο της κουζίνας

kouzina final

Είναι ο χώρος απ’ όπου έρχεται αυτή η υπέροχη μυρωδιά κάτι κυριακάτικα πρωινά. Ο χώρος που περνάτε πολλά πρωινά, πριν φύγετε για την δουλειά σας αλλά και ένας χώρος δημιουργίας και γαστρονομίας, όπου εκτελούνται συνταγές που μάθαμε από την γιαγιά μας ή από έναν φημισμένο σεφ! Φυσικά αναφερόμαστε στην μαγεία της κουζίνας, έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους μέσα στο σπίτι.

Μπορεί να είναι συγυρισμένη και να λάμπει από καθαριότητα, να έχει διακοσμηθεί σύμφωνα με τα τελευταία design πρότυπα, αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει και να είναι κατάλληλη για μία οικογένεια, είναι αναμφισβήτητα η σωστή οργάνωση που πρέπει να έχει σε όλους τους χώρους της, ακόμα και στους πιο μικρούς και κρυφούς.

Το Tzambaspiti προτείνει τα πιο χρήσιμα tips για την οργάνωση της κουζίνας:

1. Υπάρχουν ανεκμετάλλευτοι χώροι στην κουζίνα σας; Μήπως ήρθε η ώρα να τους εφοδιάσετε με μικρά ραφάκια στα οποία μπορείτε να ακουμπάτε οτιδήποτε χρειάζεστε άμεσα στην καθημερινότητά σας; Τοποθετούνται εύκολα και μπορούν να χαρίζουν και extra point στο décor σας!

kouzina2

2. H ανάγκη της συντήρησης των τροφίμων και των μυρωδικών που δίνουν νοστιμιά στα φαγητά σας είναι πάντοτε μεγάλη. Για αυτό, χρειάζεστε βαζάκια και τάπερ σε διάφορα μεγέθη, αποτελούμενα από υλικά υψηλής ποιότητας που δεν αλλοιώνουν το περιεχόμενο. Προμηθευτείτε τα στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, από εδώ

3. Συνήθως κοντά στην εστία του φούρνου, πάντα υπάρχει ένα ντουλάπι στο οποίο φυλάσσονται τα κατσαρολικά. Κάντε σωστά την ταξινόμησή τους, μέσα σε αυτό, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά. Έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να βγάζετε σχεδόν όλο τον εξοπλισμό έξω για να πάρετε το προϊόν που χρειάζεστε.

4. Δημιουργήστε μία ζώνη για τα μαχαιροπήρουνα και τα πιάτα που σας είναι απαραίτητα για το σέρβις και βάλτε τα μαζί, σε κοντινό συρτάρι και ντουλάπι. Είναι πολύ βασικό να είστε εξοπλισμένοι από ένα πλήρες σετ. Μία καλή νοικοκυρά και μαγείρισσα από την λεπτομέρεια φαίνεται. Αν σας λείπει κάτι ή θέλετε να ανανεώσετε τον εξοπλισμό του σέρβις σας, δείτε εδώ

5. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο στα ντουλάπια σας, μπορείτε να κρεμάσετε σε πιαστράκια κάποια από τα είδη σας.

Ευχαριστούμε θερμά το Tzambaspiti για τις πολύτιμες συμβουλές του!

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved