Κρύσταλλα και η σχέση τους με τα φωτιστικά

 
Φωτιστικά που λάμπουν δημιουργώντας ένα όμορφο ιρίδισμα με τις ανακλάσεις του φωτός επάνω στα κρύσταλλα, τα οποία δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας γοητεύοντας μας.
πολυέλαιος, κρύσταλλα svarowski, πολυέλαιος με κρύσταλλα

Τι είναι το κρύσταλλο και τί καθορίζει την ποιότητα και την τιμή του;

Το κρύσταλλο πλέον είναι ένα τεχνητό άχρωμο και διαφανές μολυβδούχο γυαλί που χρησιμοποιείται για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων. Περιέχει ποσότητα μολύβδου που εισήχθη με τη μορφή οξειδίων (λιθάργυρος). Ως μολυβδούχο γυαλί θεωρείται σύμφωνα με τα πρότυπα το γυαλί, το οποίο περιέχει πάνω από 18% οξείδιο του μολύβδου και μπορεί να φθάσει έως το 80%.

Το κρύσταλλο έχει ιδιαίτερη λάμψη και είναι επομένως ένα πολύ καλό υλικό για πολλές εφαρμογές, όπως και τον στολισμό των φωτιστικών. Τα κρύσταλλα αποτελούν το κύριο διακοσμητικό στοιχείο και χαρακτηριστικό των πολυελαίων. Ποικίλουν σε σχήμα, μέγεθος, καθαρότητα, ποιότητα και χρωματισμό.

Οι πιο συνηθισμένες ποιότητες είναι τα κρύσταλλα Βοημίας (από την ομώνυμη περιοχη της Τσεχίας), τα κρύσταλλα Asfour (μια ανερχόμενη κρατική Αίγυπτιακή εταιρεία) και τέλος τα διάσημα Αυστριακά κρύσταλλα Swarovski.
 
πολυέλαιος, κρύσταλλα, swarowski
 
Σχήματα κρυστάλλων στα φωτιστικά

Στα φωτιστικά χρησιμοποιούνται -ως επί το πλείστον- κρύσταλλα στα εξής σχήματα: Αμύγδαλο, Κιθάρα, Πίζα και μπάλα σε διάφορα μεγέθη. Η εταιρία Swarovski χρησιμοποιεί για τα κρύσταλλα που παράγει μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες (κυρίως άριστης ποιότητος άργιλο), αλλά και οι μέθοδοι επεξεργασίας και κατεργασίας είναι πατενταρισμένοι και η όλη διαδικασία μυστική.
 
Το αποτέλεσμα προσδίδει στο κρύσταλλο άριστη διάυγεια, εντυπωσιακούς ιριδισμούς, κοπή και φινίρισμα που δεν αντιγράφονται και αντιθαμβωτική εγγύηση για πολλά-πολλά χρόνια.
 
Κείμενα/ Φωτογραφίες: εργοστάσιο φωτιστικών Κωστής. 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved