Εναλλακτικές θέσεις επένδυσης τοίχων με ταπετσαρία

Οι ταπετσαρίες διατίθενται σε πληθώρα μοτίβων, χρωμάτων, υλικών και στυλ. Ωστόσο, πρίν προχωρήσετε στην αγορά συγκεκριμένης ταπετσαρίας θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιούς τοίχους ή ποιά αρχιτεκτονικά στοιχεία θα επενδύσετε με ταπετσαρία. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι οι παρακάτω. 

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας σε όλους του τοίχους ενός δωματίου. Σε αυτήν την περίπτωση η ταπετσαρία αντικαθιστά τη βαφή των τοίχων. Αν νομίζετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπερφορτωμένο τότε μπορείτε να διαλέξετε μια μονοχρωματική ταπετσαρία με απαλούς τόνους.

ταπετσαρία, ταπετσαρίες ιδέες, που να τοποθετήσω ταπετσαρία Ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας στην οροφή (ταβάνι) του δωματίου. Αν και δεν αποτελεί συνηθισμένη επιλογή, ωστόσο μπορεί να δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο. Σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό κρεμαστό φωτιστικό η οροφή μετατρέπεται σε κυρίαρχο στοιχείο του χώρου.

ταπετσαρία στην οροφή, ταπετσαρία στο ταβάνι Ταπετσαρία στην οροφή

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας σε ένα μόνο τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο ο τοίχος, για παράδειγμα πίσω από τον καναπέ ή πίσω από το κρεβάτι, μετατρέπεται στο κυρίαρχο στοιχείο του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι πιο "δραματικό" αν η επιφάνεια του τοίχου είναι αρκετά μεγάλη, χωρίς τίποτα κρεμασμένο επάνω της. 

Wallpaper ideas 03 Ταπετσαρία σε έναν τοίχο 

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας σε ένα στοιχείο του χώρου, για παράδειγμα σε μια καμάρα ή σε μια κολώνα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να τονιστεί η ιδιαίτερη ογκοπλασία του χώρου. 

ταπετσαρία σε τόξο, ταπετσαρία σε καμάρα, χρήση ταπετσαρία, Ταπετσαρία σε τοίχο με καμάρα 

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας στο άνω μέρος των τοίχων. Αν το κάτω μέρος των τοίχων είναι καλυμμένο με πλακάκια, διακοσμητικά τουβλάκια ή διακοσμητικές πέτρες, μπορείτε να καλύψετε το πάνω μέρος με ταπετσαρία. 

ταπετσαρία και τουβλάκια, διακόσμηση με ταπετσαρία,  Ταπετσαρία στο άνω μέρος των τοίχων 

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας πίσω από ραφιέρα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή κατασκευή για έκθεση αντικειμένων, όπως φωτογραφιών, συλλογών, πολύτιμων αντικειμένων, κτλ. 

ταπετσαρία πίσω από βιβλιοθήκη, ταπετσαρία πίσω από ραφιέρα, ταπετσαρία πίσω από ράφιαΤαπετσαρία πίσω από ράφια 

  • Κάθετες ρίγες με κομμάτια ταπετσαρίας και χρώματος. Προκειμένου το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικό, θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε μονοχρωματικό σχήμα (δηλαδή η ταπετσαρία και το χρώμα του τοίχου να έχουν ίδιους τόνους), είτε να πάρετε ένα χρώμα απο΄την ταπετσαρία και να το χρησιμοποιήσετε ώς χρώμα στον τοίχο. 

ρίγες με ταπετσαρία, Ρίγες με ταπετσαρία και χρώμα 

  • Τοποθέτηση ταπετσαρίας μέσα σε πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό μπορεί να κατασκευαστεί από ξύλο (σαν κάδρο δηλαδή) ή από γύψινες διακοσμητικές λωρίδες (αυτές που χρησιμοποιούνται στις οροφές). 

ταπετσαρία, διακόσμηση με ταπετσαρίες, ταπετσαρία κάδρο, Ταπετσαρία σε πλαίσιο 

  • Επένδυση του τζακιού με ταπετσαρία. 

ταπετσαρία στο τζάκι Ταπετσαρία σε τζάκι 

  • Επένδυση του τοιχου δίπλα στην σκάλα με ταπετσαρία. Η διακόσμηση των τοιχων της σκάλας αποτελεί συχνά ένα πρόβλημα για τους διακοσμητές καθώς οι επιφάνειες έχουν μεγάλο μήκος και το ύψος αλλάζει συνεχώς. Έτσι η τοποθέτηση ταπετσαρίας με ενδιαφέρον μοτίβο ή ακόμα και με ανάγλυφη υφή, εμπλουτίζει τις επιφάνειες αυτές. 

ταπετσαρία στη σκάλα

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved