Τα βασικότερα «όχι» του Feng Shui στο υπνοδωμάτιο

Έχετε αποφασίσει να κάνετε ανακαίνιση στο υπνοδωμάτιο σας επειδή θέλετε επιτέλους να δημιουργήσετε το χώρο χαλάρωσης, ψυχικής ηρεμίας και ξεκούραστου ύπνου που πάντα ονειρευόσασταν. Για να πετύχετε το στόχο σας, δεν χάνετε τίποτα να ανατρέξετε και στις συμβουλές της πανάρχαιας κινέζικης τέχνης του Φενγκ Σούι.

Για την ακρίβεια, απλά μπορείτε να τσεκάρετε ότι δεν θα κάνετε μερικά από τα παρακάτω βασικά λάθη:

  • Αν το υπνοδωμάτιο είναι ψηλοτάβανο, τότε το Φενγκ Σούι συστήνει να χαμηλώσετε το ύψος του, κατασκευάζοντας για παράδειγμα μια ψευδοροφή.
  • Αποφύγετε το μεγάλο κρεβάτι αν το δωμάτιο είναι μικρό αλλά και το μικρό κρεβάτι αν το δωμάτιο είναι μεγάλο. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι η αρμονία στο χώρο φέρνει αρμονία στη ζωή σας ενώ αντίθετα δυσαναλογίες στο υπνοδωμάτιο, μπορούν να προκαλέσουν μείωση της ερωτικής ζωής ή την είσοδο ενός τρίτου ατόμου στο ζευγάρι.
  • Στο υπνοδωμάτιο πρέπει να υπάρχει αρμονία και ισορροπία. Για αυτό το λόγο, δεν πρέπει να δημιουργούνται επίπεδα ή να κατασκευάζονται άσκοπα σκαλοπάτια. Αν έχετε τέτοια επίπεδα ή σκαλοπάτια στο υπνοδωμάτιο τότε στην επόμενη ανακαίνιση σπιτιού σχεδιάστε μαζί με το διακοσμητή τρόπους για να αμβλύνετε την επίδρασή τους.
  • Αφαιρέστε τους καθρέφτες ιδιαίτερα εκείνους που έχουν μεγάλες διαστάσεις και είναι τοποθετημένοι απέναντι ή πίσω από το κρεβάτι.
  • Αποφύγετε τις έντονες αντιθέσεις μεταξύ των χρωμάτων. Αντίθετα, επιλέξτε συνδυασμούς χρωμάτων που δημιουργούν αρμονικά και ήρεμα σύνολα. Γενικά οι αντιθέσεις στα χρώματα και στις φόρμες, δημιουργούν αντιθέσεις και στις κοινωνικές ή ερωτικές σχέσεις μας.
  • Αποφύγετε τις αιχμηρές γωνίες στο χώρο αλλά και τα δοκάρια στην οροφή. Οι αιχμηρές φόρμες μεταφέρουν αρνητική ενέργεια στο σώμα και τη ψυχολογία μας ενώ τα δοκάρια στην οροφή δημιουργούν την αίσθηση του βάρους.
  • Προσπαθήστε να διατηρείτε το χώρο οργανωμένο και καθαρό. Στο υπνοδωμάτιο δεν πρέπει να υπάρχουν καλάθια απορριμμάτων, σταχτοδοχεία, στοίβες παλιών ρούχων κτλ. Επίσης ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι καθαρός και ελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απαρνηθείτε την αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων να αποθηκεύουν ρούχα και κλινοσκεπάσματα σε κουτιά κάτω από το κρεβάτι.
  • Η οροφή πρέπει να είναι βαμμένη με ανοιχτά χρώματα. Τα σκούρα χρώματα στην οροφή μας μεταφέρουν βάρος στο σώμα και την ψυχολογία μας, φέρνοντας στη ζωή μας ανισορροπία και άγχος.
  • Τέλος, η τηλεόραση θα πρέπει να απουσιάζει από τους χώρους ύπνου καθώς εμποδίζει την επίτευξη των ερωτικών μας επιθυμιών.

Για περισσότερες ιδέες και συμβουλές ανακαίνισης επισκεφτείτε το blog της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved