Φτιάξτε χριστουγεννιάτικους αχινούς από χαρτί

Φέτος στολίστε το δένδρο σας ή το χώρο σας με τα δικά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια! Απολαύστε τη χαρά της δημιουργία και της μοναδικότητας των στολιδιών σας. Επιλέξτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικους αχινούς (πολωνέζικα αστέρια) από χαρτί περιτυλίγματος ή κάποιο λαμπερό διακοσμητικό χαρτί.

Η προέλευση αυτής της τεχνικής χάνεται στην ιστορία, αλλά αναβίωσε στις αρχές του 20ου αιώνα, χάρις σε μια πολωνέζα δασκάλα καλλιτεχνικών ξεκίνησε μία δημόσια επίδειξη κατασκευής παραδοσιακών πολωνικών στολιδιών για να διασωθούν λαϊκές τεχνικές και να καθιερωθεί ένας εθνικός τύπος χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • Χαρτί της επιλογής σας
  • Νήμα/σπάγκο
  • 2 μικρά κουμπιά

Εργαλεία

  • Πιατάκι του καφέ/CD
  • Μολύβι καλά ξυσμένο
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Βελόνα με μεγάλο μάτι
χριστουγεννιάτικα στολίδια

Βήματα

1. Χρησιμοποιώντας το πιατάκι ως οδηγό σχεδιάστε με το μολύβι το περίγραμμα του στο χαρτί. Σχεδιάστε και στη συνέχεια κόψτε 6 ή 8 κύκλους.

χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
ριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί

2. Διπλώστε το κάθε κυκλικό κομμάτι στα δύο, έπειτα πάλι στα δύο και επίσης πάλι στα δύο, ώστε να χωριστεί στα 8. Κόψτε κάθε τσάκιση σταματώντας περίπου 8εκ. μακριά από το κέντρο του κύκλου.

χριστουγεννιάτικα στολίδια
φτιάξτο μόνος χριστουγεννιάτικα στολίδια
χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί
στολίδια Χριστουγέννων

3. Απλώστε λίγη κόλλα στο ένα άκρο από το κάθε όγδοο.

χριστουγεννιάτικα στολίδια
DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια

4. Χρησιμοποιώντας το μολύβι ρολάρετε το κάθε όγδοο, ώστε να δημιουργηθεί η αιχμή του αχινού και κολλήστε το άλλο άκρο. Πιέστε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Συνεχίστε έτσι με όλα τα κυκλικά κομμάτια.

χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

5. Περάστε το νήμα μέσα από το ένα κουμπί και στη συνέχεια περάστε τα κυκλικά κομμάτια στο σχοινί- τα μισά με κατεύθυνση των κορυφών προς τα κάτω και τα υπόλοιπα προς τα επάνω.

χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιάξτο μόνος

6. Τελειώνοντας προσθέστε το δεύτερο κουμπί, σφίξτε το νήμα και με ένα κόμπο στερεώστε την κατασκευή.

χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί

7. Δέστε τα δύο άκρα του νήματος σε όποιο μήκος βολεύει το κρέμασμα.

8. Ο αχινός είναι έτοιμος να κρεμαστεί στο δένδρο.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

  • Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κόκκινες μπάλες

    Ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, αποκλειστικά με κόκκινες μπάλες.

    Μπάλες μέσα σε πιατέλα

    Γεμίστε μια πιατέλα με κόκκινες μπάλες και τοποθετήστε την πάνω στην τραπεζαρία, στο τραπεζάκι του καθιστικού ή πάνω σε ένα χαμηλό έπιπλο. Οι μπάλες θα μοιάζουν με κατακκόκινα φρούτα. Στη σύνθεση της φωτογραφίας, χρησιμοποιήθηκαν μπάλες μέτριου μεγέθους καθώς και μικρότερες μπάλες που "δέθηκαν" μεταξύ τους ώστε να μοιάζουν με ένα τσαμπί σταφύλι.

  • Vintage του 80: Χριστουγεννιάτικα στολίδια Vintage του 80: Χριστουγεννιάτικα στολίδια

    Vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια από την cult δεκαετία του 80.

    Η δεκαετία του 80 ήταν μια πληθωρική δεκαετία όπου το χρώμα και η λάμψη ξεχύλιζαν σχεδόν από παντού. Το στύλ της δεκαετίας του 80 είχε διαποτίσει σχεδόν τα πάντα: τη μουσική, τη μόδα, τη διακόσμηση... και όπως φαίνεται είχε επηρεάσει ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

    Τα περισσότερα αντικείμενα αλλά και ο τρόπος ζωής εκείνης της περιόδου θυμίζουν ένα ατελείωτο πάρτι σε μια ντίσκο, μοιάζουν με χρώματα και φώτα που στροβιλίζονται συνεχώς. Όμως το κύριο χαρακτηριστικό τους, δεν ήταν τόσο το έντονο χρώμα.... όσο η γυαλάδα και το καθρέφτισμα των επιφανειών τους.

    Τα παρακάτω στολίδια βρέθηκαν καλά τυλιγμένα με χαρτοπετσέτες μέσα σε ένα χαρτόκουτο.

    Γυάλινες μπάλες

    Οι μπάλες των 80s ήταν λεπτές και εύθραυστες. Το χαρακτηριστικό τους ήταν η γυαλάδα και κυρίως η επιφάνεια 'καθρέφτη'. Τα τυπικά χρώματα ήταν το μπλέ, το βαθύ πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο.

    Αρκετές από αυτές τις μπάλες, είχαν ζωγραφισμένα σχέδια πάνω τους και περιγράμματα από χρυσόσκονη.

    Ζωγραφισμένη χριστουγεννιάτικη μπάλα από τη δεκαετία του 80.

    Χρυσές και ασημένιες κουκουνάρες

    Ενα άλλο τυπικό στολίδι αποτελούσαν οι κουκουνάρες. Ήταν κατασκευασμένες από ένα σχετικά άθραυστο υλικό (μοιάζει με χυτό πλαστικό) που δεν έσπαγε εύκολα. Όπως ήταν φυσικό, τα στολίδια αυτά βάφονταν χρυσά, ασημί ή σε άλλα γυαλιστερά χρώματα.

    Τα ρόδια:

    Ένα άλλο τυπικό στολίδι έμοιαζε με αυγό αλλά είχε στο κέντρο του ένα βαθούλωμα.

    Μάλλον (χωρίς όμως να το λέω με σιγουριά) αναπαριστούσε ένα ρόδι. Περιμετρικά, το στολίδι ήταν ασημί (ή χρυσό) ενώ το βαθούλωμα είχε έντονο κόκκινο χρώμα.

    Η κορυφή αλά Star Trek !!

    Φυσικά, ένα πλήρες σετ χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, συμπληρωνόταν με το αστέρι στην κορυφή του δέντρου..... αν και το συγκεκριμένο στολίδι μοιάζει μάλλον με πύραυλο, έτοιμο να απογειωθεί.

    Αλλα στολίδια

    Τα στολίδα των 80s (τουλάχιστον αυτά που βρήκα εγω) ήταν στο σύνολό τους κακοφτιαγμένα και κακοβαμμένα, κατασκευασμένα από χυτό υλικό, (μάλλον από πλαστικό) και βαμμένα, εκ των υστέρων, από πάνω.

  • Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κλαδιά δέντρων Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κλαδιά δέντρων

    Δημιουργήστε μια λιτή αλλά ταυτόχρονα ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση, όπως κλαδιά δέντρων, αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο των παραμυθιών.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved