Τρία σχέδια του αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright ζωντανεύουν με τη βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας.

Το όνομα του Frank Lloyd Wright είναι συνώνυμο με τις καθαρές γραμμές, τις πλούσιες αποχρώσεις του ξύλου και την αρχιτεκτονική που συνδυάζεται άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Και παρόλο που ο Frank Lloyd Wright σχεδίασε εκατοντάδες σπίτια, πολλά απο τα σχέδια του δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. 

Η εταιρεία Angi.com ήθελε να εξερευνήσει το πώς θα έμοιαζαν μερικά από τα σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα αν είχαν τελικά κατασκευαστεί. Έτσι, με τη βοήθεια της τρισδιάστατης και φωτορεαλιστικής σχεδίασης, και αντλώντας υλικό απο το αρχείο του αρχιτέκτονα, αναπαραστάθηκαν ψηφιακά τρία σπίτια του Frank Lloyd Wright. 

Το πρώτο σπίτι που απεικονίστηκε είναι το Mrs. David Devin House, το οποίο ο Wright σχεδίασε το 1896 στην αρχή της καριέρας του. Οι καμπύλες και οι λεπτομέρειες δεν μοιάζουν με τα άλλα σχέδιά του και τελικά το σχέδιο δεν προχώρησε στο στάδιο της κατασκευής. 

01 Frank Lloyd Wright Unbuilt House for David Devin Exterior

Mrs. David Devin House (Chicago, 1896)   

Το 1946, ο Frank Lloyd Wright σχεδίασε ένα εξοχικό σπίτι για τη συγγραφέα Ayn Rand. Η συγγραφέας είχε επικοινωνήσει με τον αρχιτέκτονα το 1937 ενώ ερευνούσε «την καριέρα ενός αρχιτέκτονα» για το μυθιστόρημά της «The Fountainhead». 

Το σπίτι σχεδιάστηκε με ένα στούντιο στον τελευταίο όροφο που έβλεπε στον ωκεανό και επρόκειτο να κατασκευαστεί είτε στο Κονέκτικατ είτε στο Λος Άντζελες, ανάλογα με την καριέρα της συγγραφέα. Το σχέδιο είναι σοβαρό και τολμηρό, συνδυάζοντας τη σοβαρότητα της Rand και την αγάπη του Wright για τη φύση. Τελικά, η εργοδότρια ακύρωσε το έργο καθώς αποφάσισε να μείνει στην περιοχή του Μανχάταν.

03 flw unbuilt cottage studio for ayn rand exterior

Cottage Studio για την συγγραφέα Ayn Rand (Connecticut, 1946)

Η τελευταία τρισδιάστατη αναπαράσταση αφορά στο καταφύγιο Lake Tahoe, το οποίο σχεδίασε ο Wright το 1923 και ήταν το αγαπημένο του. Το οίκημα σχεδιάστηκε χωρίς προμήθεια και το όνειρο του Wright ήταν ότι θα κτιζόταν σε ένα οικόπεδο 200 στρεμμάτων στο Emerald Bay.

05 Frank Lloyd Wright Unbuilt Lake Tahoe Lodge Exterior

Lake Tahoe Lodge (Lake Tahoe, California, 1923)

Ολα τα σχέδια αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του ιστότοπου https://www.angi.com/

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved