Τι ντουζιέρα να διαλέξω για το μπάνιο μου;

Τι ντουζιέρα να διαλέξω για το μπάνιο μου; http://www.houzz.com/photos/1671246/Wet-Room-Corner-Walk-In-With-Side-Panel-contemporary

Ερώτηση αναγνώστριας

“Στο λουτρό του σπιτιού μας επιλέξαμε να βάλουμε ντουζιέρα. Θα θέλαμε τη συμβουλή σας αναφορικά με το υλικό της βάσης της (ακρυλική, πορσελάνινη ή πλακάκι)? Αισθητικά κλείνουμε προς την ακρυλική (ενιαίο επίπεδο με το πλακάκι του μπάνιου) ή σκέτο πλακάκι (ένα δοντάκι κάτω από το πλακάκι του υπόλοιπου δαπέδου). Παρόλα αυτά, αμφιβάλλουμε για την ανθεκτικότητα της πρώτης επιλογής (όχι χλώρια κατά τον καθαρισμό, μισά χρόνια εγγύηση από τις πορσελάνινες) και τη σταθερότητα της υγρομόνωσης αλλά και την υγιεινή (λιμνάζοντα νερά σε περίπτωση μη σωστής ρύσης, ανάπτυξη μυκήτων στους αρμούς στα πλακάκια) της δεύτερης περίπτωσης. Μήπως να κινηθούμε προς την πορσελάνη, αν κάτι από τα παραπάνω ευσταθούν? Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε κάποια από τα παραπάνω? Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!” Πόπη

Η άποψη μας

Ντουζιέρες κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, που έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή γίνεται κατά περίπτωση τρόπου χρήσης και αισθητικής πλευράς, ανάλογα με το μέγεθος και το ύφος του μπάνιου σας.

Ακρυλικές

Έχουν μικρό βάρος, λεία επιφάνεια χωρίς πόρους, παρουσιάζουν αντοχή στις κρούσεις και το ζεστό νερό, υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων, δεν προκαλείται θόρυβος, η επαφή μαζί τους είναι ευχάριστη και καθαρίζονται εύκολα.

Όμως παρουσιάζουν ευαισθησία στην τριβή, σε διαλυτικά και σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού, χωρίς να μπορεί να επισκευαστεί η ζημία από αυτά.

http://media.designerpages.com/3rings/2011/12/05/the-erosion-shower-base-by-dna

Πορσελάνινες

Παρουσιάζουν καλή αντοχή στα χημικά, στην τριβή, έχουν λεία επιφάνεια χωρίς πόρους και τα χρώματά τους διατηρούνται σταθερά, καθαρίζονται εύκολα.

Όμως έχουν μεγάλο βάρος, είναι ευαίσθητες στις κρούσεις και η επαφή μαζί τους δεν είναι άνετη.

Από πλακάκια

Είναι ευέλικτες, καθώς μπορούν να διαμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος και να επενδυθούν από απεριόριστη ποικιλία πλακιδίων, η λειτουργία τους είναι αθόρυβη.

Όμως παρουσιάζουν δυνατότητα διαρροών και λανθασμένων ρύσεων και οι αρμοί είναι πορώδεις και παρουσιάζουν ευαισθησία σε ρηγματώσεις, από τις οποίες υπάρχει δυνατότητα διαρροών.

Από corian

Είναι ευέλικτες σε σχήματα, μεγέθη, και ποικιλία αποχρώσεων, χωρίς πόρους, παρουσιάζουν αντοχή σε καταπονήσεις και ευκολία στο καθάρισμα. Είναι ανθεκτικές στην ανάπτυξη βακτηριδίων.

Όμως έχουν υψηλή τιμή αγοράς, που ενδεχόμενα μακροπρόθεσμα να αποβεί οικονομικότερη φθηνότερων επιλογών.

Στην αγορά κυκλοφορούν ντουζιέρες διαφόρων εταιριών από συμπαγή υλικά τεχνολογίας με ρητίνες (παρόμοια με το corian), αλλά οικονομικότερα.

http://www.ambientshowroom.com/products/00xl-shower-tray-in-corian

Αν θέλετε να διαμορφώσετε ενιαίο δάπεδο στο μπάνιο σας μπορείτε να επιλέξετε ακρυλική ντουζιέρα ή από σύνθετο κράμα ή corian, εφόσον η τιμή δεν είναι αποτρεπτική.

Η πορσελάνινη ντουζιέρα είναι μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή με τα προβλήματα που παρουσιάσαμε, και η λύση της επένδυσης με πλακίδια σε επίπεδο χαμηλότερο του υπόλοιπου δαπέδου παρουσιάζει τα δικά της προβλήματα σε θέματα διαρροών και αισθητικής, καθώς οι αρμοί αποχρωματίζονται από τη χρήση του ντουζ. Μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινη σχάρα στην εσοχή για να επιτύχετε ενιαίο δάπεδο στο μπάνιο.

Τέλος το corian και τα υπόλοιπα συμπαγή υλικά είναι αντιβακτηριδιακά.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved