Βαφή τοίχων με πλαστικά χρώματα: Τεχνικές συμβουλές

Η ανακαίνιση διαμερίσματος μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις και αλλαγές δαπέδων, ελαιοχρωματισμούς, αλλαγές κουφωμάτων, ανακαίνιση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, κτλ. Η κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας επιλέγοντας τα κατάλληλα χρωματικά σχήματα.

Τα πλαστικά χρώματα αναπτύχθηκαν περίπου το 1950 και έκτοτε επικράτησαν λόγω της πρακτικότητας και ευκολίας στη χρήση τους. Η καλύτερη πρόσφυση του χρώματος γίνεται κυρίως σε σοβατισμένους τοίχους. Παρόλα αυτά, με κατάλληλη προετοιμασία τα πλαστικά χρώματα μπορούν να βάψουν και άλλες επιφάνειες όπως τσιμεντένιες επιφάνειες, νοβοπάν κ.ά.

Ποιο είναι το ιδανικό ποσοστό νερού/ χρώματος;

Τα πλαστικά χρώματα είναι υδατοδιαλυτά, αραιώνονται δηλαδή με νερό και για αυτό θεωρούνται μη-τοξικά. Ιδανικά αραιώνονται με 200 γραμμάρια νερού ανά ένα κιλό πλαστικού, περίπου. Πριν την εφαρμογή απαιτείται καλή ανάδευση με ξύλο.

Πόση επιφάνεια καλύπτει το πλαστικό χρώμα;

Με ένα κιλό πλαστικού μπορείτε να βάψετε μια επιφάνεια περίπου 8 τετραγωνικών μέτρων. Παρόλα αυτά η τελική επιφάνεια δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια διότι η ποσότητα του χρώματος εξαρτάται και από την προσθήκη νερού (αραιό ή πυκνό χρώμα). Φυσικά δεν πρέπει να προσθέσετε πολύ νερό στο διάλυμα, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλύψετε μεγαλύτερη επιφάνεια, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα πετυχετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα (το χρώμα θα έχει μικρή καλυπτικότητα).

Πόσα χέρια χρώματος απαιτούνται;

Αν απλά θέλετε να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του χρώματος αρκεί ένα πέρασμα στην ίδια απόχρωση, και το χρώμα θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Φυσικά αν θέλετε να αλλάξετε ριζικά το χρώμα στους τοίχους τότε απαιτούνται περισσότερα χέρια.

Ποιότητες πλαστικού χρώματος

Τα πλαστικά καλής ποιότητα, σκουραίνουν μόλις στεγνώσουν, κατά μερικούς τόνους. Αντίθετα τα πλαστικά κακής ποιότητας παραμένουν στην ίδια απόχρωση ή ανοίγουν ακόμα περισσότερο όταν στεγνώσουν. Ακριβώς επειδή τα καλά πλαστικά αλλάζουν απόχρωση, θα πρέπει πριν την εφαρμογή τους στον τοίχο να χρωματίσετε δοκιμαστικά μια μικρή επιφάνεια και να κρίνεται το αποτέλεσμα αφού στεγνώσει το χρώμα.

Επίσης, τα πλαστικά κακής ποιότητας χάνουν τη λαμπρότητά και ζωντάνια τους με το πλύσιμο σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή τους.

Ειδικές Τεχνικές Συμβουλές

  • Ο χρωματισμός με πλαστικά πρέπει να γίνεται σε κανονική θερμοκρασία 14-30 βαθμών κελσίου.
  • Όταν διακόπτετε την εργασία του βαψίματος για περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας θα πρέπει να τοποθετείτε τα εργαλεία μέσα σε νερό διότι το χρώμα ξεραίνεται πολύ γρήγορα.
  • Τα εργαλεία χρωματισμού αλλά και οι λεκέδες καθαρίζουν με νερό και όχι με ειδικά καθαριστικά.
  • Τα πλαστικά χρώματα δεν πρέπει να ανακατεύονται με ελαιώδη χρώματα (πχ. βερνίκια). Εντούτοις μπορείτε να ανακατέψετε πλαστικά χρώματα μεταξύ τους ακόμα και από διαφορετικές εταιρείες. Φυσικά το ιδανικό είναι να ανακατεύονται πλαστικά χρώματα ίδιων εταιρειών γιατί «δένουν» καλύτερα μεταξύ τους.
  • Σε ανακαίνισεις σπιτιών, ο αριθμός των εφαρμογών χρώματος που απαιτείται εξαρτάται από το υφιστάμενο και το νέο χρώμα. Αν απλά απατείται φρεσκάρισμα του χρώματος, δηλαδή η νέα απόχρωση είναι παρόμοια με την υφιστάμενη, τότε αρκεί ένα πέρασμα. Αν αντίθετα το νέο χρώμα διαφέρει από το παλιό τότε απαιτούνται περισσότερα χέρια, ειδικά αν το υφιστάμενο χρώμα είναι σκούρο και έντονο.
  • Τα πλαστικά χρώματα θα πρέπει να αποθηκεύονται σε εσωτερικό χώρο διότι η ζέστη και το κρύο καταστρέφουν το προϊόν. Αν επίσης έχει περισσέψει χρώμα, πριν σφραγίσετε το δοχείο με το καπάκι, καλύψτε την επιφάνεια του χρώματος με νερό. Στη συνέχεια κλείστε το καπάκι και αναποδογυρίστε μια φορά το δοχείο.
  • Πριν καθαρίσετε ένα φρεσκοβαμμένο τοίχο, αφήστε να περάσουν περίπου 20 ημέρες, ώστε να στεγνώσει καλά.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved