Κατασκευή τοίχου από γυψοσανίδες

ΤΟΙΧΟΙ,ΔΑΠΕΔΑ,ΟΡΟΦΕΣ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η ολοένα και μεγαλύτερη αντικατάσταση των παραδοσιακών μορφών τοιχοποιίας (όπως η οπτοπλινθοδομή) από τη χρήση ελαφρύτερων τοίχων μικρού πάχους και μεγάλων μονωτικών ιδιοτήτων. 

 

 

 

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ελαφριάς και μικρού πάχους εσωτερικής τοιχοποιίας είναι οι γυψοσανίδες, που στηρίζονται σε μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό. Οι τοίχοι από γυψοσανίδα σε μεταλλικό σκελετό έχουν περιορισμένο βάρος και δεν επιβαρύνουν τον φέρων οργανισμό του κτιρίου, ενώ προσφέρουν γρήγορη, καθαρή και οικονομική δόμηση. Έτσι αποτελούν την πλεονεκτικότερη επιλογή στην περίπτωση των ανακαινίσεων. Επιπλέον το μικρό πάχος τους προφέρει περισσότερο ωφέλιμο χώρο στα κτίρια. Η κατασκευή ενός τέτοιου τοίχου είναι μεν απλή αλλά πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο.

 

Διαδικασία Κατασκευής τοίχου από γυψοσανίδες


Βήμα 1: Αρχικά χαράσσεται το ίχνος του τοίχου στο δάπεδο, στους τοίχους και στην οροφή. Στη συνέχεια, τοποθετούνται στο δάπεδο και στην οροφή οι μεταλλικοί οδηγοί.

Ο σκελετος του τοιχου με γυψοσανιδες

 


Βήμα 2: Τοποθετούνται οι ορθοστάτες. Η απόσταση των κατακόρυφων ορθοστατών είναι ανάλογη με το μέγεθος των τεμαχίων των γυψοσανίδων. Συνήθως η απόσταση δεν ξεπερνάει τα 60 εκ. Στο στάδιο αυτό γίνεται η πρόβλεψη για την τοποθέτηση πόρτας ή παραθύρου.

κατασκευη τοιχου με γυψοσανιδες

 

 

Βήμα 3: Κόβονται οι γυψοσανίδες περίπου 1-2 εκατοστά μικρότερες από την επιφάνεια που πρέπει να καλύψουν. Σημειώνεται, ότι η κοπή γίνεται πολύ εύκολα επιτόπου με ένα κοπίδι. Τοποθετούνται τα τεμάχια πάνω στον σκελετό και στερεώνονται με ειδικές βίδες.

Στο ενδιάμεσο κενό, δηάδη ανάμεσα απο τον σκελετό, μπορούν να τοποθετηθούν κατάλληλα υλικά που προσφέρουν θερμομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία. Εκεί, μπορούν να ενσωματωθούν και όλες οι μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

κατασκευη τοιχου με γυψοσανιδες

 

 

Βήμα 4: Οι αρμοί καλύπτονται με γυψόστοκο και στη συνέχεια καλύπτονται με χάρτινη κολλητική ταινία. Η επιφάνεια δεν χρειάζεται στοκάρισμα και μπορεί να βαφεί ή να επικαλυφθεί με πλακάκια, ταπετσαρία, διακοσμητικά τούβλα, κλπ.

 

Πηγές εικόνων:

εικόνα 1: www.flickr.com
εικόνες 2,3,4,5,6: www.decoBook.gr (επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση με αναγραφή της πηγής)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-10-21-15-24-54Τα πλακακια βινυλιου για την επιστρωση δαπεδων
-laminate-Δάπεδα laminate, μια άριστη επιλογή για το πάτωμα
2011-04-13-19-25-50Ξύλινες ψευδοροφές: είδη
2011-11-21-15-33-52Υαλότουβλα. Τεχνικές γνώσεις
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+