10 Συμβουλές πριν Αγοράσετε Μοκέτα για το Σπίτι

ΤΟΙΧΟΙ,ΔΑΠΕΔΑ,ΟΡΟΦΕΣ

μοκέτα γκρι, μοκέρα

Διαβάστε 10 χρήσιμες συμβουλές που αξίζει να λάβετε υπόψη σας πριν αγοράσετε μοκέτα για το σπίτι σας, είτε είναι για σαλόνι είτε για υπνοδωμάτιο.

Γραφει ο Κ. Χρυσοβιτσιώτης (Commercial manager της XFloor)

 

Πριν αγοράσετε μοκέτα για το σπίτι, υπάρχουν μερικά σημαντικά κριτήρια που αξίζει να λάβετε υπόψη σας. Θα σας ενδιαφέρει, φυσικά, η μακροχρόνια αντοχή της μοκέτας, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματα που θα δαπανήσετε για τη μοκέτα, ενώ το σχέδιο της μοκέτας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αισθητική που θέλετε να δώσετε στο χώρο σας.

 

Για μακροχρόνια αντοχή της μοκέτας ρωτήστε για την κατηγορία χρήσης της.

 

  1. Μοκέτα για σαλόνι μπορεί να είναι παχιά και μαλλιαρή, για κουζίνα κομμένου χαμηλού πέλους, ενώ για υπνοδωμάτιο βάλτε παχιά μοκέτα ίσιας κοπής.
  2. Αν βάλετε παχιές μοκέτες, πρέπει να ελέγξετε αν χωράνε στις πόρτες ή αν αυτές θα χρειασθούν κόψιμο.
  3. Αποφασίστε αν θα βάλετε το μέγιστο δυνατό παραλληλόγραμμο που χωράει στο χώρο (σαν χαλί) ή θα τοποθετήσετε τη μοκέτα από τοίχο σε τοίχο.
  4. Μοκέτες με μαλακό υπόστρωμα έχουν ωραίο πάτημα, αλλά μοκέτες με λινάτσα έχουν μεγαλύτερη αντοχή.
  5. Διαλέξτε την ίνα της μοκέτας. Οι οικιακές μοκέτες είναι συνήθως από ίνα πολυπροπυλενίου (polypropylen), που είναι πιο οικονομική.
  6. Εάν έχετε κατοικίδια στο σπίτι, να ξέρετε ότι θα χρειασθεί να σκουπίζετε συχνά.
  7. Επιλέξτε μοκέτες που η παραγωγή τους είναι οικολογική προς το περιβάλλον (περιορισμένη κατανάλωση πόρων).
  8. Επιλέξτε μοκέτα από κάποιον ειδικό και αξιόπιστο έμπορο που θα σας συμβουλεύσει και μην καταφύγετε υποχρεωτικά σε πολυκατάστημα.
  9. Κρίνετε μία μοκέτα όχι με την απόλυτη τιμή της, αλλά με το λόγο ποιότητας / τιμής.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

carpets-composition-qualitiesΟι μοκέτες αποτελούν μια αρκετά ελκυστική λύση επίστρωσης δαπέδων, καθώς τα πλεονεκτήματα τους είναι πολλά.
2015-11-03-15-32-16Η μοκέτα αποτελεί μια οικονομική λύση επένδυσης δαπέδων που επιλέγεται τόσο για χώρους κατοικιών όσο και για επαγγελματικούς χώρους (καταστήματα, κινηματογραφικές αίθουσες, γραφεία κτλ). Ειδικά για τους επαγγελματικούς χώρους η μοκέτα αποτελεί μια εξαιρετικά πλεονεκτική επιλογή κυρίως λόγω του χαμηλού...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+