Εξοικονομήστε ενέργεια και νερό στο μπάνιο

ΜΠΑΝΙΟ, ΚΟΥΖΙΝΑ

anakainisi peiraias

Ανακαίνιση Σπιτιού στον Πειραιά

Το μπάνιο, αν και το πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού, είναι  ίσως το περισσότερο ενεργοβόρο. Στο μπάνιο γίνονται διάφορες δραστηριότητες της καθημερινής μας ρουτίνας, όπως μπάνιο. Πλύσιμο/ στέγνωμα ρούχων κλπ. Καταναλώνονται λοιπόν ενέργεια για τη θέρμανση τόσο του χώρου όσο και του νερού. Παράλληλα δεν πρέπει να αγνοούμε και την κατανάλωση του νερού για τις διάφορες δραστηριότητες.

Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση του μπάνιου σας είναι ευκαιρία να συμπεριλάβετε λύσεις για να το φτιάξετε ενεργειακά αποδοτικότερο στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του χώρου και αντικατάστασης των στοιχείων του.

Στις λύσεις συμπεριλαμβάνονται η αντικατάσταση του παράθυρου, εφόσον υπάρχει με νέο θερμομονωτικό με διπλή υάλωση και θερμοδιακοπή, οπότε έχει μηδενικές απώλειες περιορίζοντας το κόστος θέρμανσης και ψύξης. Ιδανική λύση θα ήταν βέβαια η αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων και η εξωτερική θερμομόνωση του κελύφους ολόκληρου του σπιτιού. Μία ακόμη λύση εξοικονόμησης ενέργειας αποτελεί η μόνωση των σωληνώσεων του ζεστού νερού, ώστε να διατηρούν τη θερμοκρασία του νερού για περισσότερο χρόνο.

Ζεστό νερό χρήσης με χαμηλό κόστος μπορεί να εξασφαλιστεί με την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα που αξιοποιεί αποδοτικά την ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά στη χώρα μας  με τη μεγάλη ηλιοφάνεια για πολλούς μήνες το χρόνο. Αν για τη θέρμανση του σπιτιού έχετε επιλέξει φυσικό αέριο μπορείτε παράλληλα να εξασφαλίσετε και ζεστό νερό με επίσης μικρό κόστος. 

Ένας ακόμη τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια στο μπάνιο είναι η αντικατάσταση των κλασικών λαμπτήρων με νέους οικονομίας (LED ή CFL,δηλ. συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού). Μπορεί να έχουν υψηλότερο κόστος από τους απλούς, αλλά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και συγχρόνως μικρή κατανάλωση, οπότε μακροχρόνια θα κάνετε απόσβεση και στη συνέχεια οικονομία στο κόστος λειτουργίας τους. 

Η μείωση κατανάλωσης νερού στο μπάνιο είναι μια παράμετρος που πρέπει να μελετηθεί, ειδικά σε περίπτωση ανακαίνισης του. Αντικαταστήστε τα είδη υγιεινής και τις μπαταρίες. Επιλέξτε καζανάκι χαμηλής κατανάλωσης νερού με δύο μπουτόν που ελευθερώνει μικρή ή μεγάλη ποσότητα νερού ανάλογα των αναγκών. Επίσης επιλέξτε τηλέφωνο ντουζιέρας χαμηλής ροής και συνδυάστε την επιλογή σας με τη μείωση του χρόνου που κάνετε ντουζ (π.χ κατά 1΄- 2΄), το κλείσιμο της βρύσης κατά το σαπούνισμα και το άνοιγμα της για το ξέβγαλμα. Με την ίδια τακτική κατά το πλύσιμο του προσώπου και το βούρτσισμα των δοντιών καταφέρνετε επίσης εξοικονόμηση νερού.

anakainisi kipseli

Ανακαίνιση Μπάνιου στην Κυψέλη
 
Ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και νερού μπορείτε να εξασφαλίσετε στη χρήση του πλυντηρίου ρούχων. Φροντίστε να είναι γεμάτο σε κάθε πλύση, ώστε να βάζετε λιγότερες πλύσεις και επιλέξτε χαμηλότερες θερμοκρασίες πλυσίματος για λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση στεγνωτηρίου.

Ακόμη και αν δεν προχωρήσετε σε ολική αντικατάσταση του μπάνιου ελέγχετε κατά καιρούς τις βρύσες για τυχόν διαρροές, σταξίματα κλπ που πρέπει άμεσα να αποκαθιστάτε. 

Γίνεται φανερό ότι η γενικότερη εξοικονόμηση ενέργειας και νερού είναι θέμα άποψης για την προστασία του περιβάλλοντος και απόφασης για αλλαγή συνηθειών της καθημερινότητας μας.

Μια ανακαίνιση μπάνιου απαιτεί συνεργασία τεχνιτών πολλών ειδικοτήτων (πλακάς/ υδραυλικός/ ηλεκτρολόγος) και καλό συντονισμό των εργασιών. Για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα και να εξασφαλίσετε ποιότητα στην ανακαίνιση απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα, όπου θα συζητήσετε και θα προσαρμόσετε τη λύση στις δικές σας ανάγκες.

Anakainisi oikias www.anakainisispitiou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2013-07-22-18-05-11Θα ήθελα πολύ τη βοήθεια σας σχετικά με το μπάνιο μου. Θα ενοποιήσω το μπάνιο με τη γκαρνταρόμπα. Θα ήθελα να με συμβουλέψετε πως θα μπορούσα να βάλω ντουζιέρα του 1m και jacuzzi γωνιακό, μαζί με νιπτήρα- έπιπλο και τουαλέτα......πως θα είναι η διαρρύθμιση?...
2017-03-03-06-25-56Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση
2016-10-23-20-18-56Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της
2016-08-03-05-16-18Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+