Terra project: A Silver Lining από τους Orange Architects

Οι Orange Architects κερδίζουν τον κλειστό διαγωνισμό για το Terra project: ένας πύργος αποκλειστικά για κατοικίες στην παραλία της Λεμεσού στην Κύπρο - που ανατέθηκε από τους Masharii & The Land.

Ο σχεδιασμός του έργου Terra προβλέπει 10 πολυτελή διαμερίσματα, πάνω από ένα διπλού ύψους ισόγειο, κατάλληλο για ένα ωραίο club ή εστιατόριο – στη ακτογραμμή της Λεμεσού στην Κύπρο. Με το σχεδιασμό οι Orange Architects επικεντρώνονται στη μείξη ανάμεσα σε ένα κομψό και μοναδικό πύργο, σε μια ψυχαγωγική περιοχή της παραλίας, κοντά στη θάλασσα και μέρος της ψυχαγωγικής ζώνης διακοπών της πόλης.

OrangeArchitects Terra project 01, πύργος διαμερισμάτων, πολυτελή διαμερίσματαOrangeArchitects Terra project 02, ιδιωτική πισίνα διαμερίσματος

Η ιδέα συνίσταται σε ένα σύνολο από εντελώς μοναδικές επάλληλες βίλες. Σε κάθε όροφο υλοποιείται ένα πολυτελές διαμέρισμα. Για να ενισχυθεί πλήρως η εμπειρία διαβίωσης  σε αυτή τη γραφική τοποθεσία, ανοικτή κατά 360 μοίρες προτείνεται μία πανοραμική κάτοψη σε κάθε επίπεδο.

OrangeArchitects Terra project concept schemes, πυρήνας κατοικιών

Για τη μεγιστοποίηση αυτής της ιδέας οι Orange Architects σχεδίασαν ένα διαρθρωτικό σύστημα χωρίς φέροντα στοιχεία στη γραμμή της πρόσοψης, αλλά μόνο φέροντα δοκάρια και πρόβολους έξω από τον πυρήνα. Με την προσθήκη μιας ιδιωτικής πισίνας, ενός μικρού κήπου και μιας μεγάλης βεράντας σε διαφορετικές θέσεις με την τυπική κάτοψη για κάθε όροφο, όλοι οι όροφοι διαμορφώνονται σε μοναδικές κατόψεις, όπως ένα σύνολο οριζόντιων σύννεφων. Οι γυάλινες προσόψεις ανάμεσα στις πλάκες των ορόφων μπορούν να ανοίγουν πλήρως, μετατρέποντας το κάθε διαμέρισμα σε ένα χώρο «εσωτερικό-εξωτερικό», με άμεση προσβασιμότητα στην ιδιωτική πισίνα, τον κήπο ή τη βεράντα.

OrangeArchitects Terra project plan, κάτοψη πολυτελών βιλώνOrangeArchitects

OrangeArchitects Terra project section fragment, πολυτελή διαμερίσματα

Μεταβάλλοντας τις διαφορετικές ζώνες σε κάθε διαμέρισμα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούν και να μεγιστοποιήσουν τα ύψη σε κάθε όροφο εντάσσοντας τους διάφορους χώρους και τις λειτουργίες των διαμερισμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλα τα διαμερίσματα να έχουν τουλάχιστον ένα χώρο με διπλό ύψος, μέχρι 5,20 μέτρα καθαρό, με ένα ενδιάμεσο μεσοπάτωμα. Έτσι το εσωτερικό των διαμερισμάτων κυριαρχείται από τον πανοραμικό του χώρο και διαφοροποιείται από τα διαφορετικά ύψη του.  

OrangeArchitects Terra project 04, πανοραμική θέα διαμερίσματος

Κατά την υλοποίηση του κτιρίου οι Orange Architects στοχεύουν στη ένταξη του στην «κουλτούρα της παραλίας» της Λεμεσού. Οι λευκές καμπύλες  προσόψεις δημιουργούν μια αισιόδοξη, απαλή, σοφιστικέ, φωτεινή και φυσική εμφάνιση που ξεκάθαρα δείχνει τη μοναδική πλαστικότητα από την κάθε βίλα. Τα κουφώματα είναι πλήρως ανοιγόμενα σαν υαλοπετάσματα και καθώς σύρονται προς τα πλάγια προσφέρουν τη βέλτιστη αίσθηση του καλοκαιριού.

Ευχαριστούμε θερμά τους Orange Architects για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Σχετικά Άρθρα

  • Το κτίριο Cube στη Βηρυτό Το κτίριο Cube στη Βηρυτό

    Οι Orange Architects ανέπτυξαν μια απλή, αλλά εξαιρετική εκδοχή του ‘κύβου’ για ένα κτίριο πολυτελών κατοικιών.

    Οι Orange Architects, μια συνεργασία που ανέπτυξαν οι αρχιτεκτονικές φίρμες JSA, CIMKA and HofmanDujardin, από την Ολλανδία, κοινοποιεί το σχεδιασμό ενός κτιρίου πολυτελών διαμερισμάτων στο οικόπεδο 941 στο Sin El Fil, μια περιοχή στην ανατολική Βηρυτό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved