Απορροφητήρες κουζίνας: ποιον τύπο να διαλέξω;

Απορροφητήρες κουζίνας: ποιον τύπο να διαλέξω; http://www.airuno.co.uk/

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος η υπέροχη οσμή του φαγητού που ψήνεται πλημμυρίζει την κουζίνα. Ωστόσο, το μαγείρεμα παράγει επίσης ζέστη, ατμούς, λίπη που με την πάροδο του χρόνου επικάθηνται στα ντουλάπια κουζίνας και τους τοίχους, οπότε η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα πάνω από τις εστίες θεωρείται απαραίτητη.

Η επιλογή του τύπου του απορροφητήρα απασχολεί όσους βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής της κουζίνας είτε πρόκειται για ανέγερση νέας κατοικίας, είτε για ανακαίνιση παλιάς, καθώς ο απορροφητήρας εκτός από τη χρηστικότητα του, αποτελεί σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης της κουζίνας.

Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι απορροφητήρων σε μοντέρνο ή παραδοσιακό ύφος, σε ποικιλία φινιρισμάτων, οι οποίοι εναρμονίζονται με τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές.

Οι απορροφητήρες τοποθετούνται είτε με λειτουργία εξαγωγής με αγωγό που διοχετεύει τον αέρα προς τα έξω, είτε με λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα με φίλτρο άνθρακα. Η συνήθης απόσταση από τις εστίες είναι 50εκ. από ηλεκτρική εστία και 65εκ. από υγραερίου.

Τύποι απορροφητήρων

1. Εντοιχισμένοι

Τοποθετούνται στην κάτω πλευρά των επάνω ντουλαπιών κουζίνας ή προσαρμόζονται σε κάποια οριζόντια επιφάνεια, γυάλινη συνήθως, που κρέμεται από την οροφή και ουσιαστικά είναι ορατή η κάτω επιφάνεια τους. Διακρίνονται σε ελεύθερους, πτυσσόμενους και συρόμενους.

http://www.baklatsidis.gr/index.php/shop/item/53116.html#!adjustX

http://www.ikea.gr/files/ImageGallery/Buying_Guides/kitchen/Book%20hoods.pdf

2. Ένθετοι οροφής

Είναι εντοιχισμένοι σε ψευδοροφή. Επειδή βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις εστίες πρέπει να έχουν μεγάλη απορροφητικότητα (m3/h) και λειτουργούν μόνο με τηλεχειριστήριο.

http://www.elica.co.uk/view_products_parent.php?cat=ceiling-mount

3. Επίτοιχοι/καμινάδες/τζάκια

Στηρίζονται στον τοίχο και είναι είτε επίπεδοι με κλίση ή σε σχήμα καμινάδας. Οι τελευταίοι αποτελούν το κεντρικό σημείο της κουζίνας.

http://www.aironehoods.com/kitchenhoods/#/prodotti/cat2;

http://elica.com/IT-en/products/hoods/sweet

4. Νησίδες

Αποτελούν την προφανή επιλογή αν οι εστίες προβλέπονται στη νησίδα της κουζίνας. Στηρίζονται στην οροφή και έχουν διάφορα σχήματα.

http://www.baklatsidis.gr/index.php/shop/item/50802.html

5. Κρεμαστοί

Οι κρεμαστοί απορροφητήρες μοιάζουν με σύγχρονα κρεμαστά φωτιστικά. Τοποθετούνται πάνω από τις εστίες και έχουν μόνο λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα.

http://www.elica.us/us/us/OLA2

6. Βυθιζόμενοι

Είναι υψηλής τεχνολογίας και τοποθετούνται πίσω από τις εστίες. Το μοτέρ τοποθετείται στο κάτω ντουλάπι της κουζίνας ή έξω από την κουζίνα. Μπορούν να τοποθετηθούν και σε νησίδα κουζίνας. Βυθίζονται στο ντουλάπι όταν δεν λειτουργούν και αναδύονται για χρήση.

http://www.elica.co.uk/view_products_parent.php?cat=ceiling-mounted-island-and-corner-hoods

Σχετικά Άρθρα

  • Έξυπνες οικιακές απολαύσεις Έξυπνες οικιακές απολαύσεις

    Μια ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει την ευκαιρία για την αναζήτηση έξυπνων λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Βέβαια κάποιες από αυτές ίσως απέχουν πολύ από τον διαθέσιμο για την ανακαίνιση σπιτιού προϋπολογισμό μας. Ωστόσο είναι χρήσιμη η ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν ακόμη και για μελλοντική εφαρμογή τους.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved