Κοσμήματα που αποπνέουν καλοκαιρινή ατμόσφαιρα

Το καλοκαίρι είναι για πολλούς ανθρώπους η ωραιότερη εποχή του χρόνου και η περίοδος που πάνε διακοπές. Στις διακοπές οι άνθρωποι βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγες ημέρες από την καθημερινότητα και από το άγχος της δουλειάς, αποφασίζουν να χαλαρώσουν, να επισκεφτούν όμορφα μέρη, να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, να συσφίξουν τις σχέσεις με αγαπημένους ανθρώπους, να διασκεδάσουν και να βολτάρουν.

Επειδή ο χρόνος κυλάει πιο αργά στις διακοπές, συνήθως μας ξυπνάει η διάθεση να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, να αφιερώσουμε χρόνο στην εικόνα μας, να διαλέξουμε πιο προσεκτικά τα ρούχα που αναδεικνύουν την ομορφιά του σώματός μας και ταιριάζουν στην προσωπικότητά μας.

Η μόδα του καλοκαιριού έχει τα δικά της μυστικά και τους δικούς της κανόνες. Καταρχάς, πρέπει να αποπνέει ξεγνοιασιά και απλότητα. Ο απόλυτος κυρίαρχος του καλοκαιριού είναι φυσικά τα λευκά και ανάλαφρα υφάσματα αλλά και τα εμπριμέ υφάσματα σε φωτεινές και χαρούμενες αποχρώσεις.

Όσον αφορά στα κοσμήματα, που απαραίτητα συμπληρώνουν το σύνολο, πρέπει να ταιριάζουν και αυτά στην ανάλαφρη και χαρούμενη ατμόσφαιρα του θέρους. Αν είστε λάτρης του κλασικού χρυσού, διαλέξτε λιτά και κομψά κοσμήματα που αποπνέουν δροσιά και που συμπληρώνουν διακριτικά το ενδυματολογικό σας σύνολο. Παρακάτω επιλέξαμε μερικά απόλυτα καλοκαιρινά κοσμήματα, που ενώ είναι λιτά ταυτόχρονα τραβούν το βλέμμα.

  • Διακριτικά και κομψά κολιέ για το λαιμό από ροζ χρυσό 14 καρατίων σε απόλυτα καλοκαιρινά θέματα: μια άγκυρα, ένα ψαροκόκαλλο και ένα ψάρι. Τα κολιέ φέρουν λεπτομέρειες από ζιρκόν. Ταιριάζουν με οποιοδήποτε ένδυμα, οποιαδήποτε ώρα του καλοκαιριού και σε κάθε περίσταση: από τον πρωινό καφέ μέχρι την βραδινή έξοδο. 

κολιέ ψαροκόκαλο

  • Βραχιόλια με μαύρο κορδόνι που προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε χέρι και δίνουν μια casual και κομψή εμφάνιση στο ενδυματολογικό σας σύνολο. Οι πέτρες είναι ακουαμαρίνα και αχάτης, δεμένες με ροζ χρυσό 14 καρατίων, προσφέρουν μια λαμπερή πινελιά χρώματος σε κάθε χέρι. Το στυλ τους είναι ανάλαφρο με παιχνιδιάρικη διάθεση και για αυτό μπορούν να φορεθούν ακόμη και στη θάλασσα. 

Βραχιολια

  • Δαχτυλίδια σε μπλε αποχρώσεις που θυμίζουν τα γαλάζια νερά των ελληνικών θαλασσών. Ανάλογα με την πέτρα η απόχρωση μπορεί να είναι τιρκουάζ, βαθύ μπλέ ή γαλάζιο. Το στυλ τους είναι εντυπωσιακό που κλέβει τις εντυπώσεις για αυτό φοριούνται στην απογευματική ή βραδινή έξοδο. 

κοσμήματα δαχτυλίδια

Τα κοσμήματα φοριούνται φυσικά οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ωστόσο λειτουργούν και ως αναμνηστικά που θυμίζουν την όμορφη εποχή του καλοκαιριού, τη λάμψη του ήλιου και τα χρώματα της θάλασσας.

Σχετικά Άρθρα

  • Η διαχρονικότητα του βαπτιστικού σταυρού Η διαχρονικότητα του βαπτιστικού σταυρού

    Η ιδέα του κοσμήματος, του αντικειμένου που κοσμεί, στολίζει δηλ. το σώμα συγκίνησε τον άνθρωπο από τους αρχαιότατους χρόνους. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία και τους διάφορους πολιτισμούς θα διαπιστώσουμε ότι οι άνθρωποι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα κοσμήματα, τα οποία φορούσαν άνδρες και γυναίκες αδιακρίτως για διάφορους λόγους πέρα από την αισθητική, π.χ ως ένδειξη της κοινωνικής θέσης, ως ανάγκη αυτοέκφρασης, ως φυλακτό, ως θρησκευτικό σύμβολο.

  • Γυναικείο βραχιόλι S.V.A.W Γυναικείο βραχιόλι S.V.A.W

    Ο βιομηχανικός σχεδιαστής Δημήτρης Χαϊδάς, δημιούργησε ένα γυναικείο, μη κυλινδρικό βραχιόλι, χωρίς κανένα κούμπωμα και συγκόλληση μεταξύ των ασύμμετρων μεταλλικών μελών του.

    Το βραχιόλι S.V.A.W. που πήρε το όνομά του από τα αρχικά της φράσης Stop Violence Against Women είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι κομμένο με laser (από πλάκα) έτσι ώστε το πάχος του να είναι 2,5 χιλιοστά και ειδικά κατεργασμένο ώστε να είναι λείο. Τα χρωματιστά κομμάτια είναι ηλεκτροστατικά βαμμένα ενώ υπάρχουν και κομμάτια industrial που δεν είναι βαμμένα. Το σχέδιό του είναι αρκετά εκκεντρικό καθώς δεν έχει κανένα κούμπωμα και η μορφή του είναι ασύμμετρη. Μπορεί να φορεθεί τόσο στον καρπό όσο και κάτω από τον αγκώνα. Αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα βραχιόλια το S.V.A.W. είναι εδώ.

  • Ο ζωγράφος Γιώργος Ηλιάδης Ο ζωγράφος Γιώργος Ηλιάδης

    Γνωριμία με μια ιδιαίτερη εικαστική πρόταση.....
    γράφει η Χρύσα Ξουβερούδη
    Ιστορικός Τέχνης

    Την περίοδο της Αναγέννησης, όταν διαμορφώνεται αισθητικά το πλαίσιο της δυτικής τέχνης, αναδεικνύεται ιδιαίτερα η ένωση της ιδέας και της εκτέλεσης. Ο Vasari (Ιταλός ζωγράφος και ιστορικός της τέχνης) επέμενε πως μόνο ένα εκπαιδευόμενο χέρι μπορεί να διευθετήσει μια ιδέα που γεννιέται στο μυαλό, ενώ και ο Alberti (Ιταλός αρχιτέκτονας της πρώιμης Αναγέννησης) παρακινεί τους ομοτέχνους του να θεωρούν το χέρι τους προέκταση του μυαλού τους.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved