Η νέα τεχνολογία LED TRI-R από την Toshiba Materials για ποιοτικό φωτισμό

Η νέα τεχνολογία LED TRI-R που αναπτύχθηκε από την πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στη Light & Building στη Φρανκφούρτη, την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας φωτισμού στην Ευρώπη, 13 -18 Μαρτίου, 2016 - Περίπτερο D46 / Hall 4.1

Η νέα γενιά LED TRI-R, που αναπτύχθηκε από την ToshibaMaterialsσε συνεργασία με το TOL Studio, έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνή της Light & Building, την πιο διάσημη έκθεση τεχνολογίας φωτισμού στην Ευρώπη, έχοντας σημειώσει επιτυχείς διεθνείς συνεργασίες στο χώρο των μουσείων, των υπηρεσιών τροφίμων και των πεδίων βιομηχανικού σχεδιασμού. Η πιο πρόσφατη ήταν η έκθεση για τον Συμβολισμό που τώρα παρουσιάζεται στο Palazzo Reale στο Μιλάνο.

Φωτισμός TRI-R

Η TRI-R επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Toshiba Materials και δημιουργεί παρόμοιο φως με εκείνο του ηλιακού φάσματος, ειδικά με τη μείωση της μπλε συνιστώσας της πηγής φωτός. Παράγει φυσικό, χωρίς αντανακλάσεις φως που δεν αλλοιώνει τα χρώματα και δίνει ευκρίνεια στις λεπτομέρειες και τις υφές. Αυτό κάνει το TRI-R ιδανικό για συνθέσεις, στις οποίες η ποιότητα φωτισμού είναι ζωτικής σημασίας.

Με την ανάπτυξη του TRI-R, η Toshiba Materials κατάφερε να αναδημιουργήσει το φως του ήλιου, το οποίο είναι το πιο κατάλληλο φως για την ανθρώπινη ευημερία, έχοντας επίγνωση της επιρροής της στο μεταβολισμό και στη σωματική και ψυχολογική ευεξία. Το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με την απομάκρυνση των επιβλαβών υπεριωδών ακτινών και της υψηλής θερμικής υπερύθρης ακτινοβολίας και το συνδυασμό μωβ LEDs με την πατενταρισμένη τεχνολογία της Toshiba Materials για το φώσφορο. Με την παραγωγή λευκού φωτός, το TRI-R είναι σε θέση να κάνει τα χρώματα φαίνονται φυσικά.

Επιπλέον, η έρευνα που διεξάγεται με πολλά διεθνή πανεπιστήμια σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στο φως και τις βιολογικές αντιδράσεις του σώματος επιβεβαιώνει την επίδραση του ηλιακού φωτός στον κιρκαδικό ρυθμό, δηλαδή, το βιολογικό ρυθμό του ανθρώπου. Στο μέλλον, αυτό θα διευρύνει την εφαρμογή του TRI-R στον τομέα της ιατρικής και, σε γενικές γραμμές, για χρήσεις που συνδέονται με την ευημερία ενός ατόμου.

Πρόσφατες εφαρμογές TRI-R

Το περίπτερο στη Light & Building θα περιλαμβάνει αρκετές πρόσφατες εφαρμογές που πραγματοποιούνται σε διάφορους τομείς: μουσεία, υπηρεσία τροφίμων και σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων.

Στα μουσεία και τον τομέα της τέχνης, το TRI-R συμβάλλει στη βελτίωση της πιστότητας των χρωμάτων και στην ευκρίνεια των λεπτομερειών και υφών και επιτρέπει το «τρισδιάστατο χαρακτήρα» των γραμμών που υπάρχουν σε ορισμένα έργα ζωγραφικής που πρέπει να αναδεικνύονται. Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί κατά τις εργασίες φωτισμού που πραγματοποιούνται για την έκθεση Simbolismo (συμβολισμός), που τώρα παρουσιάζεται στο Palazzo Reale (Μιλάνο, Ιταλία (3 Φεβρουαρίου - 5 Ιουνίου) και το 2015 στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Ambrosiana στο Μιλάνο (Ιταλία), στην οποία φωτίζονται αρκετά αριστουργήματα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Καραβάτζιο και του Brueghel.

Στην υπηρεσία των τροφίμων, το TRI-R χρησιμοποιήθηκε στα εστιατόρια του ιαπωνικού περίπτερου στην EXPO του Μιλάνου το 2015 (Ιταλία). Εκεί, οι ιδιότητες του TRI-R έστρεψαν την προσοχή στα χρώματα των τροφίμων και στην ευημερία του περιβάλλοντος.

Στο βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων που διατίθενται ήδη στην αγορά, το TRI-R αναδεικνύεται στην εικονική λάμπα Lucellino που σχεδιάστηκε από τον Ingo Maurer, αναδημιουργώντας παρόμοιο φωτισμό με εκείνο του λαμπτήρα πυρακτώσεως που παρουσιάστηκε στην εμπορική έκθεση Euroluce στο Μιλάνο το 2015.

Το TRI-R ως συνεργάτης φωτισμού στην έκθεση «Simbolismo" στο Palazzo Reale στο Μιλάνο

Χάρη στην απόδοσή του, το TRI-R έχει επιλεγεί για να φωτίσει διάφορα βασικά αριστουργήματα της έκθεσης “Symbolism. Art in Europe from the Belle Époque to the Great War” – Μιλάνο, Palazzo Reale, Ιταλία, 3 Φεβρουαρίου- 5 Ιουνίου 2016. Την επιμελήθηκαν οι Fernando Mazzocca και Claudia Zevi, σε συνεργασία με τον Michel Draguet, υπό την αιγίδα του Δήμου του Μιλάνου, Γραφείο Πολιτισμού, και οργανώνεται από την 24 ORE Cultura - Ομάδα 24 ORE και Όμιλος Arthemisia.

Πέντε από τα πιο αντιπροσωπευτικά και σημαντικά έργα έχουν επιλεγεί να φωτιστούν από το TRI-R ανάμεσα από περισσότερα από 100 εκθέματα ζωγραφικής, γλυπτικής και γραφιστικής. Αυτά περιλαμβάνουν: L'ELU (Ο εκλεκτός) του Ferdinand Hodler, Il Peccato (Το αμάρτημα) του Franz Von Stuck, Le Vergini savie e le Vergini Stolte (Οι φρόνιμες παρθένες και οι μωρές παρθένες) του Giulio Aristide Sartorio, La Giovinezza (Νεολαία) του Giorgio Kienerk και La Primavera Classica (Κλασική άνοιξη) του Galileo Chini. Ο σχεδιασμός φωτισμού της έκθεσης έγινε από τον αρχιτέκτονα Francesco Murano και τα φωτιστικά είναι από την ιταλική εταιρεία Rimani.

Giorgio Kienerk La Giovinezza, 1902 Λάδι σε καμβά, 129 x 189,7 cm Pavia, Musei Civici © Pavia, Musei Civici

Franz von Stuck Il peccato, 1908 Λάδι σε καμβά, 86,5 x 50,5 cm Palermo, Galleria d’Arte Moderna Empedocle Restivo © Galleria d’Arte Moderna Empedocle Restivo, Palermo

Ο ρόλος του TRI-R στο φωτιμό αυτών των σημαντικών έργων υπήρξε ζωτικής σημασίας, επιτρέποντας την ένταση και τα φωτεινά χρώματα τους να εκτιμηθούν, καθώς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πλούτος των πλαισίων τους, όπως επισημαίνει ο Kumpei Kobayashi, πρόεδρος της Toshiba Materials και υπέρμαχος του TRI-R. "Η φωτεινότητα του χρώματος έχει αυξηθεί σημαντικά και στους πέντε καμβάδες που φωτίστηκαν με TRI-R, χωρίς δυσάρεστες αλλαγές σε καμία από τις κυρίαρχες αποχρώσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του συνεχούς φάσματος του TRI-R, χωρίς αιχμές ή απουσία συγκεκριμένων χρωμάτων, όπως φαίνεται στο γαλάζιο χρώμα των ενδυμάτων των αγγέλων στο “L'Eletto” (Ο εκλεκτός) του Ferdinand Hodler και το όμορφο χρυσό τέμπλο του Giulio Aristide Sartorio στο "Le Vergini savie e le Vergini Stolte" (Oι φρόνιμες παρθένες και οι μωρές παρθένες). Η πολύχρωμη ζωντάνια, ιδιαίτερα του μωβ του Galileo Chini στο "La Primavera Classica" (Κλασική άνοιξη), είναι επίσης αξιοσημείωτη.

Ferdinand Hodler L’eletto, 1903 Λάδι και τέμπερα σε καμβά, 222 x 298 cm Hagen, Osthaus Museum © Hostaus Museum Hagen / foto Achim Kukulies, Düsseldorf

Giulio Aristide Sartorio Le Vergini savie e le Vergini stolte, 1890‐1891 Λάδισετρίπτυχο, 188 x 205 cm Roma, Galleria d’Arte Moderna © De Agostini Picture Library / Getty Images – Courtesy Roma Capitale

Galileo Chini La Primavera classica, 1914 Τέμπερα, λάδι, μεταλλικά ένθετα σε καμβά, δύο πίνακες: 395 x 201 cm; 395 x 131 cm Montecatini Terme, Fondazione del Credito Valdinievole, Accademia d’Arte © Fondazione del Credito Valdinievole, Accademia d’ Arte

H συνεισφορά του TRI-R στο έργο του φωτισμού ήταν θεμελιώδης, όπως επισημαίνει ο σχεδιαστής φωτισμού Francesco Murano. “Η τεχνική της ανάμιξης θερμοκρασιών χρώματος αυξάνει τη φαινομενική φωτεινότητα των έργων και, με απλά λόγια, τα έργα ζωγραφικής φαίνονται να είναι πολύ πιο φωτισμένα από ό, τι πραγματικά είναι, επειδή τα χρώματα είναι πιο φωτεινά. Κατά τη μείξη των θερμοκρασιών χρώματος, ωστόσο, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο δείκτης απόδοσης χρώματος, δηλαδή, τα χρώματα δεν θα πρέπει να διαστρεβλωθούν από την ίδια την ανάμειξη. Αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν με "κανονικά" LEDs, αλλά, αντ 'αυτού, με το TRI-R, ένας πολύ υψηλός δείκτης απόδοσης χρώματος 97 διατηρήθηκε."

https://www.archiproducts.com/en/news/led-tri-r-at-light-building-in-frankfurt_50822

Toshiba Materials CO., LTD.

Ιδρύθηκε το 2003, και σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει καινοτόμα, υλικά και εξαρτήματα υψηλής απόδοσης για περιβαλλοντικούς, ιατρικούς, ψηφιακούς και τεχνολογικούς κλάδους.

https://www.toshiba-tmat.co.jp/en/

TOL Studio Inc.

Το TOL Studio είναι ένας εταίρος της Toshiba Materials για τη διαχείριση του ονόματος της, το σχεδιασμό μάρκετινγκ και την επικοινωνία της νέας τεχνολογίας του TRI-R. Το όνομα TOL Studio προέρχεται από το ακρωνύμιο του συνθήματος "Trend of Light".

http://tol-studio.com

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved