Έξυπνες οικιακές απολαύσεις

Έξυπνες οικιακές απολαύσεις Ανακαίνιση κατοικίας στο Περιστέρι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Μια ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει την ευκαιρία για την αναζήτηση έξυπνων λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Βέβαια κάποιες από αυτές ίσως απέχουν πολύ από τον διαθέσιμο για την ανακαίνιση σπιτιού προϋπολογισμό μας. Ωστόσο είναι χρήσιμη η ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν ακόμη και για μελλοντική εφαρμογή τους.

Κυκλικό κελάρι κρασιών

κυκλικό κελάρι κρασιών
Photo by Spiral Cellars - Search contemporary wine cellar pictures

Σε περίπτωση μονοκατοικίας με υπόγειο μπορείτε να εγκαταστήσετε μία κάβα κρασιών διαφορετική από τις συνηθισμένες. Εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες διατήρησης αρκετά μεγάλου αριθμού κρασιών και μπορεί να είναι προσβάσιμη από οποιοδήποτε σημείο του ισογείου επιθυμείτε, όπως κουζίνα ή καθιστικό. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κυκλική σκάλα, όπου στο τέλος κάθε πατήματος υπάρχουν θέσεις για αποθήκευση κρασιών σε οριζόντια θέση. Η σκάλα εντάσσεται σε φρεάτιο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η καταπακτή/ πόρτα μπορεί να είναι από το ίδιο υλικό του πατώματος (ξύλο, πλακάκι κλπ) ή από γυαλί, οπότε αποτελεί ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.  Ο φωτισμός της κάβας δημιουργεί ένα ακόμη εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.

Καινοτόμοι απορροφητήρες κουζίνας

καινοτόμοι απορροφητήρες κουζίνας
Photo by Bosch Home Appliances - Browse contemporary kitchen photos

Ο απορροφητήρας είναι ένα must για κουζίνα χωρίς οσμές και αιωρούμενα σωματίδια λίπους. Ιδιαίτερα στις open plan κατόψεις, όπυ η κουζίνα ενσωματώνεται στο καθιστικό και τα ντουλάπια κουζίνας έχουν υψηλό design οι απαιτήσεις για λειτουργικούς και ταυτόχρονα αισθητικά άψογους απορροφητήρες είναι υψηλές. Μία δημοφιλής επιλογή στις σύγχρονες κουζίνες είναι η τοποθέτηση στις σύγχρονες κουζίνες είναι η τοποθέτηση των εστιών στη νησίδα της κουζίνας, η οποία ωστόσο δημιουργεί ζητήματα με την τοποθέτηση του απορροφητήρα και του τρόπου απαγωγής των ατμών μαγειρέματος. Παρουσιάζουμε δύο τύπους καινοτόμων απορροφητήρων:

Βυθιζόμενος: ο απορροφητήρας βυθίζεται στον πάγκο και αναδύεται για χρήση. Αποτελεί ιδανική λύση όταν οι εστίες τοποθετούνται σε νησίδα στο κέντρο της κουζίνας. Λειτουργεί με φίλτρο άνθρακα, οπότε δεν απαιτείται σωλήνας εξαγωγής αέρα. Κάποια μοντέλα λειτουργούν με τηλεχειριστήριο, που προσφέρει ελευθερία στο σχεδιασμό και υψηλή αισθητική.

Χωνευτός: ο απορροφητήρας που χωνεύεται στον πάγκο της κουζίνας αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στους βυθιζόμενους απορροφητήρες, καθώς λειτουργεί χωρίς να αναδύεται.

Έξυπνα ψυγεία

Παραμένοντας στο χώρο της κουζίνας αναφέρουμε μία κατηγορία ψυγείων που επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους με τους χρήστες. Μέσα από την τεχνολογία δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης των τροφίμων του ψυγείου, καθώς οι χρήστες ενημερώνονται για το περιεχόμενό του, την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και τον εντοπισμό τους μέσα στο ψυγείο. Τα έξυπνα ψυγεία είναι δίφυλλα και στη μία πόρτα μία οθόνη αφής διαχειρίζεται και επιτρέπει όλες τις επικοινωνίες, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, ποστάροντας σημειώματα, ενώ τα ενσωματωμένα ηχεία δίνουν τη δυνατότητα απόλαυσης αγαπημένης μουσικής και η ενσωματωμένη οθόνη TV επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Σκάλα 1μ2

Είναι η λύση για σκάλα πλάτους 1μ που καταλαμβάνει χώρο μόλις 1μ2. Ιδανική λύση για πρόσβαση σε σοφίτες ή υπόγεια, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Αποτελεί πατέντα της Eestairs, καθώς ο στύλος στον οποίο στερεώνονται τα σκαλοπάτια έχει κλίση αντί της κλασικής κατακόρυφης θέσης επιτρέποντας πλάτος σκάλας όσο και το πλάτος του χώρου που το τοποθετείται.

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να συζητήσετε μαζί τους ανακαίνιση διαμερίσματος με καινοτομίες για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σας.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Απορροφητήρες κουζίνας: ποιον τύπο να διαλέξω; Απορροφητήρες κουζίνας: ποιον τύπο να διαλέξω;

    Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος η υπέροχη οσμή του φαγητού που ψήνεται πλημμυρίζει την κουζίνα. Ωστόσο, το μαγείρεμα παράγει επίσης ζέστη, ατμούς, λίπη που με την πάροδο του χρόνου επικάθηνται στα ντουλάπια κουζίνας και τους τοίχους, οπότε η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα πάνω από τις εστίες θεωρείται απαραίτητη.

    Η επιλογή του τύπου του απορροφητήρα απασχολεί όσους βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής της κουζίνας είτε πρόκειται για ανέγερση νέας κατοικίας, είτε για ανακαίνιση παλιάς, καθώς ο απορροφητήρας εκτός από τη χρηστικότητα του, αποτελεί σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης της κουζίνας.

    Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι απορροφητήρων σε μοντέρνο ή παραδοσιακό ύφος, σε ποικιλία φινιρισμάτων, οι οποίοι εναρμονίζονται με τις υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές.

    Οι απορροφητήρες τοποθετούνται είτε με λειτουργία εξαγωγής με αγωγό που διοχετεύει τον αέρα προς τα έξω, είτε με λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα με φίλτρο άνθρακα. Η συνήθης απόσταση από τις εστίες είναι 50εκ. από ηλεκτρική εστία και 65εκ. από υγραερίου.

    Τύποι απορροφητήρων

    1. Εντοιχισμένοι

    Τοποθετούνται στην κάτω πλευρά των επάνω ντουλαπιών κουζίνας ή προσαρμόζονται σε κάποια οριζόντια επιφάνεια, γυάλινη συνήθως, που κρέμεται από την οροφή και ουσιαστικά είναι ορατή η κάτω επιφάνεια τους. Διακρίνονται σε ελεύθερους, πτυσσόμενους και συρόμενους.

    http://www.baklatsidis.gr/index.php/shop/item/53116.html#!adjustX

    http://www.ikea.gr/files/ImageGallery/Buying_Guides/kitchen/Book%20hoods.pdf

    2. Ένθετοι οροφής

    Είναι εντοιχισμένοι σε ψευδοροφή. Επειδή βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις εστίες πρέπει να έχουν μεγάλη απορροφητικότητα (m3/h) και λειτουργούν μόνο με τηλεχειριστήριο.

    http://www.elica.co.uk/view_products_parent.php?cat=ceiling-mount

    3. Επίτοιχοι/καμινάδες/τζάκια

    Στηρίζονται στον τοίχο και είναι είτε επίπεδοι με κλίση ή σε σχήμα καμινάδας. Οι τελευταίοι αποτελούν το κεντρικό σημείο της κουζίνας.

    http://www.aironehoods.com/kitchenhoods/#/prodotti/cat2;

    http://elica.com/IT-en/products/hoods/sweet

    4. Νησίδες

    Αποτελούν την προφανή επιλογή αν οι εστίες προβλέπονται στη νησίδα της κουζίνας. Στηρίζονται στην οροφή και έχουν διάφορα σχήματα.

    http://www.baklatsidis.gr/index.php/shop/item/50802.html

    5. Κρεμαστοί

    Οι κρεμαστοί απορροφητήρες μοιάζουν με σύγχρονα κρεμαστά φωτιστικά. Τοποθετούνται πάνω από τις εστίες και έχουν μόνο λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα.

    http://www.elica.us/us/us/OLA2

    6. Βυθιζόμενοι

    Είναι υψηλής τεχνολογίας και τοποθετούνται πίσω από τις εστίες. Το μοτέρ τοποθετείται στο κάτω ντουλάπι της κουζίνας ή έξω από την κουζίνα. Μπορούν να τοποθετηθούν και σε νησίδα κουζίνας. Βυθίζονται στο ντουλάπι όταν δεν λειτουργούν και αναδύονται για χρήση.

    http://www.elica.co.uk/view_products_parent.php?cat=ceiling-mounted-island-and-corner-hoods

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved