Αναδείξτε τις πόρτες με εργονομικά και κομψά πόμολα και λαβές

Αναδείξτε τις πόρτες με εργονομικά και κομψά πόμολα και λαβές Ολική Ανακαίνιση Μονοκατοικίας στον Πειραιά από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα

Από τις πιο σημαντικές επιλογές για τη λειτουργία ενός σπιτιού αποτελεί η επιλογή των χειρολαβών των θυρών. Η συχνότητα της χρήσης τους στην καθημερινότητα οδηγεί στη σημαντικότητα της σωστής επιλογής τους είτε πρόκειται για νέες κατασκευές, είτε για ανακαινίσεις.

Τα πόμολα και οι λαβές των θυρών εκτός από λειτουργικά στοιχεία συμμετέχουν και στη διακόσμηση των χώρων. Με κλασικό ή μοντέρνο ύφος τα πόμολα αποτελούν τα στολίδια των θυρών. Κορυφαίοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές έχουν σχεδιάσει συλλογές χερουλιών για πόρτες για γνωστές εταιρίες που διακρίνονται για την υψηλή εργονομική και αισθητική τους ποιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry που σχεδίασε τη σειρά FOG για την εταιρία Valli & Valli με κομψές, κυματοειδείς καμπύλες και εύπλαστο σχήμα. Ο σχεδιασμός της σειράς αντανακλά την αγάπη του αρχιτέκτονα για τις οργανικές φόρμες και δομές που αναγνωρίζει κανείς στα έργα του.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το πόμολο H356 ZH Duemilacinque σχεδιασμένο από την Zaha Hadid και τον Woody Yao για την εταιρία Valli & Valli, που αναδίδει την απέριττη ομορφιά και τον αρχιτεκτονικό δυναμισμό που είναι συνώνυμη με το έργο της. Σχεδιάστηκε ειδικά για τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του ορόφου που δημιουργήθηκαν για το Puerta America Hotel στη Μαδρίτη.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χερουλιών που διακρίνονται από μεγάλη ποικιλία σε στυλ και φινιρίσματα, όπως χαλκού, νίκελ χρυσαφί ή χρώμιο, αντικέ, πορσελάνης για country ύφος και σε χρώματα, λευκό ή μαύρο και σε ματ ή σατινέ υφή.

Η σωστή επιλογή διευκολύνει τη διαβίωση στο σπίτι και συγχρόνως αναδεικνύει τις πόρτες σε ουσιαστικό στοιχείο της διακόσμησης.

Τα πόμολα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το είδος της πόρτας που θα τοποθετηθούν (εσωτερικές ανοιγόμενες / συρόμενες, εξωτερικές, κουφωμάτων). Το κάθε σχέδιο διατίθεται σε όλους τους τύπους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής σετ χερουλιών.

Πόμολα με πλάκα

Η πλάκα ενσωματώνει το χερούλι και την κλειδαρότρυπα σε ένα ενιαίο σύνολο που εφαρμόζεται στην πόρτα. Τα πόμολα αυτά αποτελούν την τέλεια επιλογή κλασικά ή παραδοσιακά σπίτια.

Photo by Weber Design Group, Inc. - Discover contemporary entryway design inspiration

Πόμολα με ροζέτα

Δίνουν στην πόρτα μία σύγχρονη όψη και επιλέγονται κυρίως σε σύγχρονα σπίτια και διαμερίσματα. Το χερούλι και η κλειδαρότρυπα είναι ανεξάρτητα και περιβάλλονται με ροζέτα στρογγυλή ή τετράγωνη στις πιο μοντέρνες συλλογές. Οι σχεδιαστές προτείνουν χερούλια με γυάλινη λαβή ή ακόμη με βαμμένο δέρμα και μοναδική πλαστικότητα στη μορφή τους.

https://gr.pinterest.com/pin/219480181815844653/

Μπουλ (στρογγυλά πόμολα)

Συνήθως επιλέγονται για τις εξωτερικές πόρτες σε μοντέρνο ή κλασικό στυλ προσθέτοντας κομψότητα στην εξώπορτα του σπιτιού. Υπάρχουν σε ποικιλία μορφών, μεγεθών και φινιρισμάτων. Σπανιότερα χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση σε δωμάτια και μπάνια. Η χρήση τους είναι δύσκολη από μικρά παιδιά και κατοικίδια.

Photo by - Browse contemporary bedroom ideas

Λαβές

Μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις πόρτες (θωρακισμένες, εξωτερικές, ξύλινες ή γυάλινες) σε συνδυασμό με πόμολα ίδιου ύφους στην εσωτερική πλευρά της πόρτας. υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία σε μορφές, μεγέθη και υλικά ώστε να συνδυάζονται με όλα τα στυλ διακόσμησης. Οι λαβές προτείνονται για πόρτες που χρησιμοποιούνται από ΑΜΕΑ, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την χρήση τους.

Photo by adom architects - Discover modern entryway design inspiration

Πως διαλέγουμε τα κατάλληλα πόμολα

1. Επιλέγουμε το είδος του πόμολου ανάλογα με τον τύπο της πόρτας, τη χρήση του δωματίου και την κατηγορία χρηστών του.

2. Επιλέγουμε το στυλ και το υλικό του.

3. Επιλέγουμε το φινίρισμα του. Μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικά φινιρίσματα στο ίδιο ή σε διαφορετικά πόμολα (σατινέ/ματ).


Αν σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας που διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και μπορεί να σας βοηθήσει για την καταλληλότερη λύση ανακαίνισης του σπιτιού σας. Επικοινωνήστε μαζί τους και πάρτε άμεσα προσφορά: ανακαίνιση σπιτιού κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved