7 λάθη που συμβαίνουν συχνά στις ανακαινίσεις

Σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το διαμέρισμά σας στο προσεχές διάστημα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λάθη και αστοχίες που κοστίζουν χρόνο και χρήμα αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που ενδέχεται να συμβούν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του σπιτιού σας.

Λάθος 1ο: Να ξεκινήσετε την ανακαίνιση χωρίς μελέτη και σχέδιο.

Οι εργασίες ανακαίνισης πρέπει να ξεκινήσουν αφού ολοκληρωθεί η μελέτη και ο πελάτης γνωρίζει τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου. Η μελέτη που συνήθως συνοδεύεται από σχέδια, όπως κατόψεις και προοπτικά και από προσπέκτους υλικών βοηθάει τον πελάτη να κατανοήσει τις ιδέες του μηχανικού, να συζητήσει μαζί του, να εκφράσει τις δικές του επιθυμίες και γενικά βοηθά την επικοινωνία μεταξύ επαγγελματία και πελάτη. Ο έμπειρός μελετητής / κατασκευαστής προτού ξεκινήσει τη μελέτη επισκέπτεται το χώρο, καταγράφει τα δεδομένα, όπως ζημιές, παλαιότητα κτιρίου, στατική επάρκεια κτλ και συζητά διεξοδικά με τον πελάτη προκειμένου να κατανοήσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Κατά τη φάση της μελέτης ο πελάτης μπορεί να αλλάξει γνώμη ενώ γίνεται προσπάθεια να προβλεφθούν πιθανές δυσκολίες, ζημιές, προβλήματα κτλ.

Λάθος 2ο: Να επιλέξετε κατασκευαστική εταιρεία χωρίς να κάνετε έρευνα.

Για να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία ανακαινίσεων θα πρέπει να κάνετε μια μικρή έρευνα. Καλό είναι να δείτε προηγούμενες δουλειές της συγκεκριμένης εταιρείας έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει εμπειρία αλλά και ευχαριστημένους πελάτες στον τομέα της ανακαίνισης. Μια συζήτηση μαζί τους από κοντά θα σας επιτρέψει να κρίνεται αν η συνεργασία θα είναι επιτυχημένη. Σημαντικό στοιχείο είναι η ειλικρίνεια μεταξύ επαγγελματία και πελάτη. Η μελετητής/ κατασκευαστής θα πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας σε θέματα κόστους, ποιότητας υλικών αλλά και κατά πόσο οι ιδέες σας είναι σωστές και εφικτές. Ο σκοπός δεν είναι να βρείτε έναν επαγγελματία που θα είναι έτοιμος να ικανοποιήσει άκριτα κάθε επιθυμία σας άλλα ένα επαγγελματία που θα σας δώσει σωστές, λειτουργικές και ασφαλείς λύσεις. Πάρτε προσφορά ανακαίνισης σπιτιού από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα.

Λάθος 3ο: Να επιλέξετε λύσεις που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες σας.

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία κάθε μελέτης ανακαίνισης είναι το συνολικό κόστος που θα πρέπει να περιλαμβάνει την αμοιβή του εργολάβου, το κόστος των υλικών, το κόστος των εργατικών αλλά και τυχόν κόστος από έκδοση άδειας. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να διάθετε περισσότερα χρήματα (περίπου 20%) από τον προϋπολογισμό έτσι ώστε σε περίπτωση απρόοπτων καταστάσεων να μπορείτε να τις καλύψετε. Μπορεί για παράδειγμα η αποξήλωση της κουζίνας ή του μπάνιου να αποκαλύψει μια προβληματική υδραυλική εγκατάσταση η άλλο τεχνικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να επιλυθεί με μια μικρή αύξηση του κόστους.

Λάθος 4ο: Να επιλέξετε άκριτα τις φτηνότερες λύσεις.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που σκοπεύουν να κάνουν ανακαίνιση αναζητούν οικονομικές λύσεις. Ωστόσο, το φτηνότερο δεν είναι πάντοτε και το καλύτερο όχι μόνο στο θέμα της ποιότητας αλλά και του κόστους. Για παράδειγμα πολλά υλικά έχουν χαμηλό κόστος αγοράς, ωστόσο η εγκατάσταση είναι χρονοβόρα και ακριβή. Άλλα υλικά ενώ είναι φτηνά έχουν μικρή διάρκεια ζωής και ως εκ τούτου σε λίγα χρόνια απαιτούν αντικατάσταση ή δείχνουν φθαρμένα. Για να επιλέξετε τα σωστά υλικά θα πρέπει να συνυπολογίσετε το αρχικό κόστος αγοράς, το κόστος τοποθέτησης, το κόστος συντήρησης και φυσικά τη διάρκεια ζωής του υλικού. Το ίδιο ισχύει και στην επιλογή της εταιρείας ανακαινίσεων που θα πρέπει να επιλεγεί όχι μόνο με βάση το κόστος αλλά και με βάση την εμπειρία καθώς και την εγγύηση καλής εργασίας. Πατήστε το link για ανακαίνιση σπιτιού κόστος.

Λάθος 5ο: Να αποφασίσετε γρήγορα για σημαντικά θέματα.

Η ανακαίνιση απαιτεί χρόνο, σκέψη αλλά και έρευνα. Σήμερα, στο εμπόριο υπάρχουν δεκάδες προμηθευτές υλικών που συχνά προβαίνουν σε προσφορές των προϊόντων σε στοκ. Αν λοιπόν θέλετε να μειώσετε το κόστος της ανακαίνισης θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο σε επισκέψεις σε προμηθευτές.

Λάθος 6ο: Να προβείτε σε πολεοδομικές παραβάσεις

Το κτισμένο περιβάλλον υπόκειται σε αυστηρή νομοθεσία και πολλές εργασίες ανακαίνισης ενδέχεται να απαιτούν ειδική άδεια από την πολεοδομία. Ως εκ τούτου, πριν προβείτε σε σημαντικές οικοδομικές εργασίες όπως επεκτάσεις χώρων, γκρεμίσματα τοίχων, αλλαγές στις εξωτερικές όψεις κτλ θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν παραβιάζεται την σχετική νομοθεσία αλλά και θέματα ασφάλειας.

Λάθος 7ο: Να αλλάζετε συνεχώς γνώμη μετά την έναρξη των εργασιών

Στο στάδιο της μελέτης έχετε όλο τον απαραίτητο χρόνο να συζητήσετε με το μηχανικό σας τα επιμέρους θέματα της ανακαίνισης και να αλλάξετε αρκετές φορές γνώμη. Ωστόσο, όταν οι εργασίες ξεκινήσουν και γίνει η παραγγελία των υλικών πιθανές αλλαγές συνεπάγονται αύξηση στο κόστος και στο χρόνο της ανακαίνισης.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved