Τραπέζι σαλονιού - διαστάσεις

Το μέγεθος του τραπεζιού, που τοποθετείται μπροστά από τους καναπέδες και τις πολυθρόνες στο καθιστικό είναι εξίσου σημαντικό με το σχήμα και το στυλ του. Οι σωστές διαστάσεις (πλάτος και μήκος) εξαρτώνται κατα κύριο λόγο από δύο δεδομένα:

  • Απο μέγεθος των καναπέδων,
  • Από τη μεγιστη απόσταση, πέρα από την οποία η συζήτηση μεταξύ των καθισμένων είναι δύσκολη.

Το μέγεθος των καναπέδων: Αν διαθέτετε ένα μακρύ καναπέ, τότε λογικό είναι να επιλέξετε ένα τραπέζι μεγάλου μήκους Ωστόσο, πόσο μακρύ πρέπει να είναι το τραπέζι; Ο πιο απλός κανόνας λέει ότι τα τραπέζι του σαλονιού πρέπει να είναι περίπου στα 2/3 του μήκους του καναπέ (και λίγο μικρότερο).

Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ δύο καθισμένων, προκειμένου να μπορούν να συζητούν με άνεση είναι μεταξύ 2,15-3,00 μέτρα. Ως εκ τούτου, πριν επιλέξετε το τραπέζι του σαλονιού θα πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη των καθισμάτων, το μέγεθός τους, την απόσταση μεταξύ τραπεζιού και καναπέδων, ετσι ώστε οι καθισμένοι να βρίσκονται εντός της συγκεκριμένης απόστασης. Σε μερικές περιπτώσεις, ένα μεγάλο τραπέζι σαλονιού εμποδίζει την επικοινωνία μεταξύ των καθισμένων.

Ιδανικό ύψος τραπεζιού σαλονιού: Το τραπεζάκι του σαλονιού είναι ένα χαμηλό τραπέζι. Το ύψος του πρέπει να είναι περίπου όσο και το ύψος του καθίσματος των καναπέδων ή χαμηλότερο. Άλλωστε το έπιπλο αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες των καθισμένων δηλαδή να τοποθετούν το ποτό τους, τον καφέ τους, ένα βιβλίο, κτλ.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved