Χωροθέτηση μονού κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο

ΔΙΑΦΟΡΑ

Η θέση του κρεβατιού μέσα στο υπνοδωμάτιο παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη λειτουργικότητα του δωματίου όσο και στη διακόσμηση του. Γενικά, πριν καταλήξουμε στη διάταξη των επίπλων στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε που θα βάλουμε το κρεβάτι. Το μονό κρεβάτι, αφορά κυρίως στα παιδικά και εφηβικά υπνοδωμάτια καθώς και στον ξενώνα.

Το μονό κρεβάτι μπορεί να τοποθετηθεί:

  • Με την μεγάλη του πλευρά δίπλα στον τοίχο. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης διαρρύθμισης είναι ότι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε κομοδίνο. Ωστόσο, πίσω από το προσκέφαλο μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο έπιπλο, όπως για παράδειγμα την ντουλάπα ή ένα γραφείο.

θέση κρεβατιού

  • Στη γωνία. Στα μικρά υπνοδωμάτια ή λύση αυτή είναι αρκετά πλεονεκτική, γιατί αφήνει αρκετό ελεύθερο χώρο στο κέντρο του δωματίου.

κρεβάτι γωνία

  • Με το προσκέφαλο στον τοίχο. Η διάταξη αυτή είναι και η πιο κλασσική. Το κρεβάτι τοποθετείται κάθετα στον τοίχο ενώ οι τρείς πλευρές του παραμένουν ελεύθερες.

θέση κρεβατιού

  • Σε κάποια εσοχή του δωματίου.

bed position 04

Ο προσανατολισμός του κρεβατιού: Σε πολλές παραδόσεις και δοξασίες συστήνεται η τοποθέτηση του κρεβατιού στον άξονα Βορρά- Νότου. Σύμφωνα με την Γιαπωνέζικη παράδοση, το κρεβάτι του ζευγαριού τοποθετείται με το προσκέφαλο προς το βορρά. Αλλά και το κινέζικο Feng-Shui φαίνεται να συμφωνεί με αυτόν τον προσανατολισμό. Σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση, ο άνθρωπος που κοιμάται δεν θα πρέπει να κοιτάει προς την ανατολή, καθώς η συγκεκριμένη κατεύθυνση παραπέμπει στα κοιμητήρια.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-09-07-16-31-51Θα ήθελα να βάλω ταπετσαρία στο τοιχο που είναι το κρεβάτι μου.Το κρεβάτι έχει υφασμάτινο κεφαλάρι στο χρώμα της άμμου.Τι θα μου προτείνατε. Επίσης θα ήθελα να βάλω και κάποιο καθρέπτη. Στο πλάι του κρεβατιου υπάρχει μεγάλη ντουλάπα. Θα ήταν καλό να έβαζα πανω στα φύλλα καθρέπτη; Ευχαριστώ εκ των...
2013-01-08-15-49-31Θέλω να διακοσμήσω την κρεβατοκάμαρα μου αλλά μου είναι πολύ δύσκολο λόγω των χρωμάτων.. Είναι σοφίτα με σκούρο χρώμα ξύλου και οι τοίχοι μπλε με πράσινο σαν πετρολ.. Και το κρεβάτι σιδερένιο. Πως μπορώ να το κάνω πιο...
2016-01-14-16-36-44Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να μετατρέψετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο στον προσωπικό χώρο των ονείρων σας.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+