5 λόγοι που τα προκατασκευασμένα σπίτια γνωρίζουν την προτίμηση του κοινού τα τελευταία χρόνια

Τα προκατασκευασμένα σπίτια γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη προτίμηση από το καταναλωτικό κοινό και αυτό οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων που τείνουν να τα καταστήσουν τον βασικότερο τρόπο δόμησης για στέγαση στα χρόνια που έρχονται.

1. Κόστος και χρόνος κατασκευής

Τα προκατασκευασμένα σπίτια σχεδιάζονται και λαμβάνουν μορφή μέσα στο εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει δύο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα το κόστος κατασκευής είναι μειωμένο διότι η εργασία από τον οικοδόμο υποκαθίσταται από μηχανήματα και ρομποτική τεχνολογία, οπότε τα χρήματα που θα διαθέσει κάποιος είναι σαφέστατα πολύ λιγότερα. Δεύτερον ο χρόνος που χρειάζεται για να παρασκευαστεί το προκάτ είναι πολύ λιγότερος. Η εταιρεία παραγωγής είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το προκάτ μέσα σε 4-6 μήνες μετά την παραγγελία.

2. Εξατομικευμένες λύσεις

Βασικό πλεονέκτημα της επιλογής προκατασκευασμένων σπιτιών είναι ότι πριν ακόμη μπει στην διαδικασία της δημιουργίας, οι ειδικοί περισυλλέγουν πληροφορίες για το σπίτι σας, τις ανάγκες σας, τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία που θέλετε να καλύπτει, όσον αφορά το μέγεθος, το κλίμα της περιοχής όπου θα τοποθετηθεί το προκάτ, αλλά και το υλικό κατασκευής. Αποτέλεσμα; Η οικία σας είναι ακριβώς όπως την θέλετε, έχει ακριβώς το μέγεθος που επιθυμείτε και ακριβώς διαμορφωμένους του χώρους που θέλετε να έχει.

3. Μειωμένη απώλεια ενέργειας

Ιδιαίτερα τα προκατασκευασμένα σπίτια τελευταίας κατασκευής διαθέτουν ενσωματωμένη θερμομόνωση αλλά και ηχομονωτικό σύστημα. Έτσι το σπίτι σας παραμένει ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι χρησιμοποιώντας απειροελάχιστα συστήματα θέρμανσης η δροσισμού καθώς η μόνωση επιτυγχάνει διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας μέσα στο οίκημα. Παράλληλα το σύστημα ηχομόνωσης καθιστά τον χώρο άνετο και ήρεμο μακριά από τους εξωτερικούς ενοχλητικούς θορύβους, ενώ εσείς διατηρείτε την ιδιωτικότητα σας χωρίς να τραβάτε την προσοχή των περίεργων γειτόνων σας.

4. Οικολογικός χαρακτήρας

Τα προκατασκευασμένα σπίτια ονομάζονται αλλιώς πράσινες κατοικίες καθώς η κατασκευή τους απαιτεί πολύ λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ενώ παράλληλα δεν βλάπτουν το περιβάλλον όπως το μπετόν. Τα βασικά υλικά κατασκευής τους είναι ανανεώσιμα και η παρουσία τους στον χώρο ούτε επιδρά αρνητικά ούτε αλλοιώνει το φυσικό τοπίο. Μάλιστα τα προκάτ είναι ιδανικά ως εξοχικές κατοικίες.

5. Προστασία και αντισεισμικότητα

Οι προκατασκευασμένες οικίες προσφέρουν απόλυτη προστασία στους διαμένοντες καθώς δημιουργούνται τηρώντας κανόνες αντισεισμικότητα. Είναι ανθεκτικά στις καταστροφές ενώ αν χρειαστούν επισκευή αυτή είναι εύκολη και οικονομική. Ακόμη και σε γερούς σεισμούς, η περίπτωση πτώσης της στέγης δεν απειλεί την ζωή των διαμενόντων γιατί είναι κατασκευασμένη από ελαφρά υλικά

Δείτε μερικά σπίτια προκάτ σε χαμηλές τιμές

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved