Πώς να διαρρυθμίσω το καθιστικό και πού να τοποθετήσω το τζάκι;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστη:

Ο κ. Γιώργος προβληματίζεται με τη διαρρύθμιση του καθιστικού του, που είναι ενιαίο με την κουζίνα και επιθυμεί την καλύτερη δυνατή λύση.

Στο χώρο του καθιστικού επιθυμεί να υπάρχουν το τζάκι- δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη θέση του-, ένας γωνιακός καναπές, η τηλεόραση, η τραπεζαρία και (ή) ένα γραφείο.

Τα ντουλάπια της κουζίνας θα είναι σε συνδυασμού λευκού με σκούρο γκρι, με το οποίο είναι βαμμένα κάποια σημεία των τοίχων, ενώ στο δάπεδο υπάρχει μπεζ πλακάκι.

 

Η απάντηση μας:

Όσον αφορά τη χωροθέτηση του τζακιού, προτείνουμε 2 λύσεις: 

Α΄Λύση:

Προτείνουμε το τζάκι να τοποθετηθεί στον επιμήκη λοξό τοίχο (κοντά στη γωνία), έτσι ώστε να απαλείφεται η δύσκολη οξεία γωνία των τοίχων με μία κατασκευή γυψοσανίδας, που ενσωματώνει την τηλεόραση και την αποθήκη των ξύλων.

Πάνω από το τζάκι μπορεί να δημιουργηθεί εσοχή για μεγαλύτερη πλαστικότητα στον όγκο του τζακιού. Πάνω από την τηλεόραση μπορούν να δημιουργηθούν ένα ή δύο ράφια ενώ το επίπεδο της εστίας του τζακιού επεκτείνεται και κάτω από την τηλεόραση.

Στην περιοχή κοντά στην είσοδο τοποθετείται μια άνετη τραπεζαρία 8 ατόμων, ενώ για να διατηρηθεί η ευρυχωρία του καθιστικού δε συστήνουμε την προσθήκη γραφείου. 


τζάκι κατασκευή με γυψοσανίδα
Β πρόταση

Στη δεύτερη λύση το τζάκι προβλέπεται στο κέντρο του λοξού τοίχου και κάθετα προς αυτόν, έτσι ώστε να είναι ορατό και από την τραπεζαρία. Η οξεία γωνία των τοίχων εξαλείφεται πάλι με την κατασκευή γυψοσανίδας που ενσωματώνει την TV. Προβλέπεται επίσης αποθήκη ξύλων δίπλα στο τζάκι. Ο γωνιακός καναπές τοποθετείται απέναντι από το τζάκι και την TV και η τραπεζαρία στην ίδια θέση (κοντά στην είσοδο).

τζάκι στο κέντρο του σαλονιούΧρωματικό σχήμα

Προτείνουμε δύο σχήματα: 
Στο πρώτο διατηρούμε το λευκό και το σκούρο γκρι των τοίχων και βάζουμε χρώμα στην κατασκευή γυψοσανίδας, είτε πράσινο του φιστικιού, είτε βαθύ κόκκινο. Στο δεύτερο σχήμα βάφουμε τους τοίχους σε πετρόλ χρώμα και τις κατασκευές σε απόχρωση ακροκέραμου.

Τα υφάσματα επιπλώσεων προτείνονται σε τόνους του γκρι ή του μπεζ και τα τραπέζια (καθιστικού και τραπεζαρίας) σε χρώμα καρυδιάς.

χρώματα στο σαλόνι

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-04-23-13-41-09Το τζάκι αποτελεί σημαντικό στοιχείο του χώρου. Είναι συνυφασμένο με τη ζεστασιά, τη γλυκιά θαλπωρή, τη συντροφιά της παρέας, τη συγκέντρωση της οικογένειας. Σήμερα αποτελεί ουσιαστικά αξιόλογη, εναλλακτική και πολλές φορές αποκλειστική πηγή θέρμανσης. Για την εξωτερική επένδυση του τζακιού επιλέγονται...
2011-05-29-18-33-14Διαρρύθμιση καθιστικού-κουζίνας
2012-03-20-19-22-13Αποθήκευση ξύλων τζακιού: καλαισθησία και χρηστικότητα
2012-09-19-09-14-59Θα ήθελα να μου πείτε αν θα μπορούσα να κάνω κάποια κατασκευή δίπλα από το τζάκι στο χώρο του καθιστικού. Επίσης θα ήθελα τη συμβουλή σας για την τοποθέτηση των επίπλων καθώς και την πρότασή σας για νέο χρώμα στους τοίχους. Πρόκειται για χώρο...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+