Είναι το ξύλο κερασιάς κατάλληλο για δάπεδο μπάνιου?

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

North Berkeley Hills Bathroom Remodel traditional bathroom


Ερώτηση αναγνώστριας: 

«Έχω μια πολύ μεγάλη και μακρόστενη κρεβατοκάμαρα με παρκέ πάτωμα κερασιάς. Θέλω να την χωρίσω για να φτιάξω και μπάνιο, να την κάνω 'master bedroom'. Μπορώ να κρατήσω το παρκέ στο πάτωμα ή θα πρέπει να το σπάσω? Υπάρχει ένα παραθυράκι στο σημείο που θέλω να φτιάξω το μπάνιο. Θα αντέξει το πάτωμα τους υδρατμούς? »

Μάρω


Master Bath contemporary bathroom


Η απάντησή μας: 

Η κερασιά με το πλούσιο και ασυνήθιστο κόκκινο-καφέ χρώμα της είναι αρκετά σκληρό ξύλο, που προσδίδει ζεστασιά και ύφος σε κάθε σπίτι.

Πέρα όμως από τα πολλά πλεονεκτήματα της. Που την κάνουν κατάλληλη σε πολλούς χώρους του σπιτιού, συχνά συνιστάται η αποφυγή της χρήσης της κερασιάς σε δάπεδα υγρών χώρων, κυρίως του μπάνιου.

Το ξύλο κερασιάς έχει την τάση να απορροφά την υγρασία και να καταστρέφεται. Ακόμη και ο αερισμός από το μικρό παράθυρο που αναφέρετε δεν θα επαρκεί για τους υδρατμούς.

Huntington Beach contemporary bathroom
 

Συνίσταται λοιπόν να αποξηλώσετε το ξύλινο δάπεδο από το χώρο που θα κατασκευαστεί το μπάνιο του master bedroom. Άλλωστε θα απαιτηθούν εργασίες υδραυλικού για να διαμορφωθεί το νέο μπάνιο, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική αποξήλωση του δαπέδου για τη διέλευση σωληνώσεων.

Προχωρήστε λοιπόν σε επιλογή νέου δαπέδου για το μπάνιο και συνδυάστε το ξύλο σε άλλα σημεία του χώρου, όπως έπιπλο μπάνιου, ενδιάμεση πόρτα κλπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-05-12-15-50-01Το ξύλο ως υλικό αποτελεί δημοφιλή επιλογή για επίστρωση δαπέδων λόγω της μοναδική εμφάνισης, της απόχρωσης, των νερών και της θερμής αίσθησης που προσδίδει σε ένα χώρο. Το ξύλο επιπλέον είναι ένα ανθεκτικό υλικό με μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς σε περίπτωση φθοράς η επιφάνεια μπορεί να λειανθεί και να...
-linoleumΔάπεδα από LINOLEUM
fireplace-livingroomΔιαμόρφωση μιας ζεστής και φιλικής γωνιάς τζακιού.
2011-11-28-15-43-21Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ενδοδαπέδια θέρμανση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+