Πώς να οργανώσω τα ράφια, τα έπιπλα, κλπ, γύρω από το τζάκι?

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο τοίχος του τζακιού: ιδέες διακόσμησηςΗ διακόσμηση του τοίχου του τζακιού μπορεί να δώσει τον τόνο σε ολόκληρο το χώρο του καθιστικού.

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Πάνος μας έστειλε φωτό του τζακιού του και προβληματίζεται για το στήσιμο ραφιών και επίπλου για τηλεόραση, στέρεο, βιβλία κλπ, που να πλαισιώνουν αρμονικά το τζάκι.

Προτείνουμε

Μελετώντας τη φωτό οδηγούμαστε στην άποψη ότι το τζάκι είναι τοποθετημένο κεντρικά στον τοίχο του καθιστικού. Η όψη του τζακιού δεν είναι συμμετρική, οπότε είναι προτιμότερη η επιλογή ασύμμετρου σχεδιασμού για το συνδυασμό των επίπλων στον τοίχο. Η επένδυση του τζακιού φαίνεται να είναι μάρμαρο τραβερτίνο μπεζ απόχρωσης.

Για να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο και ζωντανό αποτέλεσμα στο χώρο κατευθυνόμαστε στη βαφή του τοίχου με ένα χρώμα ζεστό και φωτεινό που να αναδεικνύει το τζάκι και τα διακριτικά έπιπλα και ράφια, που προτείνουμε σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση ξύλου, ώστε να ‘δένουν’ με το ανοιχτόχρωμο τραβερτίνο.

Βαφή του τοίχου του τζακιού με ένα χρώμα ζεστό και φωτεινό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια περισσότερο ‘τολμηρή’ πρόταση είναι η επιλογή ταπετσαρίας για τον τοίχο πίσω από το τζάκι σε διακριτικά μοτίβα και χρώματα. Ο τοίχος τονίζεται από τα σκουρόχρωμα έπιπλα που σετάρονται δημιουργώντας αντίθεση με τον ανοιχτόχρωμο τραβερτίνη.

Επιλογή ταπετσαρίας για τον τοίχο πίσω από το τζάκι σε διακριτικά μοτίβα και χρώματα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επιλογή της πρότασης θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη το χρωματικό σχήμα του χώρου και των υπόλοιπων επίπλων, αλλά και του στυλ διακόσμησης του χώρου.

Λαμβάνομε υπόψη το χρωματικό σχήμα και το στυλ διακόσμησης του χώρου

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στα σχετικά άρθρα μας

    1. Τζάκι σε καθιστικό
    1. Καθιστικό με τζάκι: ιδέες διαρρύθμισης
    1. Διαμόρφωση μιας ζεστής γωνιάς τζακιού
    1. Τζάκια ....................... ..................
  1. Τζάκια: Οι Βασικές κατηγορίες
  2. Η μπερζέρα έγινε ποπ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-03-05-12-51-08Σας γράφω μήπως βοηθήσετε δίνοντας κάποιες ιδέες, σχετικά με το πως να τοποθετήσουμε τα έπιπλά μας στο καθιστικό και με τι χρώματα θα πρέπει να βάψουμε τους...
fireplace-livingroomΔιαμόρφωση μιας ζεστής και φιλικής γωνιάς τζακιού.
2012-09-24-15-47-13Θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου και να το κάνω πιο μοντέρνο και μίνιμαλ. Πως μπορώ να το κάνω, χωρίς να χαλάσω τα δάπεδα που είναι πιο κλασικά; Πως θα πρέπει να χωροθετήσω την τραπεζαρία και το καθιστικό; Τί χρώματα ντουλάπια να επιλέξω στην κουζίνα;...
2012-09-19-09-14-59Θα ήθελα να μου πείτε αν θα μπορούσα να κάνω κάποια κατασκευή δίπλα από το τζάκι στο χώρο του καθιστικού. Επίσης θα ήθελα τη συμβουλή σας για την τοποθέτηση των επίπλων καθώς και την πρότασή σας για νέο χρώμα στους τοίχους. Πρόκειται για χώρο...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+