Τί χρώμα να επιλέξω για τους τοίχους σε δωμάτιο κοριτσιού?

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

παιδικές φωτοταπετσαρίες

Φωτοταπετσαρία τοίχου Disney. Princess ballroom 8-476/ www.oikianet.gr

Η κ. Ελένη μας ζητάει να προτείνουμε κάποια χρώματα για το παιδικό δωμάτιο της εξάχρονης κόρης της, αναφέροντας ότι η κόρη της αγαπάει κυρίως το ρόζ και το λιλά.

  
Η άποψή μας:
 
Το ρόζ είναι το αγαπημένο χρώμα των περισσότερων κοριτσιών. Εντούτοις, εμείς θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις που ενώ κινούνται στην παλέτα του ροζ και του λιλά, είναι πιο πρωτότυπες. Άλλωστε, το τυπικό ρόζ χρώμα έχει πολυ-φορεθεί στα περισσότερα δωμάτια των μικρών κοριτσιών και η επιλογή του πλέον θεωρείται αναμενόμενη και σχετικά ξεπερασμένη. Οι δύο πρώτες προτάσεις είναι περισσότερο απαλές και ευαίσθητες ενώ οι δύο τελευταίες ζωηρές και έντονες.
Α Πρόταση: Το κρεμ-ροζ

Το χρώμα αυτό (βλέπε τους τοίχους της επόμενης φωτογραφίας) είναι ρομαντικό, φωτεινό και κυρίως πολύ θερμό. Αυτό σημαίνει, ότι θα προσφέρει στο χώρο χαλαρότητα, θαλπωρή και ηρεμία. Μοιάζει με ροζ, αλλά είναι ελάχιστα πιο 'μελαγχολικό'. Οπότε, θα πρέπει να το συνδυάσετε με ανοιχτόχρωμα έπιπλα και χαρούμενα υφάσματα. Είναι ένα καθαρά κοριτσίστικό χρώμα.

Brentwood Regency Estate traditional kids

 
Β Πρόταση: Βανίλια και άμμος  

Το συγκεκριμένο χρώμα (βλέπε τους τοίχους της παρακάτω φωτογραφίας) αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για παιδικό δωμάτιο καθώς είναι φωτεινό και ζεστό. Θυμίζει άμμο και βανίλια ενώ 'κιτρινίζει' ελάχιστα. Μπορεί να συνδυαστεί με ροζ υφάσματα (για κορίτσι), με γαλάζια υφάσματα (για αγόρι) αλλά και με άλλα χρώματα όπως το βεραμάν, το σομόν και το λιλά. Επίσης συνδυάζετε με ανοιχτόχρωμα έπιπλα. Για την οροφή μπορείτε να επιλέξετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση του ίδιου χρώματος.  

Childrens Spaces  kids

Γ ' Πρόταση: Μια ανοιχτή απόχρωση του σάπιου μήλου

Το χρώμα αυτό (βλέπε τους τοίχους της επόμενης φωτογραφίας) είναι θερμό και ζωηρό. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προτάσεις που κινούνται στις παστέλ αποχρώσεις, η πρόταση αυτή είναι πιο δυναμική και έντονη. Είναι ιδανική για παιδιά που αγαπούν τα έντονα χρώματα. Συνδυάζετε με εμπριμέ υφάσματα.

Nanette Baker contemporary kids
 
Δ' Πρόταση: Το μαγεμένο δάσος

Αυτό που μας άρεσε στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο συνδυασμός του ανοιχτού μώβ (στους τοίχους) με το ζεστό πράσινο (στην τοιχογραφία) και το κοκκινοκαφέ (στα έπιπλα). Το χρώμα των τοίχων πλησιάζει αρκετά στο μωβ-μπλέ. Οπότε, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το χρώμα για τους τοίχους και να προσθέσετε επίσης μια πράσινη, ζεστή μοκέτα καθώς και κάποιες κοκκινοκαφέ λεπτομέρειες. Θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί με αυτοκόλλητα τοίχου που αναπαριστούν τη ζωή στο δάσος. Η επιλογή είναι κατάλληλη για παιδιά που αγαπούν τα έντονα χρώματα. 

 Della Brook Model Home contemporary kids

 
Ε' Πρόταση: Πριγκήπισσες της Disney

Οι φωτοταπετσαρίες με τις αγαπημένες πριγκίπισσες της DISNEY αποτελούν την ιδανική διακόσμηση για το δωμάτιο της κόρης σας. Μεταφέρουν στο δωμάτιο όλη τη μαγεία και τη φαντασία του παραμυθιού και επιπλέον έχουν τα χρώματα που η ίδια αγαπάει.

φωτοταπετσαρία με θέμα πριγκήπισσες της Disney

Οι πριγκίπισσες και το κάστρο - Disney. FTDxxl 2227/ www.oikianet.gr


 

Δείτε μεγάλη ποικιλία από παιδικές φωτοταπετσαρίες τοίχου και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

τηλ: 2310-792757

Κιν. 6942-626556

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2014-10-11-10-46-51Για τους ενήλικες, η επιλογή χρωμάτων για τους χώρους που κατοικούν, αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί αρκετή σκέψη. Οι ενήλικες σκέφτονται εκτός από το προσωπικό τους γούστο και πολλά πρακτικά ζητήματα, όπως το κόστος και τους συνδυασμούς με τα άλλα στοιχεία του χώρου. Κατανοούν επίσης, ότι η αλλαγή...
2012-02-13-19-33-33Σε 3 μήνες θα έχει γεννηθεί η κορούλα μας και θα θέλαμε μια γνώμη για τα χρώματα στο παιδικό δωμάτιό της καθώς και τη διακόσμηση του. Μας αρέσουν τα απαλά χρώματα, όπως μπεζ, κρεμ ροζ απαλό, βανίλια άμμο. Η ντουλάπα της είναι ήδη σε χρώμα ανοιχτό...
2014-06-03-16-08-58Το παιδικό δωμάτιο είναι υπό κατασκευή αλλά για να προχωρήσουν οι εργασίες πρέπει να ξέρω που θα τοποθετηθούν οι ντουλάπες, το κρεβάτι και το γραφείο για να βάλω τις πρίζες σωστά. Επίσης θα ήθελα και ράφια ή βιβλιοθήκη διότι έχω πολλά βιβλία. Η πόρτα θα γίνει πάνω δεξιά και θα γίνει παράθυρο στον τοίχο...
deco-ideas-for-girl-roomΙδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο του κοριτσιού
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+