Τι χρωματικό σχήμα να επιλέξω στο καθιστικό μου?

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Χρωματικό σχήμα σε καθιστικόΔιακοσμητικές παρεμβάσεις σε τοίχο σαλονιού για αισθητική και χρωματική αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου.

 

 

 

 

 

 

Τα δεδομένα

Η κ. Έφη έχει στο καθιστικό της καναπέ γκρίζο ούτε σκούρο, ούτε ανοιχτό, τοποθετημένο μπροστά από τοίχο χρώματος βαθύ μανιταρί (χρώμα της μόκας). Το δάπεδο του καθιστικού είναι ξύλινο και τα έπιπλα του χώρου λευκά.

Χρωματικό σχήμα σαλονιού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ερωτήσεις

 • Ποιες επιλογές στον τοίχο αυτό υπάρχουν και σε ποιες αποχρώσεις, ώστε να υπάρχει συνδυασμός με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου?
 • Κουρτίνες χρώματος πράσινου του lime αποτελούν σωστή επιλογή?

Οι απόψεις μας

Προοπτική άποψη του καθιστικούΑρχικά αναφέρουμε ότι δεν έχουμε εικόνα του μεγέθους και της μορφής της κάτοψης του χώρου, καθώς και της θέσης , του στυλ των επίπλων και της απόχρωσης του ξύλινου δαπέδου.

Σύμφωνα με όσα αντιλαμβανόμαστε με την περιγραφή του χώρου που μας στείλατε, προχωρούμε στις εξής προτάσεις, που πιστεύουμε ότι είναι γενικά αποδεκτές για τα δεδομένα του χώρου που αναφέρετε.

 

 

 

 1. Κουρτίνες

Οι κουρτίνες σε απόχρωση πράσινου του lime είναι μια σωστή αισθητική και συγχρόνως συναισθηματική επιλογή, καθώς το χρώμα αυτό συνδέεται με την ηρεμία και την αναζωογόνηση. Θεωρείται το χρώμα της ειρήνης και της οικολογίας.

Μας βοηθά να χαλαρώσουμε πνευματικά και ψυχικά, να απαλύνουμε το στρες και τη νευρικότητα και μας δημιουργεί αισθήματα ανανέωσης, αυτοέλεγχου, ισορροπίας και αρμονίας.

Τρίπτυχο έργων τέχνης σε χρωματική αρμονία με την κουρτίνα lime, χωρίς κορνίζα για πιο μοντέρνα εκδοχή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίπτυχο σύγχρονης τέχνης με λευκό πασπαρτού και σκούρα γκρίζα κορνίζα, μια επίσης αρμονική παρέμβαση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βέβαια σημαντικός είναι ο χρωματικός συνδυασμός του με τις υπόλοιπες αποχρώσεις του χώρου.

Χρηστική παρέμβαση ρολογιού στον τοίχο πίσω από τον καναπέ χρώματος μόκας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερο ρολόγι τοίχου σε αποχρώσεις που συνδυάζονται με τον τοίχο σε απόχρωση μανιταρί

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Επί του τοίχου

Στον τοίχο πίσω από τον καναπέ έχουμε τρεις επιλογές διακοσμητικές: έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής), συνθέσεις με καθρέπτες ή ολόκληρο καθρέπτη σε στυλ ανάλογο του ύφους του χώρου σας και σύγχρονα ρολόγια, που αποτελούν και χρηστική παρέμβαση στο χώρο.

Καθρέπτης τοίχου πάνω από τον καναπέ σε αντικέ ασήμι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ορθογώνια σύνθεση από κομάτια καθρέπτη πάνω από τον καναπέ του σαλονιού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα σχετικά άρθρα μας για περισσότερη ενημέρωση

 

  1. Συνθέσεις απο κομμάτια καθρέπτη
  2. Pantone: Τα χρώματα του 2011
  3. Αυτοκόλλητα τοίχου σε άσπρο-μαύρο
  4. Το κάδρο του καλοκαιριού
  5. 12 μικρά κάδρα λένε την ώρα
  6. Ασκήσεις σουπρεματισμού
  7. Μυστικά για την τοποθέτηση των κάδρων στους τοίχους
  8. Τοίχοι γεμάτοι αναμνήσεις
  9. Τελάρα στον τοίχο
  10. Ψηφιδωτό απο κομμάτια καθρέφτη
  11. Η ψυχολογία των χρωμάτων
  12. Διακοσμητικά πάνελς για θεαματική παρέμβαση στους τοίχους
  13. Ο ζωγράφος Γιώργος Ηλιάδης

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-09-24-08-23-12Τί χρώματα να επιλέξω στο καθιστικό μου; Οι καναπέδες είναι κίτρινο-πορτοκαλί. Το έπιπλο της τηλεόρασης και το τραπεζάκι του καθιστικού καρυδί. Τί χρώμα να διαλέξω τη βιβλιοθήκη; Τί αποχρώσεις πρέπει να έχουν οι πίνακες στους τοίχους; Τί χρώμα πρέπει να έχει η...
2012-10-05-09-04-01θα ήθελα να μου πείτε τη χρώμα να επιλέξω για την κρεβατοκάμαρα που είναι 3Χ4 και έχει μέσα σκούρα ντουλάπα ξύλινη και σκούρο κρεβάτι με τα δυο κομοδίνα..και στο σαλόνι μου με την τραπεζαρία (που είναι και τα δύο μαζί) και υπάρχουν σκούρα έπιπλα με δυο καναπέδες στο χρώμα καρπούζι και πινάκες σε ανοιχτό...
2014-09-25-11-56-47Έχω ενιαίο χώρο τραπεζαρία-σαλόνι-κουζίνα. Tο χρώμα του καναπέ μου είναι πορτοκαλί με μαξιλάρια λαχανί το ίδιο και οι καρέκλες της τραπεζαρίας μου. Tα έπιπλα είναι βέγκε, οι κουρτίνες είναι ανοικτό καφέ με λίγο μπεζ και πορτοκαλί, οι τοίχος είναι μπεζ ανοικτό Τι χρώμα ύφασμα μπορώ να αγοράσω για να...
small-living-room-ideasΓια τους μικρούς χώρους, υπάρχουν μερικά δυνατά μυστικά που μπορούν να κάνουν το χώρο του καθιστικού να φαίνεται άνετος, ευρύχωρος και σίγουρα μεγαλύτερος από ότι πραγματικά...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων
Έχω ένα πατάρι πού έχει ύψος 2,40μ και θέλω να το μετατρέψω σε στούντιο. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη θέση της κουζίνας και πως να βάλω τα έπιπλα.
Είμαι φοιτητής και ενοικίασα ένα διαμέρισμα. Αγόρασα κάποια έπιπλα αλλά μου είναι δύσκολο να συντάξω όμορφα το σαλόνι. Θα μπορούσα σας παρακαλώ να έχω την βοήθεια σας;...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+