Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

υπνοδωμάτιο, ντουλάπα, ξύλινο πάτωμα, παρκέ
Ανακαίνιση δωματίου στου Παγκράτι από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.

Πόσο λειτουργικό και απαραίτητο είναι ένα υπνοδωμάτιο μεγάλων διαστάσεων;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που απευθύνονται σε έναν διακοσμητή ή σε έναν αρχιτέκτονα με σκοπό το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση του σπιτιού τους, δείχνουν μια προτίμηση στους μεγάλους χώρους. Ωστόσο, οι μεγάλοι χώροι δεν είναι πάντοτε απαραίτητοι ούτε ανταποκρίνονται πάντα στις πραγματικές μας ανάγκες. Για παράδειγμα στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να σκεφτείτε αν πραγματικά χρειάζεστε ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένα ιδιωτικό μπάνιο ή ένα χώρο γυμναστικής. Για κάποιους ανθρώπους, η δημιουργία μια ήσυχης γωνίας μέσα στο υπνοδωμάτιο, στην οποία θα μπορούσαν να χαλαρώσουν διαβάζοντας ένα βιβλίο είναι άκρως απαραίτητη ιδιαίτερα αν ανήκουν σε πολυμελή οικογένεια. Για κάποιους άλλους, το υπνοδωμάτιο αποτελεί κατά κύριο λόγο, ένα χώρο ύπνου και ως εκ τούτου οποιαδήποτε άλλη λειτουργία θα τους ήταν άχρηστη.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσδιοριστεί, ειδικά αν σκοπεύετε να προβείτε σε ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος και σε γκρέμισμα τοίχων, είναι οι διαστάσεις του υπνοδωματίου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες διακοσμητές συμφωνούν ότι ένα δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται ενώ ως βασική παράμετρο θέτουν την άνεση. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να χωράει τα απαραίτητα έπιπλα και φυσικά να επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία στο χώρο.

Ένα πολύ μικρό δωμάτιο ή ένα δωμάτιο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ογκώδη έπιπλα μπορεί να δίνει την αίσθηση του φορτωμένου και του δυσλειτουργικού ενώ αντίθετα ένα τεράστιο δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ψυχρό και άδειο. Συνεπώς, για να καθορίσετε τις διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας, θα πρέπει καταρχάς να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και κατά δεύτερο λόγο τα έπιπλα τα οποία θέλετε να εντάξετε. Φυσικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το χώρο μπροστά από τα έπιπλα, ο οποίος πρέπει να παραμένει ελεύθερος προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα. Για παράδειγμα, μπροστά από μια συρταριέρα, θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 90 εκ. ελεύθερο χώρο.

Αν σκεφτείτε προσεκτικά τις παραπάνω παραμέτρους είναι σίγουρο ότι θα καταλήξετε στο ιδανικό υπνοδωμάτιο. Αν αντίθετα αισθάνεστε ότι χρειάζεστε τη συμβολή ενός επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία της διακόσμησης του σπιτιού σας, τότε επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα προκειμένου να λάβετε οικονομική προσφορά.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι

    Το τζάκι συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και σχεδόν πάντα αποτελεί το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διαρρύθμιση των επίπλων και η κυκλοφορία στο χώρο. Για να γίνει σωστή διαρρύθμιση των επίπλων γύρω από το τζάκι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα λοιπά καθίσματα στην κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε τόσο τα μέλη του νοικοκυριού όσο και οι περιστασιακοί επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι. Δεύτερον, το τζάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό σημείο που κυριαρχεί τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση του χώρου. 

  • Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους εστιάζουν στην ανακαίνιση κουζίνας και στην ανακαίνιση μπάνιου. Ωστόσο, σημαντικοί είναι και άλλοι χώροι όπως τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό και η τραπεζαρία.

  • Εύκολο Feng Shui στο υπνοδωμάτιο Εύκολο Feng Shui στο υπνοδωμάτιο

    Η πανάρχαια τεχνική του Feng Shui επιχειρεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων δίνοντας συμβουλές πάνω στην αρχιτεκτονική, στην οργάνωση των εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση. Το Feng Shui αφορά σε όλους τους χώρους, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε κάθε δωμάτιο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται κυρίως για το υπνοδωμάτιο, καθώς το συγκεκριμένο δωμάτιο σχετίζεται με τη χαλάρωση, την ξεκούραση αλλά και την αρμονική ζωή του ζευγαριού. Το Feng Shui αφορά σε συγκεκριμένες συμβουλές που βοηθούν την ελεύθερη ροή της ενέργειας και την αποφυγή αρνητικά φορτισμένων περιοχών και μπορεί να εφαρμοστεί στις ανακαινίσεις και διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved