Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Σας εντυπωσιάζουν τα σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση και αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε και εσείς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενός διακοσμητή; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι υπηρεσίες του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή του διακοσμητή είναι πολύ ακριβές και απευθύνονται μόνο στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Ωστόσο, αυτή η άποψη αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη παρανόηση. Για την ακρίβεια, η συμβολή ενός επαγγελματία στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του σπιτιού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο στο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και στη μείωση του κόστους.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εσείς καθορίζετε τον προϋπολογισμό και το κόστος ανακαίνισης και ο διακοσμητής θα προσπαθήσει να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο συγκεκριμένο προυπολογισμό. Σκεφτείτε επιπλέον, ότι ένας επαγγελματίας θα αναλάβει όλη τη δύσκολή και κουραστική δουλειά όπως τη μελέτη και το σχεδιασμό, την εύρεση και οργάνωση των συνεργείων, την έρευνα αγοράς, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος κτλ.

Πριν ωστόσο επιλέξετε ένα επαγγελματία, συνιστάται να κάνετε μια μικρή έρευνα στα αντίστοιχα μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία που αναλαμβάνουν διακοσμήσεις και ανακαινίσεις. Καταρχάς, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο portfolio του κάθε γραφείου και στις διακοσμητικές δουλειές που έχει διεκπεραιώσει για να διαπιστώσετε αν το στιλ της δουλειάς του ταιριάζει με το δικό σας στιλ και τις δικές σας προσδοκίες. Αφού καταλήξετε σε λίγα γραφεία θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους προκειμένου να τους περιγράψετε το χώρο αλλά και το έργο που σκοπεύετε να τους αναθέσετε. Καλό είναι να έχετε μαζί σας και μερικές φωτογραφίες του σπιτιού σας. Η αρχική αυτή επικοινωνία θα σας βοηθήσει να περιοριστείτε σε ακόμα λιγότερα γραφεία.

Ωστόσο, πριν καταλήξετε οριστικά θα πρέπει να γίνει και επίσκεψη στο χώρο σας από τον επαγγελματία προκειμένου να συζητήσετε το κόστος των υπηρεσιών, το χρονοδιάγραμμα αλλά και κάποιες αρχικές προτάσεις και ιδέες. Στο στάδιο αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσετε και εσείς ως εργοδότης τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το διακοσμητή να φτάσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Η τελική συζήτηση που πρέπει να κάνετε προκειμένου να καταλήξετε οριστικά στο γραφείο που θα αναλάβει τη διακόσμηση του χώρου σας αφορά στο τελικό κόστος, στο κόστος δηλαδή που θα περιλαμβάνει και την αμοιβή του διακοσμητή. Η προσφορά ανακαίνισης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα πιθανά κόστη, όπως έξοδα μετακίνησης, αγορά υλικών, συνεργεία, καθυστερήσεις κτλ.

Θα πρέπει επίσης να συζητήσετε τον τρόπο αλλά και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του ποσού αλλά και να ξεκαθαρίσετε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ συγκεκριμένος και δεν σκοπεύετε να τον υπερβείτε. Τέλος πριν υπογράψετε, διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο με τις υποχρεώσεις τόσο του μελετητικού και κατασκευαστικού γραφείου όσο και τις δικές σας.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι Ιδέες διακόσμησης με συνδυασμούς του γκρι

    Η ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει δυνατότητες αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης αλλά και αισθητικής ανανέωσης στους εσωτερικούς χώρους. Τα χρωματικά σχήματα είναι απεριόριστα και η επιλογή κάποιου συγκεκριμένου γίνεται με κριτήριο τις επιθυμίες των ενοίκων και το στυλ διακόσμησης του χώρου.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved