Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

student flat03, διακόσμηση σαλοκουζίνας

Ερώτηση αναγνώστη

“Είμαι φοιτητής και ενοικίασα ένα διαμέρισμα. Αγόρασα κάποια έπιπλα αλλά μου είναι δύσκολο να συντάξω όμορφα το σαλόνι. Θα μπορούσα σας παρακαλώ να έχω την βοήθεια σας που θα πάει ο καναπές που θα πάει η τηλεόραση...Σας στέλνω μια κάτοψη πρόχειρη του σαλονιού μου. Ευχαριστώ πολύ!!!

*η ανοησία που έκανα είναι ότι αγόρασα καναπέ 270Χ150 και κλείνει αρκετά το χώρο” Φώτης

Η άποψη μας

Αρχικά πιστεύουμε ότι αν πρόκειται για γωνιακό καναπέ του οποίου οι πλευρές έχουν μήκος 2.70 και 1.50 δεν κλείνει σημαντικά το χώρο σας. Αναπαράγαμε την κάτοψη της σαλοκουζίνας σας σύμφωνα με το πρόχειρο  σκίτσο που στείλατε και χωροθετήσαμε τα έπιπλα ως εξής.student flat plan, κάτοψη σαλοκουζίνας, διακόσμηση φοιτητικού διαμερίσματος

  • Τοποθετούμε ένα χαμηλό έπιπλο για την TV με μικρό αποθηκευτικό χώρο μεταξύ της περιοχής της κουζίνας και του καθιστικού, ώστε να λειτουργεί ως διαχωριστικό και ταυτόχρονα να μη προκαλεί αίσθημα στενότητας στο χώρο.
  • Μια μικρή τετράγωνη τραπεζαρία τοποθετείται στον τοίχο ανάμεσα στις δύο μπαλκονόπορτες στην περιοχή της κουζίνας.
  • Τέλος ο γωνιακός καναπές τοποθετείται απέναντι από το έπιπλο της TV με πλάτη τη μεγάλη πλευρά στον τοίχο της εισόδου και τη μικρή πλευρά απέναντι από την μπαλκονόπορτα.

student flat01, φοιτητικό σαλόνι, έπιπλα σε φοιτητικό σπίτι

student flat02, διακόσμηση φοιτητικού καθιστικού

Η θέση της TV κεντρικά στο χώρο επιτρέπει την παρακολούθηση προγραμμάτων από την τραπεζαρία και την κουζίνα με ελαφρά μετακίνηση της συσκευής.

Με την επιλογή διακοσμητικών στοιχείων της αρεσκείας σας (πόστερς, χαλί, τραπεζάκι κλπ) που συνδυάζονται αρμονικά θα επιτύχετε ένα χώρο για ευχάριστη διαμονή. Καλή επιτυχία!

Σχόλια  

 
+1 # Φωτης 03-01-2016 15:30
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ....θα το δοκιμάσω μου φαίνεται πολύ καλό....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # ΚΩΣΤΑΣ 05-01-2016 11:04
θα μπορούσα να σας στείλω ενα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # decobook_team 23-01-2016 14:58
Η άποψη μας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο

decobook.gr/.../...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ 20-07-2016 10:13
Γεια σας, θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επίπλωση του σαλονιού μου.Ο χώρος είναι 6 x4,5μέτρα.Μπαίνοντας στα δεξιά υπάρχει τοίχος 4μ και στον κάθετο τοίχο(6μ) έχουμε στα 3μ άνοιγμα με διάδρομο και μετά άνοιγμα με διάδρομο που είναι η κουζίνα.Στον απένατι τοίχο απ΄την είσοδο έχουμε μπαλκονόπορτα 2,3μ και στην αριστερή γωνία τζάκι 0,78cm x 1,4.O τέταρτος τοίχος είναι κενός μέχρι την πόρτα της εισόδου (6μ). θέλω να χωρέσω έναν καναπέ και μια τραπεζαρία.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-01-24-00-53-28Θέλω τη βοήθειά σας για να βάλω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου. Σας στέλνω ένα πρόχειρο σχέδιο.Έχουμε 3 μικρά παιδιά από 4 έως 8 χρονών και χρειάζομαι χώρο για την κίνησή τους και κάποιο τρόπο να βλέπουν τηλεόραση από την κουζίνα για να μην τρώνε στο...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+