Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Είμαι φοιτητής και ενοικίασα ένα διαμέρισμα. Αγόρασα κάποια έπιπλα αλλά μου είναι δύσκολο να συντάξω όμορφα το σαλόνι. Θα μπορούσα σας παρακαλώ να έχω την βοήθεια σας που θα πάει ο καναπές που θα πάει η τηλεόραση...Σας στέλνω μια κάτοψη πρόχειρη του σαλονιού μου. Ευχαριστώ πολύ!!!

*η ανοησία που έκανα είναι ότι αγόρασα καναπέ 270Χ150 και κλείνει αρκετά το χώρο” Φώτης

Η άποψη μας

Αρχικά πιστεύουμε ότι αν πρόκειται για γωνιακό καναπέ του οποίου οι πλευρές έχουν μήκος 2.70 και 1.50 δεν κλείνει σημαντικά το χώρο σας. Αναπαράγαμε την κάτοψη της σαλοκουζίνας σας σύμφωνα με το πρόχειρο σκίτσο που στείλατε και χωροθετήσαμε τα έπιπλα ως εξής.

  • Τοποθετούμε ένα χαμηλό έπιπλο για την TV με μικρό αποθηκευτικό χώρο μεταξύ της περιοχής της κουζίνας και του καθιστικού, ώστε να λειτουργεί ως διαχωριστικό και ταυτόχρονα να μη προκαλεί αίσθημα στενότητας στο χώρο.
  • Μια μικρή τετράγωνη τραπεζαρία τοποθετείται στον τοίχο ανάμεσα στις δύο μπαλκονόπορτες στην περιοχή της κουζίνας.
  • Τέλος ο γωνιακός καναπές τοποθετείται απέναντι από το έπιπλο της TV με πλάτη τη μεγάλη πλευρά στον τοίχο της εισόδου και τη μικρή πλευρά απέναντι από την μπαλκονόπορτα.

Η θέση της TV κεντρικά στο χώρο επιτρέπει την παρακολούθηση προγραμμάτων από την τραπεζαρία και την κουζίνα με ελαφρά μετακίνηση της συσκευής.

Με την επιλογή διακοσμητικών στοιχείων της αρεσκείας σας (πόστερς, χαλί, τραπεζάκι κλπ) που συνδυάζονται αρμονικά θα επιτύχετε ένα χώρο για ευχάριστη διαμονή. Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να χωροθετήσω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου; Πώς να χωροθετήσω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω τη βοήθειά σας για να βάλω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου. Σας στέλνω ένα πρόχειρο σχέδιο. Μπαίνοντας από την είσοδο αριστερά πηγαίνεις στη σκάλα. Δεξιά βρίσκεται η σαλοκουζίνα. Ο χώρος της κουζίνας είναι 3,2*3,2 και το σαλόνι 3,2*6,4.Σκέφτομαι να βάλω καναπέ γωνία στον τοίχο απέναντι από την είσοδο και την τηλεόραση ανάμεσα στο παράθυρο και το τζάκι. Στην κουζίνα ένα στρόγγυλο τραπέζι. Έχουμε 3 μικρά παιδιά από 4 έως 8 χρονών και χρειάζομαι χώρο για την κίνησή τους και κάποιο τρόπο να βλέπουν τηλεόραση από την κουζίνα για να μην τρώνε στο σαλόνι...Θα ήθελα και την δική σας συμβουλή. Ευχαριστώ πολύ.” Μαρία

    Η άποψη μας

    Πράγματι η χωροθέτηση των επίπλων που σκέπτεστε είναι η καταλληλότερη για το χώρο σας. αρκεί να επιλέξετε γωνιακό καναπέ που να επιτρέπει διάδρομο πλάτους 1.00μ περίπου προς την κουζίνα. Η θέση του φαίνεται στην κάτοψη του χώρου που παρουσιάζουμε. Πρέπει να τοποθετηθεί μετά την πόρτα της εισόδου, ώστε να επιτρέπει την κίνηση προς τη σκάλα και το γραφείο και επιπλέον η γωνιά του καθιστικού να βρίσκεται απέναντι από την TV.

    Η επιλογή στρογγυλής τραπεζαρίας στην κουζίνα επιτρέπει ανετότερη κίνηση των παιδιών στο χώρο και η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι εφικτή και από την κουζίνα.

    Στο σχέδιο σημαίνεται με βελάκια η πορεία μέσα στο χώρο, που είναι ανεμπόδιστη από έπιπλα και τα φύλλα του ανοιγόμενου κουφώματος.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved