Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Η κρεβατοκάμαρα μου είναι κεραμιδί, η κουρτίνα καφέ και τα έπιπλα είναι σε καρυδιά σκούρη. Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους και τι χαλάκια να πάρω? Καθιστικό-σαλόνι-τραπεζαρία ένας ενιαίος αρκετά μεγάλος χώρος με έπιπλα νεοκλασικά σε καρυδί απόχρωση. Κουρτίνες κεραμιδί με ρίγα ήπιο χρυσαφί καθιστικό κεραμιδί και σαλόνι εκρού με λουλουδάκια κεραμιδί. Τζάκι με εκρού μάρμαρο τι χρώμα να το βάψω?” Ιωάννα

Η άποψη μας

Από την περιγραφή των αποχρώσεων της κρεβατοκάμαρας και του ενιαίου καθιστικού προκύπτει η αίσθηση ότι κυριαρχούν οι αποχρώσεις της καρυδιάς, του κεραμιδί και του καφέ σε συνδυασμό με λίγα εκρού και κάποιο χρυσαφί. Δεν έχουμε βέβαια εικόνα για την απόχρωση του δαπέδου των χώρων, αλλά θα προσπαθήσουμε να προτείνουμε αποχρώσεις για ένα αρμονικό σύνολο στους χώρους σας.

Οι αποχρώσεις που υπάρχουν στους χώρους είναι ζεστές, πλούσιες και δημιουργούν το αίσθημα της θαλπωρής και της ευχάριστης διαμονής μέσα σε αυτούς. Επιπρόσθετα είναι αποχρώσεις που παραπέμπουν στη φύση και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά χρώματα, ουδέτερα και μη. Θα προτείναμε να κινηθείτε σε ουδέτερα χρώματα, ώστε να αναδειχθούν οι υπάρχουσες αποχρώσεις και να επιτύχετε κομψούς και ευχάριστους χώρους.

Στο χώρο του καθιστικού με τα νεοκλασικά έπιπλα μπορείτε να κινηθείτε σε κε κάποια απόχρωση του μπεζ της άμμου, ή του ανοιχτού τάουπε (ελεφαντί), που είναι ουδέτερες και σχετικά φωτεινές αποχρώσεις. Αν θέλετε κάποια όχι τόσο ουδέτερη απόχρωση μπορείτε να συνδυάσετε κάποια ανοιχτή απόχρωση του μπεζ της καραμέλας.

Δεν αναφέρατε το ύφος των επίπλων της κρεβατοκάμαρας σας. Αν είναι το ίδιο με το καθιστικό μπορείτε να διαλέξετε τις ίδιες αποχρώσεις. Σε περίπτωση σύγχρονου ύφους μπορείτε να διαλέξετε για την κρεβατοκάμαρα και ανοιχτό γαλάζιο ή ακόμη και λευκό που δημιουργεί αντίθεση με τα σκούρα έπιπλα για ακόμη πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο.

Για το τζάκι επιλέξτε κάποιο τόνο σκουρότερο από αυτόν που θα επιλέξετε για τους τοίχους, ώστε να αναδειχθεί το τζάκι ως το κεντρικό σημείο του χώρου. Σχετικά με τα χαλάκια στην κρεβατοκάμαρα θα διαλέξετε την υφή, το μοτίβο και την απόχρωση τους με κριτήριο το ύφος του χώρου και την απόχρωση των τοίχων που θα επιλέξετε.

Μια πολύ ωραία ιδέα για να τονίσετε το χρωματικό σχήμα του χώρου είναι με τη χρήση ριχταριών στους καναπέδες και στις πολυθρόνες. Τα ριχτάρια προστατεύουν τα έπιπλα και προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες διακόσμησης και ανανέωσης του χώρου. Δείτε μερικές επιλογές σε ριχτάρια που ταιριάζουν με τα προτεινόμενα χρωματικά σχήματα από το oikianet.gr.

Ριχτάρι σοκολάτα με διακριτικό κρόσι σε υπέροχο γεωμετρικό σχέδιο

Ριχτάρι δύο όψεων με φάσα και φουντάκι

Ριχτάρια καθώς και πολλά άλλα είδη για το σπίτι μπορείτε να τα βρείτε και το φυσικό κατάστημα της εταιρείας Oikianet.gr

Σωτ. Τρούπκου 2 , Χαλάστρα

τηλ: 2310-792757

Κιν. 6942-626556

Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου; Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Καλησπέρα θα ήθελα τη γνώμη σας!!! Έχω μεγάλο φωτεινό σαλόνι που τώρα το φτιάχνουμε ενιαία κουζίνα σαλόνι τραπεζαρία, τα έπιπλα είναι καφέ σκούρο ο καναπές με μπεζ λεπτομέρειες και η κουζίνα καφέ μπεζ, αλλά το πάτωμα είναι πλακάκι γρανίτης με λίγο από γκρι μαύρο άσπρο. Τι χρώμα να βάλω στους τοίχους?” Πόπη

    Η άποψη μας

    Για ένα αρμονικό σύνολο μπορείτε να διαλέξετε μια ζεστή απόχρωση του μπεζ προς το καφέ.

    Εναλλακτικά μπορείτε να τονίσετε κάποιον τοίχο με σκουρότερο τόνο εφόσον ο χώρος σας είναι φωτεινός, ή αντίθετο για περισσότερο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

  • Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου; Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Στο σπίτι μου τα έπιπλα και η κουζίνα είναι ασπρόμαυρα. Άσπρο σαλόνι και το έπιπλο της τηλεόρασης, είναι κάποια κομμάτια άσπρα και κάποια μαύρα. Ο τοίχος αυτός που είναι το έπιπλο της τηλεόρασης θέλω να τον βάψω ροζ-μωβ.....Οι υπόλοιποι τοίχοι τι χρώμα πρέπει να γίνουν? Να προσθέσω ότι η κουζίνα είναι άσπρη στο πάνω μέρος και μαύρη στο κάτω μέρος με ψηφίδα μωβ.” Μάγδα

    Η άποψη μας

    Δεν αναφέρετε το υλικό και την απόχρωση του δαπέδου σας, καθώς επίσης και το μέγεθος και τη φωτεινότητα του χώρου.

    Πιθανολογούμε ότι τα έπιπλα σας έχουν σύγχρονο ύφος, οπότε προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρώμα στους υπόλοιπους τοίχους, που συνδυάζονται αρμονικά με το ροζ-μωβ στον τοίχο πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης.

    Η πρώτη επιλογή είναι το γκρίζο χρώμα σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση, που αποτελεί κομψό και μοναδικό φόντο για τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

    Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του τάουπε, που επίσης δημιουργεί ένα ζεστό, πλούσιο φόντο για την επίπλωση του χώρου.

  • Τι χρώμα να βάψω έπιπλο TV από γυψοσανίδα; Πώς να συνδυάζεται με το τζάκι μου; Τι χρώμα να βάψω έπιπλο TV από γυψοσανίδα; Πώς να συνδυάζεται με το τζάκι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Ψάχνω να βρω ένα τρόπο να ταιριάξω το έπιπλο γυψοσανίδας με το τζάκι και τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση. Σκέφτηκα να βάψω τα ράφια και το ντουλάπι γυψοσανίδας με άσπρη λάκα ή ριπολίνη νερού λευκή, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό κι αν έχει ωραίο αποτέλεσμα και να βάλω ντουλάπια γυαλιστερά άσπρα. Επίσης τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση να τον βάψω γκρι, αλλά με το τζάκι δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθε βοήθεια για μένα είναι ανεκτίμητη. Σας στέλνω φωτό και ανυπομονώ για μια απάντηση.” Μαίρη

    Η άποψη μας

    Θα απαντήσουμε αναλυτικά στα ερωτήματα σας

    Οι κατασκευές με γυψοσανίδα μπορούν να βαφούν με οποιοδήποτε είδος βαφής, αρκεί να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, αφού προηγούμενα οι επιφάνειες έχουν προετοιμαστεί με το κατάλληλο αστάρι. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής του φινιρίσματος (γυαλιστερό, σατινέ ή ματ), επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο χρώματος.

    Ο τοίχος πίσω από την τηλεόραση λειτουργεί σας φόντο για το έπιπλο από γυψοσανίδα, οπότε μπορείτε να τον διαφοροποιήσετε χρωματικά από τους υπόλοιπους τοίχους, βάφοντας τον ένα ουδέτερο χρώμα.

    Λαμβάνοντας υπόψη το γκρι που προτείνετε, που θα αναδείξει τις επιλογές μας, για το έπιπλο της TV προτείνουμε να βάψετε το κάσωμα (γυψοσανίδες) γκρι σκούρο (γυαλιστερό ή σατινέ) και τα για τα πορτάκια προτείνουμε τρεις χρωματικές εκδοχές, ανάλογα και με τα χρώματα στον υπόλοιπο χώρο.

    Η επιλογή λευκού γυαλιστερού χρώματος αποτελεί μια διαχρονική, εντυπωσιακή στη λιτότητα της επιλογή.

    Οι υπόλοιπες χρωματικές κατευθύνσεις μας δίνουν μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση στο χώρο, αρκεί να μπορούν να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα στοιχεία.

    Η πλαστικότητα της μορφής του τζακιού αναδεικνύεται με το λευκό χρώμα και επιτείνεται με την γκρι αντίθεση του τοίχου πίσω από την τηλεόραση. Βάψτε τις τρεις εσοχές του τζακιού με γκρι για εντονότερο αποτέλεσμα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved