Τι ταπετσαρία να βάλω πίσω από το κρεβάτι;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα να βάλω ταπετσαρία στο τοιχο που είναι το κρεβάτι μου.Το κρεβάτι έχει υφασμάτινο κεφαλάρι στο χρώμα της άμμου.Τι θα μου προτείνατε. Επίσης θα ήθελα να βάλω και κάποιο καθρέπτη. Στο πλάι του κρεβατιου υπάρχει μεγάλη ντουλάπα. Θα ήταν καλό να έβαζα πανω στα φύλλα καθρέπτη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων"

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από Το Εργαστήρι

Το σπαγγί κεφαλάρι, δεν σας δεσμεύει σχεδόν σε τίποτα. Μπορείτε να βάλετε ταπεσταρία με λουλούδια, γεωμετρικά, πανοραμικά, υφάνσεις, καθώς και φυσικά υλικά. Το θέμα είναι μόνο το προσωπικό σας στυλ. Θα θέλατε για παράδειγμα κάτι ήσυχο, κάτι σικ, κάτι πιο ανάλαφρο ή κάτι που να κάνει αίσθηση στο χώρο;

Το κάθε ένα, είναι τελείως διαφορετικό και με διαφορετικό αποτέλεσμα στο χώρο. Σας παραθέτουμε λοιπόν διάφορες φωτογραφίες για να δείτε τι σας ταιριάζει!

Όσον αφορά στον καθρέπτη νομίζω ότι πρέπει να αναλογιστείτε το λόγο τον οποίο τον χρειάζεστε. Θέλετε να μεγαλώσετε το χώρο και να ενισχύσετε το φως του ή τον χρειάζεστε για να καθρεφτίζεστε?

Αν θέλετε να ενισχύσετε το φως του χώρου τότε θα πρέπει να μπει απέναντι από το παράθυρο ή την πόρτα. Αν όμως τον χρειάζεστε και για να καθρεφτίζεστε τότε προτιμήστε έναν από τους υπόλοιπους τοίχους, για να βρεθείτε ανάμεσα στο φως και τον καθρέπτη.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

  • Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά ! Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά !

    Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση: θα πρέπει ο ένοικος να ισορροπήσει ανάμεσα στο στυλ και στο χαρακτήρα, στο οικείο και στο προσωπικό στοιχείο, στις συμβουλές διακόσμησης και στις προτιμήσεις, στην άνεση και στην κομψότητα. Δύσκολο παζλ σε πολλά επίπεδα. Και αν τα σαλόνια είναι οι χώροι που οι περισσότεροι δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση, οι κρεβατοκάμαρες είναι αυτές που πρέπει να είναι οι πιο προσεγμένοι χώροι. Άλλωστε, περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο δωμάτιο αυτό, που φιλοξενεί άλλωστε και κάποιες από τις πιο μοναδικές μας στιγμές. Είτε, λοιπόν, θέλετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο ή προτιμάτε πιο κλασική διακόσμηση, οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά:

  • Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση; Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

    Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

  • Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους εστιάζουν στην ανακαίνιση κουζίνας και στην ανακαίνιση μπάνιου. Ωστόσο, σημαντικοί είναι και άλλοι χώροι όπως τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό και η τραπεζαρία.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved