Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό και το τζάκι μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Το καθιστικό μου είναι ενιαίος χώρος με την κουζίνα, όχι ιδιαίτερα μεγάλος. Αποτελείται από καναπέ σε χρώμα καφέ και τα υπόλοιπα τραπεζάκι κτλ. είναι δρύινα. Το δάπεδο είναι με πλακάκι σπασμένο λευκό με απειροελάχιστα νερά. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να βάψω το σπίτι και έχω κολλήσει με το τι χρώμα να βάλω στο σαλόνι. Σκεφτόμουν το πάνω μέρος του τζακιού να το κάνω σε μια ωραία απόχρωση του λαδί και τους υπόλοιπους τοίχους ένα μπεζ που να μην κιτρινίζει, ροδίζει, γκριζάρει... να είναι τόσο όσο. Ποια είναι η γνώμη σας?” Αγγελική

Η άποψη μας

Ο συνδυασμός του μπεζ/λαδί που προτείνετε είναι αρμονικός και συνδυάζεται με τα στοιχεία του χώρου που περιγράψατε. Ωστόσο, δεν έχουμε εικόνα για τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως π.χ. για τα ντουλάπια κουζίνας, εφόσον ο χώρος είναι ενιαίος και το ύφος του χώρου. Στην πρόταση σας για λαδί απόχρωση του τζακιού προτείνουμε το χρώμα του ανθού του αμύγδαλου, μια απόχρωση φωτεινή και ευχάριστη που αναδεικνύει τα στοιχεία του χώρου.

Εναλλακτικά προτείνουμε ένα δεύτερο χρωματικό σχήμα με αχνογάλαζους τοίχους και ανοιχτό τάουπε (ελεφαντί) για το τζάκι. Το σχήμα αυτό αναδεικνύει μια περισσότερο μοντέρνα διακόσμηση του χώρου. Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα

  • Τα έπιπλα και το χαλί στο καθιστικό είναι καφέ. Μπορείτε να μου προτείνετε χρώματα για τους τοίχους; Τα έπιπλα και το χαλί στο καθιστικό είναι καφέ. Μπορείτε να μου προτείνετε χρώματα για τους τοίχους;

    Ερώτηση αναγνώστη:

    "Το ύφασμα του καναπέ είναι ανοιχτό καφέ, το χαλί είναι σκούρο καφέ και τα έπιπλα είναι σε σκούρο ξύλο. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο χρώμα για τους τοίχους του καθιστικού"

    Η απάντησή μας:

    Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρμονικό σύνολο, επιλέγοντας για τους τοίχους μια ανοιχτή και ζεστή απόχρωση του χρυσού (ή της καραμέλας). Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ζεστό και γήινο.

    Ωστόσο, αν το σύνολο σας φαίνεται βαρετό και υπερβολικά μονόχρωμο, μπορείτε να τονίσετε έναν τοίχο βάφοντας τον με ένα αντίθετο χρώμα. Μια ενδιαφέρουσα χρωματική επιλογή αποτελεί μια φωτεινή, απαλή απόχρωση του μπλέ.

  • Τι χρώμα κουρτίνες και χαλί να διαλέξω στο σαλόνι μου; Τι χρώμα κουρτίνες και χαλί να διαλέξω στο σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Γεια σας! Ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να διακοσμήσω το σαλόνι μου. Είναι σχετικά μικρό. Έχω σκούρο καφέ καναπέ και 2 πολυθρόνες κόκκινες. Θέλω να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω, τι χρώμα χαλί χρειάζεται να τοποθετήσω καθώς επίσης και τους τοίχους πώς θα διακοσμήσω?” Γιάννης

    Η άποψη μας

    Η πρόταση μας για τις κουρτίνες και το χαλί στο σαλόνι σας διαμορφώθηκε από την περιγραφή των επίπλων σας. Δεν γνωρίζουμε την απόχρωση και το υλικό του δαπέδου σας, το χρώμα των τοίχων, καθώς και το στυλ διακόσμησης του χώρου και των επίπλων.

    Προτείνουμε λοιπόν κουρτίνες σε ανοιχτό ασημόγκριζο τόνο ή σε σκούρο λαμπερό γκρι, ανάλογα με τη φωτεινότητα του χώρου σας.

    Προτείνουμε χαλί σε απόχρωση τάουπε (καφέ-γκρι) σε δύο τόνους ή σε λαμπερό και ματ σχέδιο, εφόσον το σαλόνι σας έχει μοντέρνο ύφος.

    Αν η επίπλωση και η διακόσμηση του σαλονιού είναι κλασσική, τότε πρέπει να επιλέξετε κλασσικό χαλί σε αποχρώσεις μπεζ-καφέ με πινελιές κόκκινου χρώματος.

    Για τους τοίχους επιλέξτε έργα τέχνης ανάλογα με το στυλ και το μέγεθος του χώρου, αποφεύγοντας να υπερφορτώσετε τους τοίχους.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved