Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα και τι χρώματα να επιλέξω;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ωροθέτηση καθιστικού, έπιπλα καθιστικού, διαρρύθμιση σαλοτραπεζαρίας

Ερώτηση αναγνώστριας

“Επισκέφτηκα τη σελίδα σας και μου άρεσαν και οι συμβουλές σας και η δουλειά σας. Ο χώρος μας είναι διαμέρισμα που προσπαθούμε να τον φτιάξουμε τώρα, αλλά λίγο το οικονομικό λίγο η έλλειψη γνώσεων μας δυσκολεύει αρκετά. Έχει πλακάκια, τζάκι, κουφώματα και τώρα είμαστε στις πόρτες. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την επιλογή των χρωμάτων στους τοίχους, τις συμβουλές σας για τη διαμόρφωση του χώρου καθώς και την τοποθέτηση επίπλων.

Μας αρέσουν τα γήινα χρώματα όπως μπεζ καφέ παστέλ αποχρώσεις. Θα θέλαμε ένα περιβάλλον ζεστό, ήρεμο, λειτουργικό με πρακτικούς και αποθηκευτικούς χώρους που να "φιλοξενήσει" πολύ σύντομα μια νέα οικογένεια...Σας επισυνάπτουμε ένα σχέδιο με τους χώρους που χρειαζόμαστε βοήθεια:

Κρεβατοκάμαρα: ρομαντική σε πιο μοντέρνες γραμμές με μεγάλη ανοιγμένη ντουλάπα σε μπεζ αποχρώσεις. Το κρεβάτι με δέρμα ή δερματίνη στο κεφαλάρι. Το δάπεδο είναι πλακάκι τύπου ξύλου.

Μπάνιο: έχω κενό 1.20 στη μια πλευρά και θα ήθελα να φτιάξω ένα έπιπλο για να βάλω το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και κάποια ράφια, ντουλάπια.

Κουζίνα: Δεν είναι πολύ μεγάλη και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα να την πάω ως τα γύψινα για να κερδίσω αποθηκευτικούς χώρους. Ροτόντα η ορθογώνιο τραπέζι; corian στον πάγκο;

Σαλόνι-τραπεζαρία-καθιστικό: Γήινα χρώματα το σαλόνι με την τραπεζαρία σε νεοκλασικό με πατίνα και το καθιστικό λίγο πιο μοντέρνο πιο εύκολο. Μου φαίνεται βουνό.” Μαρίζα. 

Η άποψη μας

Με βάση την κάτοψη του χώρου και τις διαστάσεις του που επισυνάψατε προχωρήσαμε στη χωροθέτηση των επίπλων στο καθιστικό/ τραπεζαρία, στην κουζίνα και στο υπνοδωμάτιο.

Καθιστικό

1η λύση

κάτοψη σαλοτραπεζαρίας, τζάκι στο σαλόνι, νησίδα κουζίνας

Προτείνουμε είτε γωνιακό καναπέ, είτε δύο καναπέδες σε γωνία μπροστά από τζάκι αναδεικνύοντας το έτσι ως κεντρικό σημείο του χώρου. Η τοποθέτηση του σαλονιού γίνεται με αλλαγή του άξονα, δηλ. παράλληλα προς τη λοξή πλευρά του χώρου, ώστε να ακολουθήσει τη μορφή της κάτοψης και να προσδώσει δυναμικότητα στο χώρο.

Έτσι διαμορφώνεται ευρύτερος χώρος αριστερά για την τοποθέτηση μιας μεγάλης τραπεζαρίας και ενός μπουφέ ή σύνθετου. Στη λύση αυτή η TV προβλέπεται πάνω από το τζάκι.

2η λύση

mariza01, διαρρύθμιση σαλονιού, μπαρ σαλονιού

Είναι μία κλασσικότερη τοποθέτηση του σαλονιού (είτε 2 καναπέδες είτε ένας γωνιακός)στην αριστερή πλευρά του χώρου σε απόσταση από το τζάκι. Μπροστά και κοντά στο τζάκι προτείνουμε ένα ταμπουρέ. Στη λύση αυτή η TV προβλέπεται στον τοίχο ανάμεσα στα παράθυρα και την μπαλκονόπορτα απέναντι από το σαλόνι.

Η τραπεζαρία (επίσης μεγάλη) και ο μπουφές χωροθετούνται πίσω από τους καναπέδες.

Κουζίνα

Για την κουζίνα προτείνουμε ντουλάπια πάνω-κάτω στην πλευρά του τοίχου και μόνο κάτω ντουλάπια στην πλευρά προς το καθιστικό. Στο σημείο αυτό ο πάγκος μπορεί να τοποθετηθεί ψηλότερα, ώστε από την πλευρά του καθιστικού να λειτουργεί ως μπαράκι με σκαμπό. Τα πάνω ντουλάπια μπορούν να φθάσουν μέχρι τα γύψινα χωρίς να δημιουργούν αίσθηση στενότητας στο χώρο.

Στο κέντρο της κουζίνας μπορεί να τοποθετηθεί ορθογώνιο τραπέζι φαγητού, είτε νησίδα στην οποία θα προβλέπεται χώρος για φαγητό.

mariza03aa, χωροθέτηση επίπλων στο καθιστικό, νησίδα κουζίνας

Πάγκο κουζίνας μπορείτε να επιλέξετε είτε από corian, είτε χαλαζιακό· έχουν παρόμοια αισθητική και ιδιότητες, αλλά διαφορετική τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν πάγκους κουζίνας σας παραπέμπουμε σε ανάλογο άρθρο μας.

Καθώς η κάτοψη που στείλατε δεν παρουσιάζει τους υπόλοιπους χώρους, δεν είναι δυνατή η άποψη μας για το μπάνιο. Για την κρεβατοκάμαρα προτείνουμε την κλασσική διαρρύθμιση.

Μετά από έρευνα για την επίπλωση των χώρων σας, ώστε να δημιουργηθεί το περιβάλλον που επιθυμείτε, διαμορφώσαμε moodboards για κάθε χώρο για έμπνευση επίπλωσης και χρωματικών συνδυασμών. Καλή επιτυχία!

Καθιστικό

sectionals

Ντουλάπια κουζίνας

kitchen cabinets, ντουλάπια κουζίνας, μπεζ ντουλάπια κουζίνα, νησίδα κουζίνας

Πάγκοι κουζίνας

countertops, πάγκος κουζίνας κόριαν, πάγκος κουζίνας χαλαζιακός

Υπνοδωμάτιο

bedroom sets, κρεβάτι, έπιπλα κρεβατικάμαρας

Δάπεδο

floor tile like wood, πλακάκια με όψη ξύλου

Συνδυασμοί χρωμάτων

paint colors, χρωματικοί συνδυασμοί, χρωματικά σχήματα, χρώματα σαλονιού, χρώμα κρεβατοκάμαρας

 

 

 

Σχόλια  

 
0 # μαρία 03-06-2015 18:46
διαβάζω εδώ και καιρό τη σελίδα σας και θα ήθελα κ εγώ τη βοήθειά σας. Έχω ενιαίο σαλόνι κουζίνα κ λόγω της έλλειψης χώρου δεν μπορώ να βάλω και τραπεζαρία. Θέλω να αλλάξω το υπάρχον τραπέζι της κουζίνας βάζοντας κάτι πιο μοντέρνο που να εξυπηρετεί και σαν τραπεζαρία κατά περίπτωση. Υπάρχουν κάποια σχέδια που θα μπορούσατε να μου προτείνετε?Στον χώρο κυριαρχεί το ξύλο και οι γήινες αποχρώσεις.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-11-17-23-18-40Θέλουμε τη βοήθεια σας ώστε να τοποθετήσουμε τα υπάρχοντα έπιπλά μας στο νέο μας σαλόνι. Βλέποντας το χώρο δυσκολευόμαστε να τα εντάξουμε, παρόλο που το σαλόνι του νέου μας σπιτιού είναι περισσότερα τμ από το παλιό. Ποια θα ήταν τα ιδανικά έπιπλα για αυτό το χώρο σε περίπτωση αντικατάστασης τους?...
2011-11-13-15-27-03Ανακαίνιση κατοικίας σε κτίριο του 1931 στη Νέα Υόρκη.
2014-07-09-16-23-51Σε σπίτι με εμφανή ξυλεία στην οροφή σε χρώμα ελαφρύ μπεζ πλακάκι με υφή πέτρας, ταιριάζουν ανοιχτόχρωμες μεσόπορτες; Επίσης ποια είναι χρωματικά  διαχρονική επιλογή για δάπεδο κρεβατοκάμαρας με πλακάκι με όψη ξύλου; Το σπίτι είναι  σε country...
2012-11-13-19-38-31“Ανακαινίζω το σπίτι στο χωριό και θα ήθελα να μου προτείνετε τι χρώμα πάτωμα να βάλω. Θα βάλω πλακάκια σε μορφή ξύλου αλλά δεν μπορώ να καταλήξω αν θα είναι σκουρόχρωμο ή ανοιχτόχρωμο. Τα αλουμίνια θα γίνουν ή γκρι ή...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+