Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στη σαλοκουζίνα μου;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Evaggelia living room layout intro, χωροθέτηση επίπλων σε σαλοκουζίνα, τοποθέτηση επίπλων σαλονιού

Ερώτηση αναγνώστριας

“Εδώ και λίγο καιρό ανακαινίζουμε το πατρικό του άντρα μου... και χρειάζομαι την βοήθεια σας!!!! Ο χώρος μου είναι μακρόστενος, θα γίνει ενιαία σαλονοκουζίνα. Η κουζίνα θα είναι  όπως βλέπετε την κάτοψη δεξιά. Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε για την τοποθέτηση των επίπλων τραπεζαρίας, καθιστικού καθώς ο χώρος έχει δύσκολη διαρρύθμιση με πολλές κολόνες.... Ευχαριστώ πολύ.” Ευαγγελία!!

Η άποψη μας

Η πρόταση μας βασίζεται στην υπόθεση ότι η είσοδος στο σπίτι γίνεται από την πόρτα στην άνω αριστερή πλευρά και η θέα βρίσκεται στην αριστερή κάθετη πλευρά στο σχέδιο που μας στείλατε, καθώς εκεί σημειώσατε το μεγαλύτερο κούφωμα. Επίσης θεωρούμε ότι ο διάδρομος κάτω δεξιά οδηγεί στο υπόλοιπο σπίτι.

LIA 1, κάτοψη σαλοκουζίνας

Πράγματι η θέση της κουζίνας ενδείκνυται στη θέση που ορίζετε και εσείς. Προτείνουμε κουζίνα σε σχήμα Π, αλλά και σε Γ με κάποιο διαχωριστικό πάγκο όπως φαίνεται στα σχέδια της πρότασης μας.

1η περίπτωση: κουζίνα σε Π

Evaggelia living room layout02, κάτοψη σαλοκουζίνας, τοποθέτηση επίπλων καθιστικού, επίπλωση ενιαίας σαλοκουζίνας

 

2η περίπτωση: κουζίνα σε Γ με διαχωριστικό πάγκο

Evaggelia living room layout03, επίπλωση σαλοκουζίνας, κουζίνα σε Γ

Η περιοχή του καθιστικού πρέπει να βρίσκεται κοντά στην είσοδο. Προτείνουμε ένα 3θέσιο και ένα 2θέσιο καναπέ και προαιρετικά δύο σκαμπό για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να κάθονται. Για να εξοικονομήσουμε χώρο και να αξιοποιήσουμε όλο το πλάτος του χώρου προτείνουμε το 2θέσιο καναπέ ανάμεσα στις δύο κολώνες στην κάτω πλευρά του χώρου και τον 3θέσιο απέναντι από το μεγάλο άνοιγμα στη θέα. Τα δύο σκαμπό τοποθετούνται απέναντι από τον 3θέσιο καναπέ.

Το έπιπλο της τηλεόρασης προτείνουμε να τοποθετηθεί στην πάνω πλευρά παραπλεύρως από την είσοδο. Πρέπει να επιλέξετε έπιπλο με σχετικά μικρό όγκο και διακριτικό, ώστε να δημιουργείται νοητός διάδρομος κυκλοφορίας από την είσοδο προς την κουζίνα και το υπόλοιπο σπίτι.

Στην κάτω αριστερή γωνία μπορεί να χωροθετηθεί μία μικρή κονσόλα με καθρέπτη ή εναλλακτικά μια μικρή γωνιά με δύο καρέκλες και ένα τραπεζάκι.

Δεξιότερα του 2θέσιου καναπέ προτείνουμε κάποιο μπουφέ ή σύνθετο, καθώς βρίσκεται κοντά στην τραπεζαρία.

Η τραπεζαρία προβλέπεται μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού απέναντι από το πλευρικό άνοιγμα προς τον εξωτερικό χώρο.

 

Σχόλια  

 
+1 # Aλεξάνδρα 08-06-2015 21:35
Εδώ και λίγο καιρό ανακαινίζουμε το σπίτι μας και χρειαζόμαστε την βοήθεια σας!!!! Ο χώρος μου είναι μακρόστενος-και μακρόστενος, με ενιαία σαλονοκουζίνα. Θα θέλαμε πολύ να μας βοηθήσετε για την τοποθέτηση των επίπλων τραπεζαρίας, καθιστικού καθώς ο χώρος έχει δύσκολη διαρρύθμιση.... Ευχαριστούμε πολύ. Αλεξάνδρα-Γιάννης!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # decobook_team 20-08-2015 11:49
Θα πρέπει να στείλετε μια κάτοψη με τις διαστάσεις του χώρου. Επίσης αν έχετε έπιπλα θα πρέπει να μετρήσετε και τα έπιπλά σας.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # Φώτης 07-12-2015 00:59
Καλησπέρα σας!!
Είμαι φοιτητής και μόλις ενοικίασα ένα διαμέρισμα..Αγόρασα κάποια έπιπλα αλλά μου είναι δύσκολο να συντάξω όμορφα το σαλόνι..Θα μπορούσα να έχω την βοήθεια σας που θα πάει ο καναπές που θα πάει η τηλεόραση...
Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+