Πως να διαχωρίσω τη σαλονοτραπεζαρία, ώστε να φτιάξω υπνοδωμάτιο και σαλόνι;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστη:

"Παρακολουθώ το site που έχετε και έχω βρει πολλές συμβουλές!! Μπράβο σας!! 
Θα ήθελα όμως να μου πείτε πως να διαχωρίσω την σαλόνο-τραπεζαρία μου. Είναι σπίτι παραδοσιακό + μοντέρνο ζουν 2 παιδιά, κορίτσι ενήλικο με αγόρι ανήλικο κ τους γονείς τους. Θα θέλαμε ένα διαχωριστικό όπου θα χώριζε το δωμάτιο σε υπνοδωμάτιο και καθιστικό με καναπέ. Θέλουμε κάτι οικονομικό και απλό αλλά ταυτόχρονα αν γίνεται να περνά το φως από το μπαλκόνι ώστε να μην είναι τελείως σκοτεινό το μπροστινό μέρος, κάτι σε γυαλί ας πούμε. Έχω ακούσει για γυψοσανίδα. Θα την συνιστούσατε σε σαλόνι; Γίνεται να υπάρχει μαζί με το τζαμί ,ένα μη διάφανες για να μην φαίνεται το υπνοδωμάτιο από πίσω, απλά να περνά φώς και μια πόρτα για να μπαίνουμε στο υπνοδωμάτιο, ας πούμε συρομένη. Σε ποια χρώματα να την βάφαμε ,κυρίως όσο αφορά στην μια πλευρά που θα είναι στο σαλόνι με τους καναπέδες. Θα ταίριαζε πάλι άσπρο και να βάζαμε κάποια διακοσμητικά στοιχειά. Επίσης θα θέλαμε να καλυφθεί ο τοίχος με το διαχωριστικό μέχρι πάνω. Σαν υλικό θα προτιμούσαμε και το ξύλο αντί για γυψοσανίδα. Έχετε να μας προτείνεται κάποιο σχέδιο ή κάποια άλλη πρόταση; Παρακάτω έχω μια εικόνα από το χώρο."

Η απάντησή μας:

Καταρχάς, το πρόβλημά που αντιμετωπίζει η οικογένειά σας, το αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες που μένουν σε διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια. Παλαιότερα συνηθίζονταν και τα δύο παιδιά της οικογένειες να μένουν στο ίδιο δωμάτιο, Σήμερα όμως οι ανάγκες άλλαξαν και έτσι τα παιδιά, ακόμη και αν έχουν το ίδιο φύλο θέλουν να έχουν το δικό τους δωμάτιο: Οι περισσότερες λοιπόν οικογένειες αποφασίζουν να μικρύνουν το σαλόνι τους προκειμένου να φτιάξουν ένα ακόμη δωμάτιο.

Πως μπορείτε να διαχωρίσετε τον ενιαίο χώρο τραπεζαρία- σαλόνι.

  • Η λύση της γυψοσανίσας.

Η γυψοσανίδα είναι η πιο οικονομική και γρήγορη λύση ενώ μπορείτε να ενσωματώσετε «παράθυρα» με αμμοβολημένο γυαλί, έτσι ώστε να έχετε φώς από την μπαλκονόπορτα. Η πόρτα μπορεί να είναι συρόμενη ή απλή. Μάλιστα και η πόρτα μπορεί να είναι από αμμοβολημένο γυαλί. Το μεγαλύτερο ωστόσο, πρόβλημα είναι στον αερισμό και δροσισμό του χώρου ειδικά το καλοκαίρι. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια εύκολη απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. Ο αερισμός του δωματίου θα γίνεται από την πόρτα, όταν την έχετε ανοιχτή. Επίσης, για το καλοκαίρι, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κλιματιστικού, μπορείτε να βάλετε έναν ανεμιστήρα στην οροφή που θα ανανεώνει τον αέρα.

Διαχωριστικό σαλονιού

  • Άλλες λύσεις εκτός από γυψοσανίδα.

Μια άλλη λύση είναι τα εσωτερικά διαχωριστικά. Συνήθη υλικά αυτών των κατασκευών είναι το γυαλί, το μέταλλο ή το ξύλο. Η εμφάνισή τους είναι εντυπωσιακή και ταιριάζουν σε χώρους με σύγχρονο ύφος. Ωστόσο, αποτελούν πολύ ακριβές επιλογές.

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε ξυλουργό/ επιπλοποιό για να κατασκευάσει στο χώρο σας μια τοιχοντουλάπα, δηλάδή μια ντουλάπα που θα έχει πλάτη στο σαλόνι και θα λειτουργεί σαν τοίχος. Πάνω από τη ντουλάπα, μπορεί να τοποθετηθεί γυάλινη επιφάνεια για να εισέρχεται το φως. Επίσης και η πόρτα μπορεί να γίνει από αμμοβολημένο γυαλί. Η λύση αυτή είναι ιδιαίτερα ακριβή, καθως αφορά σε χειροποίητη, πρωτότυπη δουλειά και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε καλό επαγγελματία που θα μπορέσει να τη σχεδιάσει. Επίσης το ξύλο σαν υλικό είναι ακριβό. 

  • Πώς να διακοσμήσετε την γυψοσανίδα.

Καταρχάς θα πρέπει να τη βάψετε, ώστε να ενοποιηθεί οπτικά με τα υπόλοιπα τμήματα του τοίχου και για να μην φαίνεται σαν μπάλωμα. Η άποψή μας είναι να βάψετε το νέο χώρο του σαλονιού με ένα ενιαίο χρώμα, πχ λευκό, ζαχαρί, γαλάζιο κτλ. Από ότι βλέπουμε από τη φωτογραφία, ο χώρος που θα προκύψει είναι μικρός. Δεν προτείνουμε λοιπόν να βάψετε τη γυψοσανίδα με ένα ξεχωριστό χρώμα ή να βάλετε επένδυση ξύλου. Ηδη, με τα παράθυρα και την πόρτα η επιφάνεια έχει γεμίσει.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-06-18-08-06-06Εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για την σύσταση του εσωτερικού μέρους του σπιτιού σας. Τα κουφώματα και γενικότερα όλα τα ανοίγματα των χώρων είναι μέσα σε αυτά που μπορούν να στολίσουν, να χωρίσουν και να δημιουργήσουν το κατάλληλο πλαίσιο...
2011-11-21-19-47-51Γυψοσανίδες, τοίχοι από γυψοσανίδες
loft-park-avenue-nyΔυο διαμερίσματα ενοποιήθηκαν, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευρύχωρο Loft
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+