Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου;

Ερώτηση αναγνώστη:

Θέλω τη βοήθειά σας για να επιλέξω χρώματα για τις κουρτίνες, το ταβάνι και το χαλί στο σαλόνι μου. Το σαλόνι είναι μικρό και έχει τετράγωνο σχήμα. Δύο πλευρές του δωματίου έχουν παράθυρα. Μία πλευρά έχει πόρτα στην άκρη και ακριβώς στην απέναντι πλευρά υπάρχει δέυτερη πόρτα. Στο σαλόνι, υπάρχει ένας μεγάλος καναπές και δύο μικρές πολυθρόνες. Τα χρώματα των επίπλων είναι σκούρο καφέ ξύλο και το ύφασμα κρεμ. Το σπίτι έχει γκρι και λευκό χρώμα. Όλα τα έπιπλα έχουν κλασικό στυλ. Το πάτωμα είναι στρωμένο με λευκό και μαύρο μάρμαρο με γκρι λεπτομέρειες. Μου αρέσουν τα ζωντανά και νεανικά χρώματα και η έντονη αντίθεση.

Η απάντηση μας:

Σας προτείνουμε δύο διαφορετικά χρωματικά σχήματα:

1ο σχήμα: Παιχνίδι με την αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων: Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να παίξετε με την κλασική αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων. Επιλέξτε για τους τοίχους ένα απαλό και φωτεινό γαλάζιο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι αισιόδοξο και θα προσφέρει αρμονία και φώς στο καθιστικό σας. Για να εξισορροπήσετε το ψυχρό φόντο, προτείνουμε να στρώσετε στο δάπεδο ένα χαλί σε ζεστές, γήινες αποχρώσεις, με τόνους του πορτοκαλί, της τερακότα, του καφέ και του κόκκινου. Επιπλέον, προσθέστε μερικές πορτοκαλί πινελιές, όπως μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα για να τονίσετε ακόμη περισσότερο την αντίθεση μεταξύ ψυχρού-θερμού. Σε ότι αφορά στην κουρτίνα, επιλέξτε ένα ουδέτερο ύφασμα όπως γκρι, λευκό, ασημί, κρεμ με ένα απλό μοτίβο.

2ο σχήμα: Λευκό φόντο και λεπτομέρειες στο αγαπημένο σας χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε να βάψετε του τοίχους και την οροφή με λευκό χρώμα ή υπόλευκο, δηλαδή να δημιουργήσετε ένα ουδέτερο φόντο. Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα. Μια ιδέα είναι να διαλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα, για παράδειγμα το πράσινο της ελιάς, και να επιλέξετε κουρτίνες και χαλί σε αυτήν την απόχρωση.

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου; Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων?” Κώστας

  • Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω να δώσω χρώμα στο σαλόνι μου και θα ήθελα να μου προτείνετε χρώματα. Το σαλόνι μου είναι εκρού, τα έπιπλα μου βέγκε σκούρο και οι κουρτίνες μου λαδί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Βιργινία

    Η άποψη μας

    Επειδή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του χώρου και το υλικό του δαπέδου (μάρμαρο/ πλακάκι ή ξύλο), προτείνουμε δύο εναλλακτικά σχήματα.

    Το εξεζητημένο ανοιχτό σοκολά, εντυπωσιακό και ζεστό συγχρόνως σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο δάπεδο προβάλλει τα στοιχεία του χώρου και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα θαλπωρής.

    Το δροσερό, ζωηρό γαλάζιο σε συνδυασμό με ζεστό ξύλινο δάπεδο αποτελεί την ιδανική απόχρωση για να ανανεώσετε το χώρο σας. Καλή επιτυχία!

  • Με τί ύφασμα να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας; Με τί ύφασμα να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    Έχω ενιαίο χώρο τραπεζαρία-σαλόνι-κουζίνα. Tο χρώμα του καναπέ μου είναι πορτοκαλί με μαξιλάρια λαχανί το ίδιο και οι καρέκλες της τραπεζαρίας μου. Tα έπιπλα είναι βέγκε, οι κουρτίνες είναι ανοικτό καφέ με λίγο μπεζ και πορτοκαλί, οι τοίχος είναι μπεζ ανοικτό Τι χρώμα ύφασμα μπορώ να αγοράσω για να ντύσω τις καρέκλες της τραπεζαρίας και να ταιριάζει με το καναπέ?

    Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι:

    Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να πετύχετε θα κινηθείτε…. Δηλαδή, σας αρέσουν γενικά τα έντονα χρώματα και θέλετε να τα συνεχίσετε? Τότε θα μπορούσατε να βάλετε κίτρινο, και πράσινο εύκολα.

    Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε τις 4 καρέκλες πιο άτονες και 2 πιο έντονες μέχρι και εμπριμέ. Εάν προτιμάτε κάτι πιο ήσυχο, τότε θα μπορούσαν τα καλύμματα να είναι μπεζ προς ώχρα και τα κορδόνια μόνο να είναι ένα έντονο πορτοκαλί σαν του καναπέ σας.

    Βέβαια υπάρχει πάντα και η ασφαλής επιλογή του σπαγγί ή του γκρί!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved